CW Számítástechnika

Előfizetésért biztonságot nyújt a Microsoft

A szolgáltatást elsősorban azoknak szánják, akik nem tudnak beállítani egy víruskeresőt vagy egy tűzfalat, viszont biztonságban akarják érezni magukat.

A Microsoft új biztonsági megoldása éves előfizetési díjért cserébe védelmet nyújt a vírusok, férgek, trójaik, kémprogramok, valamint az internetről érkező egyéb támadások ellen. A cég pár héten belül megkezdi OneCare Live névre keresztelt előfizetéses biztonsági szolgáltatásának nyilvános bétatesztjét, amelyre vállalkozó szellemű felhasználókat vár. Akik ki szeretnék próbálni a szolgáltatást, a OneCare Live weboldalán jelentkezhetnek. A Microsoft eleinte csak az Egyesült Államokban lakók számára teszi elérhetővé a OneCare Live bétát, később talán több országra is kiterjesztik a programot.

A szolgáltatás automatikusan elvégez bizonyos karbantartási feladatokat is, például töredezettségmentesíti a merevlemezt, biztonsági másolatot készít a felhasználó adatairól és szükség esetén vissza is állítja azokat. Az új biztonsági szolgáltatás lehetőséget ad a felhasználók számára, hogy a számítógépük védelmével kapcsolatos beállításokat egyetlen képernyőn kísérjék figyelemmel és beavatkozzanak, ha kell: a Windows-képernyő jobb alsó sarkában egy kis ikon zöld, sárga vagy piros színnel jelzi majd a számítógép egészségi állapotát. A OneCare-be épített víruskereső, tűzfal és kémprogramirtó automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül frissíti magát.

A OneCare is része annak a Windows Live csomagnak, amelynek a bejelentése a jövő évi Consumer Electronics Shown várható. A Windows Live gyakorlatilag nem más, mint a Windows-felhasználók életét megkönnyítő szolgáltatások összessége, olyanok találhatók köztük, mint a OneCare, az AntiSpyWare, az asztali keresőprogram, vagy a Messenger. A vállalat egyelőre mélyen hallgat arról, hogy a szolgáltatás pontosan mikortól műdödik élesben, illetve mennyiért lehet majd előfizetni rá. Nem zárható ki, hogy az otthoni felhasználóknak szánt biztonsági szolgáltatás elindulása után a redmondiak hasonló ajánlattal állnának elő a vállalatok számára is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #9
    ez a licenc lényege, ugyanis nem adod el, nem kerül a tulajdonodba, csak a használati jogot veszed meg, de abban is korlátoznak (pl. másolás)

    (ugyanez van a domainpiacon is, ott is csak ezt fizeted, tulajdonba nem kerül)
  • pemga #8
    Pl. Solaris. Lehet mi vagyunk a bénák, de már az előző melóhelyemen is minimum egy-két év supportot folyamatosan kellett biztosítani. Itt is jópár évig van, igaz már kritikusabb rendszerekről van szó. Az MS nem a kisgépes dobozos piacon kaszál, hanem a céges rendszereken, ahol zsákszám adja el a licenszeket. Pl. fél évvel ezelőtt bevállalták azt, hogy a kiemelt ügyfeleknek garantálnak a többieket megelőző gyorsaságot. Sajnálom, de nem használok általános célú progikat ami nem GPL-es, így azt a piacot nem ismerem; csak a testreszabottakat. De az mindenesetre furcsának tűnik, hogy BÁRMI felelősségvállalás nélkül ilyeneket lehet eladni. (Arról nem is szólva, hogy ez komolyabban meggondolva törvénytelen, hiszen nagyértékű eszközöknél törvény előír jótállást, szavatosságot, és alkatrész-ellátást...) Próbálj meg egy általános célú autót, vagy mikrosütőt így eladni :).
  • quentit #7
    "A Microsoft eleinte csak az Egyesült Államokban lakók számára teszi elérhetővé a OneCare Live bétát, később talán több országra is kiterjesztik a programot."

    Mi nem hangzik ezen rosszul? Ez mindenkinek természetes, hogy a szolgáltatások csak USA-ból érhetőek el??? Európa szeritem nincs is a térképen. Ha nem itt laknák, el sem hinném, hogy létezik olyan, hogy európa. Túl sok esetben lehet hallani a fent idézett mondatot...
  • Hegyikecske #6
    Hmm nem is hangzana olyan rosszul, ha nem a mikrofost csinálná :) Bár amíg igény és kereslet van rá addig nem ás6juk el :)
  • Garfield #5
    Írj 3 olyan, általánosan terjesztett, bárki által használhat (vagyis nem egyedi megrendelésre írt) szoftvert, melynél a szotver írója garanciát vállal, hogy a kötbérről ne is beszéljünk.

    Szóval értem én, hogy fikázási kényszer, csak előtte tájékozódni kéne...
  • startmenu #4
    Jaja, nekem is ez jutott eszembe. Mert ugyebár, ha havonta fizetnek valamiért ami nem müködik, az csak annyiban más attól, hogyha egy összegben fizetnek(Windows), hogy attól elvárják hogy jól müködjön(gondolom többet is kell érte fizetni egy rövid idö alatt is). Vagymivan ?
  • benczurzs #3
    Ez érdekes !
  • fie #2
    Az msnek inkább ingyenesnek kellene tennie az oprendszert, és a hozzá tartozó szolgáltatásért pedig pénzt kérni (mint egy linux disztrib).
    -Mert a windows árában benne van a helpdesk!
  • pemga #1
    Kérdés: ha a rendszer bebukik, és bekerül egy féreg, vírus, akármi? Visszafizetik az árát? (Jelenlegi MS EULA szerint nem, ezért az extra pénzért vállalják már? Szerintem ők az egyetlen akik képesek eladni software-t bármiféle garancia vállalása, kötbér, vagy akármi nélkül :)).