SG.hu

Piacra került az Apple Xsan fájlrendszer

Az Apple bejelentette, hogy megkezdi az Xsan szoftver - nagyvállalati igényeket kielégítő, nagy teljesítményű adattár-hálózati rendszer - forgalmazását.

"Az Apple professzionális IT és videó felhasználói számára így már rendelkezésre áll egy nagy teljesítményű adattár-hálózati megoldás a Mac OS X platformon is," - mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketingért felelős alelnöke. "Az Apple Xsan fájlrendszere és az Xserve RAID háttértár-rendszer együtt erőteljes, de egyszerűen irányítható SAN megoldást kínál a nagyvállalati ügyfelek számára, megelpően alacsony költségek mellett."

Az Xsan egy 64-bites fürtözött fájlrendszer a Mac OS X rendszerek számára mely lehetővé teszi, hogy a cégek egyetlen, egységes rendszerbe fogják össze adattároló eszközeiket, állomány-szintű egyidejű írási és olvasási jogosultság-kezeléssel, Fibre Channel infrastruktúrára építve. A Mac OS X rendszeren most előszőr már akár 64 felhasználó is egyidejűen, párhuzamosan dolgozhat egyetlen központi adattár-hálózaton tárolt nyersanyagokon, mely akár a tömörítetlen videó alkalmazások megnövekedett sávszélesség-igényét is kielégíti.

"Az Xsan a megosztott Final Cut Pro projektek Szent Grálja," - mondta Mark Raudonis, a Bunim-Murray Productions stúdió utófeldolgozási igazgatója. "Így már teljesen hálózatos környezetben is ki tudjuk használni a Final Cut Pro kínálta előnyöket, amikor az MTV új műsorait valós időben tudjuk szerkeszteni, az eddigi produkciós költségek töredékéért."

Az új Xsan szoftver megoldást kínál a professzionális stúdiók videó munkafolyamataihoz éppúgy, mint a nagyvállalati, kormányzati és oktatási intézmények adattárházainak kialakításához. Az olyan szolgáltatások, mint a redundáns metaadat-vezérlők alkalmazásának lehetősége, a dupla vezetékes Fibre Channel összeköttetés nyújtotta fokozott megbízhatóság, illetve az állomány-szintű lezárás lehetővé teszik, hogy több független rendszer is párhuzamosan hozzáférjen az egyetlen virtuális köteten tárolt adatokhoz. Az első üzembe helyezést, illetve a folyamatos adminisztrációt és felügyeletet biztosító minden funkció egyetlen, könnyen kezelhető szoftverbe lett integrálva. Lehetőség van a felhasználók tárolóterület-foglalásának mérésére és korlátozására is. A szoftver képes együttműködni az ADIC StorNext fájlrendszerével és adminisztrációs eszközeivel is, a heterogén rendszerek mind jobb támogatása érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!