SG.hu

A Siemens megveszi a Myrio IPTV-szoftver céget

A Seattle (USA) közelében települt Myrio Corporation middleware-re, valamint HE-megoldásokkal kapcsolatos alkalmazásokra (pl. felhasználói interfész, tartalom-mendzsment) specializálódott vállalat. Megvásárlása révén a Siemens közvetlen hozzáférésel rendelkezik HE-megoldások intelligens vezérléséhez.

A HE a piac egyik leggyorsabban fejlődő szegmense. Az alkalmazások a TV-készülékre épülnek, amely így kommunikációs és szórakoztató központtá lép elő. Ide számít az interaktív TV-zés, beleértve filmek letöltését; személyes video-recording szolgáltatások, online szolgáltatások, valamint a kommunikáció: MMS, SMS és képtelefon. Piaci elemzők több mint 20 Mrd eurós piaccal számolnak 2006-ra csak a videotelefon, audio, video és "on-demand" játékokat alapul véve.

A Siemens már régebb óta együttműködik a 75 fős, magasan specializált Myrio szoftver céggel; közös projektjeik között van a Belgacom és a thaifüldi ADC. A Siemens a vétellel az "Operator Managed Home Services" megvalósítására alkalmas platformot szeretne kínálni ügyfeleinek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!