Gyurkity Péter

Az Intel mintájára indít platform programot az AMD

Tajvani hírforrások szerint a processzorgyártó az Intel módzseréhez hasonlóan új platform programot indít, amely az Athlon 64-re alapozva hivatott meghódítani az otthoni és vállalati ügyfeleket.

A DigiTimes értesülése szerint az AMD Commercial Stable Image Platform (CSIP) néven mutatná be az új programot, amely feltűnően hasonlít az Intel Stable Image Platform Program (SIPP) elnevezésű kezdeményezésére. Ez utóbbi a Centrino és Pentium 4 platform elterjedését hivatott megkönnyíteni, mégpedig elsősorban a vállalati ügyfelek körében, akik számára vonzó lehet a kompakt, egységesített rendszert hirdető elképzelés. A programban való részvételt különböző kedvezményekkel igyekeznek elősegíteni, így a vállalatok számára anyagilag is jó döntésnek bizonyulhat a csatlakozás.



Ezt próbálja meg a jelek szerint meglovagolni az AMD is, amely éppen ezekben a hónapokban kezdte meg pozíciójának megerősítését a vállalati szektorban. A CSIP program a konkurens gyártóhoz hasonlóan az egységesített konfigurációkra és a vállalati költségek lefaragására épít, ám ezt természetesen saját termékkel vélik megvalósíthatónak. Ez nem más, mint a Socket 939 foglalatba illeszkedő Athlon 64, amely a vállalat partnerei által gyártott alaplapokkal együtt érkezik, hiszen az AMD maga nem gyárt alaplapot. Ezen a téren természetesen a SiS, az Nvidia és a VIA Technologies jöhet szóba, amely vállalatok nagy valószínűséggel már gőzerővel dolgoznak saját megoldásaikon. Mobil számítógépekben az új Turion 64 processzorok kapnak helyet, mégpedig IEEE802.11a/b/g szabványú WLAN-modullal kiegészítve.

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy a program mikor indul be - a jól értesültek szerint ez legkorábban szeptemberben várható. Az AMD szokásához híven nem kommentálta a nem hivatalos hírt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!