SG.hu

Többezres munkahelycsökkentés a Siemensnél

Sokezer munkahelyet készül megszüntetni a német Siemens vegyes nehézipari cég. A teljes leépítés pontos adatai még a munkavállalókkal és az ágazati szakszervezettel folytatott tárgyalásoktól függnek.

Információtechnológiai szolgáltató cégénél, az SBS-nél a következő két évben 2400 állást szüntetnek meg, a veszteséges ágazat költségeit 2007-ig 1,5 milliárd euróval csökkentik. Az IG Metall ágazati szakszervezeti szövetség tudomása szerint a Siemens a telephelyek kétharmadának megszüntetését tervezi: 63-ból 41-et készül bezárni. Az SBS-nél bejelentett 2400 fős csökkentésnél főként München és Paderborn érintett. Az IG Metall az álláscsökkentésekre máris szakszervezeti ellenállást hirdetett. Emellett élesen bírálta, hogy a Siemens a leépítésekre vonatkozó adatokat csak a német választások után hozta nyilvánosságra.

Munkahelycsökkentést jelent be a Siemens az ugyancsak veszteséges távközlési üzletágánál, a Comnál is, de ott a végleges számok még az IG Metall fémipari szövetséggel és a munkavállalói képviseletekkel folytatott tárgyalásoktól függnek. Szakmai körökben 3-4 ezer munkahely megszüntetéséről tudnak.

Emellett az L&A logisztikai üzletágban is csökkentést terveznek: az 5 ezer főt foglalkoztató értékesítési és ipari részleget külön cégbe szervezik ki, és eladásra vagy partnerségi együttműködésre készítik elő. Október 1-től megszűntetik a teljes L&A részleget, a még megmaradó üzleti részeket más részlegek között osztják el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!