SG.hu

Az Apple bemutatta az iLife '05 programcsomagot

A jelentős frissítés az iPhoto, iMovie, iDVD és GarageBand szoftverek új verzióit tartalmazza. Az Apple bemutatta iLife '05 programcsomagját, mely a cég életstílus-szoftvergyűjteményének frissítéseként az iPhoto, az iMovie, az iDVD és a GarageBand jelentősen megújított verzióit, valamint az iTunes program legfrissebb változatát foglalja magában. Az iLife '05 a digitális fotók rendezésére, szerkesztésére és megosztására szolgáló program, de létrehozhatók vele filmek és DVD-k, vásárolhatók és kezelhetők vele digitális zenék.

"Az iLife '05 messze túlszárnyalja a PC platformon jelenleg elérhető szoftvereket, és minden Mac-felhasználó számára elengedhetetlen frissítést nyújt" - nyilatkozta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Amennyiben rendelkezik digitális fényképezőgéppel, digitális videókamerával, illetve zenét kíván készíteni, az iLife '05 Önnek készült."


Az iPhoto 5 olyan szerkesztési eszközöket tartalmaz, melyekkel az iPhoto program elhagyása nélkül tökéletesíthetjük fotóinkat, beleértve az expozíció, a fekete és fehér pontok, a színtelítettség, a színezet, a színhőmérséklet és élesség szabályozását, miközben egy hisztogram segítségével folyamatosan nyomon követhetjük a módosításokat. Az iPhoto 5 a program teljes keresztmetszetében megvalósítja a tömörítetlen RAW fotók támogatását, így a haladó felhasználók is kiaknázhatják a kameráik által rögzíthető jelentősebb mennyiségű képadat szolgáltatta előnyöket.

Az iPhoto 5 tartalmaz egy továbbfejlesztett, új diabemutató-készítőt is, mely a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy minden egyes diához könnyedén effekteket, áttűnéseket és kimerevítéseket társíthassanak. A szoftver segítségével a felhasználók olyan sablonok közül választhatnak, melyek mindegyike kétoldalas nyomtatásra lett tervezve, továbbá könnyedén átrendezhetik a fotóikat míg végül teljesen tökéletesnek érzik azokat, majd on-line módon, közvetlenül a programból meg is rendelhetik a kívánt fotóalbumot.


Az iMovie segítségével az Apple mindenki számára lehetővé tette, hogy Mac számítógépén digitális videót szerkeszthessen. Az iMovie HD már az új generációs HDV videókameráikból származó High Definition Video (HDV) szabványú, kiváló minőségű anyagok rögzítését és szerkesztését is biztosítja. A szoftver tartalmazza továbbá a Magic iMovie filmkészítő szolgáltatást. A Magic iMovie néhány egérkattintást követően önműködően, különálló klipekként beimportálja a videófelvételeket, feliratokkal, áttűnésekkel és zenével látja el azokat, mindezt egyetlen lépésben. Képes a HDV, illetve a szabványos DV videókamerák, valamint az MPEG-4 videót rögzítő fényképezőgépek videóanyagainak importálására is.


Az iDVD 5 15 új sablont tartalmaz, melyek olyan mozgó, rádobható területeket tartalmaznak, melyek a legújabb hollywoodi DVD filmekhez hasonlóan a DVD-menükön mozgás közben képesek videóklipeket vagy fotókat megjeleníteni. Tartalmazza továbbá a OneStep DVD technológiát, mely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy DV videókamera egyszerű csatlakoztatásával és egy gombkattintással DVD-ket hozhasson létre. A program mostantól kezdve kompatíbilis Apple SuperDrive meghajtó használatakor az összes egyoldalas DVD formátumot támogatja, beleértve a -R, +R, -RW és +RW formátumokat.


A GarageBand egy teljes hangstúdió, és a második verzió lehetővé teszi a 8-sávos hangfelvételt, így a felhasználók egyszerre akár egy teljes együttes játékát is rögzíthetik, valamint a programba épített hang- és időkorrekciós eszközökkel gyorsan kijavíthatják az esetleg nem tökéletesen hangzó sávokat. Mostantól lehetséges a zenei hangjegyek valós idejű megjelenítése és szerkesztése azok számára, akik tudják hogyan kell kottát olvasni és írni, illetve meg szeretnék azt tanulni. A Jam Pack hanggyűjtemények növekvő családjával - mely a legújabb, szimfónikus zenekari mintákat tartalmazó Jam Pack 4 kollekciót is tartalmazza - a felhasználók professzionális hangzású zenét hozhatnak létre kedvenc műfajukban.


Az iLife '05 tartalmazza továbbá az iTunes 4.7.1 programot, mely gyakorlatilag magában foglalja az iTunes zeneboltot is. Ez tökéletes együttműködést biztosít az Apple iPod készülékeinek teljes családjával. Az iLife '05 programcsomag hamarosan megrendelhető lesz a magyarországi viszonteladóknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cue #6
    Adják minden géphez...
  • L3oN #5
    hol tudom letölteni ezt a rendszert?
  • Macc #4
    OS X-et, de nem tudom hogy a Tiger beta-t, vagy a Panthert...
  • L3oN #3
    Milyen operációs rendszert használ az ürge otta projeckten?
  • cue #2
    Nem, de nem is az a dolga.
    A GB egy mindenki által könnyedén hasznáható zeneszerkesztő, ami az első lépés lehet egy komolyabb szoftver felé.
    Én a bot fülemmel is képes vagyok benne használható, halgatható dalokat csinálni - ennyit kell tudnia a programnak, és ezt nagyon jól csinálja!.

    Cubase-el versenyezni a Logic Pro hivatott, de én ehhez már kevés vagyok... :)

  • Tetsuo #1
    Ez a GarageBand felveszi a versenyt egy Cubase-zel vajon?