SG.hu

16 megabites ADSL az Externetnél

Az Externet Magyarországon elsőként indít 16 Mbit/s sávszélességű ADSL-szolgáltatást.

A főként üzleti előfizetőknek ajánlott PowerDSL QUATTRO a ma elérhető üzleti ADSL-kapcsolatoknál négyszer nagyobb sávszélességet, 16 Mbit/s letöltési és 2 Mbit/s feltöltési sebességet nyújt. Pórffy András, a cég ügyvezető igazgatójának közlése szerint a csomag négy darab 4 Mbit/s sebességű vonalat kapcsol össze, így többszörösen redundáns kapcsolat jön létre az internetszolgáltató és az előfizető között. Bármelyik vonal meghibásodása esetén a kapcsolat a többi összeköttetésen továbbra is megmarad, így közel 100%-os rendelkezésre állást képes biztosítani.

A szolgáltatás minőségét az előfizetői oldalon egy Cisco router biztosítja, ennek köszönhetően a PowerDSL Quattro a szokványos üzleti internethozzáférés biztosításán felül szerverek üzemeltetésére is alkalmas. A vállalat a csomagot a bérelt vonali internet ellenfelének szánja, de míg jelenleg egy 2 Mbit/s sávszélességű bérelt vonal kapcsolat havi nettó 250 ezer forint körüli áron érhető el, ezzel szemben a 16 megabites PowerDSL QUATTRO ára nettó 149 ezer forintba kerül.

A vállalat az új termék bevezetésével egyidőben mikrohullámú internetszolgáltatást indít Budapesten WaveMAX néven. A szintén üzleti előfizetőknek kínált szolgáltatás szimmetrikus hozzáférést tesz lehetővé 512 kbit/s, valamint 1, 2, 4 és 6 Mbit/s sávszélességgel, és azokon a területeken is telepíthető, ahol ADSL hozzáférés nem vehető igénybe. A szolgáltatás a cég közleménye szerint akár 24 órán belül kiépíthető, és időszakos rendezvényekre, (pl. konferenciák, fesztiválok) ellátottságának biztosítására is ajánlják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #6
    Ez rohadt jó.. és 5letes... Bazzeg ha 2Mbites feltöltésem lenne nem is tudom milyen szervert ne tosznék rá... Csak irreálisan drága egy 512es feltöltésekhez képest, pedig az is sokkal jobb a többinél, de hát sajna nem itthonra használják :( de azért 5letes h több vonaalat kapcsolnak össze :)
  • vgez #5
    szerintem is
  • fie #4
    Okosak ám a routerek. 4 vonalon egyszerre is tud valamit letölteni. -> a felhasználó tényleg 16 Mbitesnek érezheti a kapcsolatot. (És 4 ip-je van )
  • shabba #3
    Ha négy külön routerbe futna be akkor hogy oldanád meg különböző fizikai kapcsolódások "összeolvasztását" egy egésszé? Ráadásul másik 3 Cisco router úgy további 100 ronggyal megdobná a havidíjat.

    Túl nagy redundanciát úgy sem lehet ezzel kiépíteni, azt lehet kivédni ha lerohad valamelyik modem a 4 közel vagy a központban valamelyik DSLAM port kimúlik. Nagy valószínűséggel mind a 4 csatlakozás a telefonközpontban ugyanarra a DSLAM-ra lesz kötve, így ha az lerohad akkor leáll mind a 4. A 4 telefonal is nagy valószínűséggel közös nyomvonalon lesz bekötve így ha ott is egyik pl. beázik akkor nagy valószínűséggel a többi is. Nagyfokú és komoly redundanciát ezzel nem lehet kialakítani, de az nem is így kell csinálni.
  • LowEnd #2
    "A szolgáltatás minőségét az előfizetői oldalon egy Cisco router biztosítja"

    Mint írta, előfizetői oldalon. Nyilván a szolgáltatónak több is van, nemde?
  • irkab1rka #1
    "egy Cisco router biztosítja." Remélem nem úgy értette, hogy a 4 vonal beszáguld ugyanabba a rúterbe...
    Az a minimum, hogy minden vonal külön routeren van, hamár arra verik magukat, hogy 4x redundáns vonaluk van.