JohnnyCage

Előtelepített Lindows a Seagate egyes merevlemezein

A világ legnagyobb merevlemez-gyártója a közeljövőben előtelepített Lindows operációs rendszerrel dobja piacra a Barracuda meghajtó egyes modelljeit.

A Seagate Technology a jövőben előtelepíti a Linux alapú Lindows operációs rendszer angol nyelvű változatát egyes Barracuda merevlemezes meghajtóira, jelentette be a társaság kedden. A Lindows.com Inc. által fejlesztett operációs rendszer lehetővé teszi, hogy a meghajtók felhasználói azonnal használatba vehessék számítógépüket, és ne kelljen az operációs rendszer feltelepítésével időt tölteniük.

A program keretében a Seagate Technology egyelőre októbertől decemberig telepíti elő a Lindowst 40 gigabájtos tárolókapacitású Barracuda 7200.7 merevlemezeire. Az előtelepített operációs rendszert tartalmazó meghajtók 7200-as percenkénti fordulatszámon (RPM) működnek, belső adatátviteli sebességük 711 Mbps. A merevlemez átlagos keresési ideje 8,5 ms.

A Lindowst tartalmazó meghajtók nem fognak többe kerülni, mint azon változatok, amelyeken az operációs rendszer nem lesz megtalálható. A Seagate a lépéssel az otthoni felhasználók mellett a PC-gyártókat célozza, amelyeknek így nem kell törődniük az operációs rendszer számítógépekre való feltelepítésével.

A merevlemezekre előtelepített operációs rendszer a számítógép első beindítását követően azonosítja a hardverösszetevőket, és a felhasználó beavatkozása nélkül elvégzi a szükséges beállításokat, közölte a Seagate. Ez a funkció jelentős időmegtakarítást tesz lehetővé, amely a PC-gyártók számára akár 100 dollár költségcsökkenést is jelenthet számítógépenként, állítja a Seagate.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alien_AM #16
    Inquisitor abban igazad van hogy a Maxtor vinyokat sorba hozzak vissza (szamtek boltban is dolgozom) és ezek bizony gyári hibák. A másik meg az hogy a pénz nézőpont kérdése.
    "Hidd el évek óta figyelem melyik vinyóból mennyi jön vissza" namármost alapból seagate-t nem is vasarol az eccerü ember hanem maxtort mer azt ismeri de hidd el a seagate es a maxtor egy szinten van, és az ibm hibrid sokkal jobb.
    Es nekem mar kezd elegem lenni a Maxtorbol mer minden heten veszek egy 120-as a warezftp miatt de minden 5. szar (pl. megformazom megy 2-3 napig es kampo nem lehet vele bootolni, természetesen visszacserélik de nem mindig, ojan ez amikor a rossz memoriat viszed vissza es azt mondjak: Hát sajnálom nem kéne a memóriát a gép bekapcsolt állapotába forditva beletenni, ennyi)
  • Inquisitor #13
    NEM darabszámra, hanem 100%-os arányra gondoltam, illetve arról beszéltem.
    Egyébként meg Pepemix és _Chriss_ rátapintott a lényegre.
    Telpítő CD nélkül cumi, és akkor is miért pont Lindows? :)
  • Inquisitor #8
    "Más: 711 Mbps. A merevlemez átlagos keresési ideje 8,5 ms.
    ez szerintem elavult, ..."
    88,88MB/s
    Mi ezzel a baj? Leszámítva, hogy 7200 vinyóból még senki se látott olyat, ami 70MB-nál többet tudna? A 8,5ms meg lehet, hogy sok, de nem mindenkinek van lovéja 10-15.000 rpm-es SCS UW320 vagy SATA Raptor vinyóra.
  • Inquisitor #7
    1. Az IBM NEM gyárt vinyókat elég régen, egész hóbelebancot eladta a Hitachi-nek, igaz ez a minőségen csak javított, mert az utolsó saját szériákkal kis gondok voltak. Például pont szerverekbe nem ajánlotta őket IBM "kis" hiba miatt.
    2. Az egyéni tapasztalat egy dolog, a másik meg az, ha valaki térdig áll a szar maxtorokban garanciális próblémák miatt, mert boltban dolgozik. Hidd el évek óta figyelem melyik vinyóból mennyi jön vissza.
  • [HUN]PAStheLoD #6
    muhahhahhah loál.... előtelepített szar.. :D
  • Alien_AM #4
    "képes működöképes vinyókat gyártani" Figy mindenkinek megvan a sajat velemenye es tapasztalata, Ki beszelt itt a maxtorrol? En speciel IBM parti vagyok az bizony mukodoképes es nem hiaba hasznaljak szerverekbe de ez nem ide tartozik.
    Más: 711 Mbps. A merevlemez átlagos keresési ideje 8,5 ms.
    ez szerintem elavult, és sztem ezért nem tecik a dolog meg a 100 dollar. Es nickemezitt te meg inkabb ne szolalj meg ha nem tucc erveket felhozni.
  • Inquisitor #3
    "Seagate alatt mar igy is rezeg a lec"
    Miért? Mert ellentétben a Maxtorral, képes működöképes vinyókat gyártani?
  • Alien_AM #1
    Es ez most mire jo? Seagate alatt mar igy is rezeg a lec. 100 dollar ugyanma.