SG.hu

Rekordnyereség az Apple-nél

Az Apple közzétette a 2005. pénzügyi év 2004. december 25.-én záródó, első negyedévének eredményeit.

A negyedévben az Apple 295 millió USD - azaz részvényenként 70 cent - nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 63 millió USD - azaz részvényenként 17 cent - nyereségével. A most lezárult negyedév teljes forgalma 3,49 milliárd USD volt, mely 74 %-os növekedést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakához képest; a bruttó árrés pedig 28,5 %-ra növekedett, az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 26,7 %-ról. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 41 %-át tették ki.


Az Apple a negyedévben 1 046 000 Mac számítógépet és 4 580 000 iPod MP3-lejátszót értékesített, mely a számítógépek területén 26 %-os, az MP3-lejátszók területén 525 %-os növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához viszonyítva. "Nagy örömmel jelentjük be az Apple történetének legnagyobb negyedéves forgalmát és nettó bevételét" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Már több, mint tízmillió iPod készüléket értékesítettünk, az új évet pedig olyan innovatív, új termékekkel kezdtük, mint az iPod shuffle, a Mac mini vagy az iLife '05."

"Örömmel jelenthetjük be a pénzügyi forgalom 74 százalékos növekedését, a Mac értékesítések darabszámának 26 százalékos illetve az iPod értékesítések darabszámának 525 százalékos növekedését" - mondta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója. "2005 második pénzügyi negyedévére előre tekintve 2,9 milliárd USD körüli forgalomra és részvényenként várhatóan 40 cent körüli üzleti nyereségre számítunk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alfa Of NS #2
    Nem hiaba vigyorog Steve Jobs ott olyan idetlenul
  • UNREG #1
    Megérdemlik!