Berta Sándor

Nőni fog az írható DVD-k ára

Mint arról korábban beszámoltunk, egyre valószínűbb, hogy több okból is hiány lesz írható DVD-lemezekből, és emiatt nőni fognak az adathordozók árai.

A hírt időközben megerősítette több tajvani CD- és DVD-gyártó cég is. A vezető tajvani optikai adattároló-gyártó vállalatok bejelentették, hogy emelni fogják az írható DVD-k árait. A gyártók hivatalos indoklása szerint erre a lépésre azért kerül sor, mert az elmúlt hetekben soha nem látott magasságokba emelkedett a DVD-lemezek gyártásához fontos alapanyag, a polikarbonát beszerzési ára. Éppen ezért a vezető tajvani DVD-lemez-gyártó cégek úgy döntöttek, hogy a közeljövőben nem zárható ki az akár tíz százalékos áremelkedés sem.

Mivel a polikarbonát gyártása erősen összefügg az olajtermeléssel és az olaj ára hónapok óta magas, így a további hasonló lépések megtételét a CMC Magnetics, a Prodisc Technology, a Gigastorage és a Lead Data nem tudja és nem is akarja halogatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Hegyikecske #6
  Hmmm na igen, de sztem az ár is komoly ugrás lesz :DD Amugy vmiért a szgépes cuccokat jobban bírom, mint a tvre köthetőeket, meg amugyis nemsokkal előtte adja ki a mikrofost is az Xboxát :)
 • pemga #5
  MPAA szerintem max az Artisjus ára mögött állhat...

  Hegyikecske, az jó, mert jövőre már jön a PS3, ami ha minden igaz BR-íróval lesz szerelve. Az azért már komoly ugrás cd-hez képest :).
 • szombi #4
  Szerintem az MPAA meg a többi ,,filmvédő'' szervezet van a háttérben...
 • Hegyikecske #3
  Akkor majd megin illegálisan szerzik be a korongokat max :D
  AMugy így is elég drága egy legális írható dvd, több mint egy cd ára és így megfonolom h érdemes-e még ma nekem dvd írót vennem, cdkből már jóelőrre felszerelkeztem :D
 • mrzed001 #2
  Hát igen, az olaj mindenre kihatással van
 • BlueGold #1
  Na még ilyent akkor megint felmegy 99 Ft-ra az Arita ára :-)