Gyurkity Péter

A vállalatok lassan állnak át a Windows XP SP2-re

Bár a Microsoft a Windows XP második javítócsomagjának megjelenése óta sürgeti a vállalatokat a frissítés mielőbbi telepítésére, a váltás eddig mindössze az XP-t futtató számítógépek egynegyedén történt meg.

A vállalatok lassúságát jelző legfrissebb felmérést a kanadai AssetMetrix készítette el, 136 ezer vállalat PC bevonásával. A megvizsgált személyi számítógépek egyharmadán Windows XP futott, de ezen operációs rendszerek mindössze 24 százalékán telepítették fel a második javítócsomagot, ami a vállalatok lassúságát, illetve óvatosságát mutatja.

A jelenség egyáltalán nem számít újnak: a Microsoft vállalati ügyfelei közül sokan már a javítócsomag megjelenésekor jelezték, hogy különböző okok miatt nem fogják feltelepíteni az operációs rendszer frissítését. Ez az állítás azonban nem fedi teljes mértékben a valóságot, ugyanis az AssetMetrix szakemberei most arra a következtetésre jutottak, hogy a céges ügyfelek többsége néhány gépre mégis feltelepítette a második javítócsomagot, de tartózkodott a számítógépek nagyarányú frissítésétől.

A felmérésben részt vett 207 vállalat közül mindössze 40 tartotta magát távol az SP2 alkalmazásától, míg 8 százalékuk egyenesen előírta a javítócsomag feltelepítését. "Csak néhány vállalat merte meglépni a Microsoft által helyesnek tartott döntést. A többség vegyes érzelmekkel fogadta a frissítést, és tulajdonképpen egyik táborba sem sorolható" - jelentette ki Steve O'Halloran, az AssetMetrix Research Labs ügyvezető igazgatója. Elmondása szerint a kisebb vállalkozások nagyobb kedvvel vetették bele magukat a frissítési procedúrába, de a nagy többség nem merte minden gépre azonnal feltelepíteni a javítócsomagot.

A Microsoft szóvivője röviden nyilatkozott az AssetMetrix által elkészített tanulmány kapcsán. Elmondása szerint a kanadai cég adatai nagyjából egybeesnek a Microsoft várakozásaival, amely 12-18 hónapos időszak alatt vélte megvalósíthatónak a nagyarányú átállást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Butoracer #24
    jobb is mert úgyis szar az eggész.Nekem a régi jobb volt.
  • Hedgehunter #23
    Nem guny volt miert lenne az......? Viccnek szantam
  • Yv@n #22
    Jah ok, már kezdtem reménykedni, hogy mégis csak van valami advanced setup amit az évek során nem fedeztem fel magamtól :) Nem kötekedés volt, tényleg, csak érdekellt volna, ha tényleg 400Mb :)
  • BlackRose #21
    Ha figyelembe vetted volna, hogy a system partició 36 GB és, hogy aztán még lejebb írtam, hogy 400 gigás... akkor neked nem lett volna egyértelmű az egyszerű tény, hogy elgépeltem... meg persze 400 MB-os Seagate Barracudáról sem hallottam...

    Hedgehunter - ment a DOS mégy vinyó nélkül is, de pl. egy 40 MB (nem 400) vinyón a DOS mellett ment még a Windows 3.0 is... és hidd el az első Linuxomat 80 MB HD-re telepítettem, na de nem ez a lényeg... felesleges világos mellégépelés miatt gúnyolodni. Peace
  • Yfel #20
    Koszi a tippet, mindenkeppen ki fogom probalni.

    Y
  • Hedgehunter #19
    400 giga az a mega a masodik bekezdest olvasd vegig...... 400 mega a DOS-nak keves.......
  • Yv@n #18
    Ez határozottan érdekellne, hogy hogy történt, nekem ugyanus 1gigás partició méret alatt közölte az installer, hogy nincs elég hely. Persze miután felszenvedtem egy másik winyóra, akkor telepítés után a swap file, és hiberfil megnyirbálásával már bőven elég lett volna neki az 1G is, de azért a 400 mega az határozottan izgalmasnak hangzik, főleg sp2-es xpből.
  • Hedgehunter #17
    nem volt system particio a vinyomon.... 2 vinyot oltem mar meg fizikailag (leejtes, lelokes) Szoval minel tobb van fizikailag annal jobb (az en eletemben)
  • BlackRose #16
    Telepítettem már XP SP2 (integrált) 400 MB-os Seagate Barracudára egyenessen gond nélkül, ugyhogy tényleg nem tudom mi volt nállad a gond?
    Ja persze a system partició 36 GB, mert ettől többre nincs szükség (még ez is sok, na de egy 400 gigás lemezen azért nem kell annyira takarékoskodni), az meg, hogy te 1 particiót szeretsz... hát mit mondjak téves de nagyon téves...
  • Yv@n #15
    Sp1-től kellene lássa, ha mégsem, akko microsoft.com -on hotfix-ek közt rákeresel lba48-ra letöltöd, telepíted, és megy.