SG.hu

Az Apple bemutatta a Final Cut Express HD-t

Az Apple bemutatta Final Cut Express HD programját, mely jelentős frissítése a cég videórajongók, tanulók és feltörekvő filmesek számára készült haladó videószerkesztő szoftverének, megkönnyítve ezáltal a High Definition Video (HDV) szabványú anyagok rögzítését, szerkesztését és kiírását, a Final Cut Express valamennyi nagyteljesítményű funkciójának felhasználásával.

Az Apple az iparág élén áll a teljes HD videószerkesztő megoldások elkészítésében, beleértve az iMovie HD, Final Cut Express HD és Final Cut Pro HD programokat. A Final Cut Express HD tartalmazza továbbá a HD-minőségű animált grafika és szövegek létrehozására szolgáló LiveType eszközt, valamint az egyedi filmzenék elkészítéséhez használható Soundtrack szoftvert.

"2005 a High Definition Video éve, és a Final Cut Express mostantól lélegzetelállító, valósidejű HD-szerkesztési, fejlett feliratozó és filmzenekészítő eszközöket biztosít a felhasználók számára ugyanazon a megengedhető áron" - fogalmazott Sina Tamaddon, az Apple programrészlegének alelnöke.


A Final Cut Express HD felhasználók mostantól professzionális minőségű HDV anyagot rögzíthetnek egyetlen FireWire kábel használatával anélkül, hogy további szoftverre vagy hardverre lenne szükségük. Függetlenül attól, hogy a tartalom DV vagy HDV formátumú, a Final Cut Express HD program RT Extreme motorja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy renderelés nélkül, azonnal megtekinthessék az effekteket, szűrőket, áttűnéseket és a multi-stream kompozitokat. A szoftver támogatja továbbá a Digital Cinema Desktop funkciót, mely lehetővé teszi a HD és DV előnézeti monitorozást egy elsődleges vagy másodlagos Apple Cinema Display monitoron.


Steve Jobs kamerával

A LiveType segítségével a Final Cut Express HD felhasználók gyorsan és könnyedén adhatnak videóikhoz HD-minőségű animált szöveget és mozgó grafikát. A LiveType 27 animált LiveFont betűtípust, 150 előkonfigurált effektet és számos testre szabható sablont, hátteret, mintázatot és objektumot tartalmaz, melyek bármely Final Cut Express HD projekthez hozzáadhatók. A Final Cut Express HD, a zökkenőmentes, integrált munkafolyamatok jegyében támogatja továbbá az Apple nagyteljesítményű, valós idejű, mozgó grafikai tervezőszoftveréből, a Motion programból történő közvetlen idővonali fájláthelyezést.


A program nagyteljesítményű hangszerkesztő eszközöket is tartalmaz, beleértve 99 hangsávot, valósidejű hangerő- és hangszűrő-beállítási lehetőséget, és beszédhang-ráültető eszközt. Ezen felül mostantól tartalmazza a vállalat zenekészítő szoftverét, a Soundtrack programot, mely lehetővé teszi bármely felhasználó számára, hogy előzetes zenei képzettség nélkül kiváló filmzenét készítsen videója számára. Több mint 4000 szabadon felhasználható, professzionálisan rögzített hangszermintával és hangeffekttel a Soundtrack lehetővé teszi a felhasználók számára videójuk komponálás közben történő megtekintését, továbbá a tempótól és hangfekvéstől függetlenül egyezteti a hangmintákat, és valósidejű átrendezést és keverést biztosít. A tökéletes videó-soundtrack szinkronizáció érdekében támogatja továbbá a Final Cut Express HD eseményjelzőinek használatát.


Az iMovie felhasználók mostantól az eddiginél könnyebben térhetnek át a Final Cut Express használatára. A projektek közvetlenül a Final Cut Express HD programba importálhatók, az összes effektjeikkel, áttűnéseikkel és hangszintjeikkel együtt. Az iMovie felhasználók kihasználhatják a Final Cut Express HD funkcióit annak érdekében, hogy videóikat komolyabb effektekkel, videóréteg kompozícióval, dinamikus szöveggel és grafikával, valamint egyéni zenével láthassák el.


A Final Cut Express HD professzionális szerkesztői környezetet nyújt, testre szabható felhasználói felülettel, valósidejű kompozícióval és effektekkel, 99 videósávval, kimagasló feliratozási, színkorrekciós és hangképességekkel, valamint rugalmas kimeneti opciókkal. Függetlenül attól, hogy a végső projekt DV vagy HDV eszközre kerül kiírásra házimozirendszeren történő visszajátszás céljából, QuickTime filmként lesz elmentve a weben történő terjesztéshez, illetve iDVD vagy DVD Studio Pro számára lesz exportálva, a Final Cut Express HD felhasználók könnyedén hozhatnak létre professzionális megjelenésű végterméket. A Final Cut Express HD összes projektje és a használata során elsajátított tudás közvetlenül felhasználható a Final Cut Pro HD szoftverrel való munka során, könnyűvé téve ezáltal az esetleges későbbi professzionális videókészítésre történő áttérést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cue #2
    Barátságosabb, logikusabban felépített rendszer a FC.
    Ki kell próbálni egy iMovie-t, aztán ha azt kinőtte az ember, akor jöhet a FC.
  • Tetsuo #1
    Biztos jó lehet.. szerintetek?
    Adobehoz meg a többihez képest?