Gyurkity Péter

Már tesztelik a Microsoft vírusirtóját

A kiválasztott tesztelők már letölthetik a vállalat saját vírusirtójának első előzetesét, miközben a Microsoft ismét biztonsági céget vásárolt fel, hogy újabb szolgáltatásokkal bővítse palettáját.

A vírusirtó a OneCare Live névre keresztelt előfizetéses biztonsági szolgáltatás részeként készül, amelynek bétája egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban elérhető, ám ígéretük szerint később több országra is kiterjed majd. A Cnet tudósítása szerint a tesztelés már beindult, igaz, a vírusirtót egyelőre csak azon kiválasztottak kis csoportja veheti szemügyre, akik bekerültek a béta programba. Mindenesetre ez az első alkalom, hogy a szoftvert a vállalaton kívül állók is tesztelhetik, míg a nyilvános előzetes valamikor az idén jelenik majd meg.

A szolgáltatás több részlete - így az előfizetés díja - azonban még mindig nem világos, egyelőre annyit tudunk, hogy a OneCare is része annak a Windows Live csomagnak, amelynek a bejelentése a jövő évi Consumer Electronics Show-n várható. A Windows Live az operációs rendszert használók életét megkönnyítő szolgáltatások összessége, olyan komponensekkel, mint a OneCare, az AntiSpyware, az asztali kereső, vagy a Messenger, amely nemrég sebezhetőségével hívta fel magára a figyelmet.

A szolgáltatás fejlesztésével egy időben a vállalat ismét jelentős befektetéssel igyekszik bővíteni palettáját. A Microsoft ugyanis bejelentette, hogy a közeljövőben felvásárolja a Frontbridge nevű céget, amely spamszűrő és vírusirtó technológiákat fejleszt. A tranzakció eredményeként az elektronikus levelezés és az azonnali üzenetküldés védelmére szolgáló technológiák is a vállalat birtokába kerülnek, így várható, hogy a Microsoft hamarosan felhasználja ezeket.

"A Frontbridge szolgáltatások és az Exchange Server kombinálásával kezelhetőbbé és jobban védhetővé válik a kommunikációs infrastruktúra" - jelentette ki Steve Jillings, a biztonsági cég vezérigazgatója. "Az ezzel járó kockázatok megfelelő kezelése nem tartozik a legtöbb vállalat fő kompetenciájába, a szolgáltatás azonban nagy segítséget nyújthat ebben."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Roli #17
    Ja és Alexa a másik ami a winnel együtt szalad fel 98SE alatt legalábbis eszembe jutott már
  • Roli #16
    az új Ad-aware is megtalálja és a Mé AntiSpyware is
  • stratoman #15
    A Spybot-on kívül más nem talál DSO Exploitot.

    A DSO exploit egy ezer éve javított hiba a Internet Explorer, Outlook és Outlook Express programokban, ennek érzékelése egy hiba a spybotban. Az újabb verzióban állítólag javítva van.

  • Roli #14
    meg van egy pár féreg, ami a win telepítésével egy időben megy fel, még netednek sem kell lennie, kiírtani meg csak kézzel lehet a regeditből! DSO Exploit ismerős?
  • stratoman #13
    A Microsoft Antispyware most sem engedi települni a Gator-t illetve a Claria-t.
    Szép piros ablak jelenik meg, ha fel akar mászni.
    Viszont, ha már fent van akkor a keresésnél az eddigi remove helyett az ignore lett az alapértelmezett.
  • xnorbix #12
    Jó üzletpolitika. Írnak egy bugos, biztonsági résekkel teli oprendszert, pénzért eladják. Írnak hozzá vírusírtót, amit a biztonsági réseken bejött vírusok egy részét leírtja, ezt is pénzért eladják.

    Biztos kevésbe lenne nyereséges, ha az oprendszer kapásból nem tartalmazna biztonsági réseket... (Akkor ugyanis nem lehetne a néppel a vírusírtót is megfizettetni.)
  • strogg #11
    Ahogy mondani szokták, egyetlen m$ termékkel nem fogsz sosem szíveni; az m$ porszívóval :)
  • Troppauer #10
    Ez a tetu M$ nemhogy csinalna egy normalis oprendszert..........

    Rohej
  • An-Dee #9
    Hát nem tudom, én még ilyen nem láttam, pedig régóta használom, és jobban még nem láttam.
  • Hedgehunter #8
    Lehet a ms gyartja a virusokat is (vagy fogja).....