Specker Balázs

Seagate-Mirra fúzió

Az üzlet pénzügyi részleteit egyik fél nem árulta el. A szervergyártó Mirra teljes egészében a Seagate tulajdonába került - derült ki a Seagate sajtóközleményéből.

Tom Shea, a Mirra vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy cége mind a 34 dolgozója várhatóan az állásában marad. A Mirra jelenleg olyan szerverek előállításával foglalkozik, amelyek folyamatosan és automatikusan készítenek másolatokat különböző eszközökön található fájlokról. A csomaghoz járó szoftver és az ingyenes szolgáltatás segítségével biztonságban lesznek az adatok és mindössze egyetlen webböngészővel elérhetővé válnak.

A két cég eddig sem volt ismeretlen egymás számára. Brian Dexhaimer, a Seagate vezérigazgatója szerint a Mirra termékei a Seagate tárolóira épültek. A Mirra 800 dollár értékű (körülbelül 160 ezer forint) személyes szervere mintegy 400 GB-nyi adatot képes lementeni több különböző számítógépről. Shea örömmel fogadta a fúziót és a ZDNet-nek elmondta, hogy rengeteg fontos dolog szerepelt terveikben, ám eddig a fejlesztések lassan haladtak. Eközben kiskereskedő partnereikkel - többek között a Best Buy, az Amazon.com, a CompUSA.com vagy a Dell.com - dolgoztak. A volt cégvezető úgy gondolja, ez a jövőben másként lesz.

Dexheimer a felvásárlást a Seagate biztonsági tárolóinak logikus kiszélesítéseként fogta fel, amely eddig kimerült a PC-re USB-porton vagy Firewire kábelen keresztül csatlakozó eszközökben. A cég vezetői még júniusban nyilatkoztak arról, hogy a merevlemezgyártó óriás 2008-ban digitális televíziókhoz illetve mobiltelefonokhoz kíván fejleszteni winchestereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TommyGun #1
    Hajrá Seagate...komázom a cuccaikat...WD melett a legjobb winya márka...