SG.hu

Az Apple gyorsabb iBook-modelleket mutat be

Az Apple bejelentette az iBook G4 termékcsalád legújabb frissítését, mely gyorsabb, 1,42 GHz-es PowerPC G4 processzort, alapkiépítésben 512 MB RAM-ot, nagyobb teljesítményű grafikus vezérlőt és beépített AirPort Extreme, valamint Bluetooth illesztőt is tartalmaz. A két új modellbe beépítették a hosszú dokumentumok pörgetésére is alkalmas új ujjkövetőt és a leejtés esetén a merevlemez mechanikáját biztonságos állapotba helyező mozgásérzékelőt is.

A kecses, de masszív polikarbonát házba épített új 12 és 14"-os iBook modellek 1,33 és 1,42 GHz-es PowerPC G4 processzort tartalmaznak, és jellemző körülmények között akár 6 óra mobil üzemidőt kínálnak egy feltöltéssel. A látványos grafikus hatások érdekében ATI Mobility Radeon 9550 grafikus vezérlőt tartalmaznak 32 MB dedikált tárral, valamint réstöltésű Combo vagy SuperDrive meghajtót, mely utóbbi akár saját DVD-lemezek elkészítésére is alkalmassá teszi. Minden új iBook modell alapkiépítésben tartalmaz Bluetooth 2.0 EDR és 54 Mbps sávszélességű, 802.11g-kompatibilis AirPort Extreme illesztőt.

Az új modellek a Mac OS X 10.4 Tiger szoftverrel kerülnek forgalomba, amely az operációs rendszer ötödik nagy frissítése. Az új számítógépek mellé az Apple ingyen rendelkezésre bocsátja digitális életstílus programcsomagjának legújabb változatát, az iLife '05 szoftvert is, mely digitális fényképek, zenék és videók kezelését, rendszerezését, megosztását teszi lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!