Berta Sándor

Windows Media-támogatás Philips chipekben

Az együttműködés egyúttal azt is jelenti, hogy némileg enyhült a holland elektronikai konszern és a redmondi vállalat elmúlt években elmérgesedett viszonya.

A holland elektronikai konszern és az amerikai szoftveróriás együttműködési megállapodást is kötött - mindezt a Philips egyik szóvivője jelentette be Eindhovenben. A Philips cég legújabb szórakoztató-elektronikai készülékekbe szánt chipjei a jövőben már el fognak boldogulni a Microsoft Windows Media formátumú fájlokkal is. Mindez annak köszönhető, hogy a Nexperia nevű chipeket ellátták az ilyen formátumú fájlok támogatásával. A chipeket a tervek szerint többek között majd mobiltelefonokba, DVD-lejátszó készülékekbe és televíziókba fogják beépíteni.


A Philips ezenkívül bejelentette azt is, hogy a Windows Media Digital Rights Management 10 rendszert (azaz másolásvédelmet) is integrálják a hordozható zenei és videólejátszókba szánt chipekbe. A Nexperia chipeket ezenkívül felhasználnák az autókba építendő szórakoztató elektronikai eszközökben is.

Korábban közel sem volt ilyen jó a viszony a két cég között. Még idén januárban Frans von Houten, a Philips Semiconductors félvezető részlegének vezetője még úgy nyilatkozott, hogy kétséges, hogy a Windows technológiái a nyílt forráskódú szórakoztató elektronikai rendszerekben felhasználhatók-e. A Philips korábban teljesen elutasította a Microsoft rendszereinek beépítését az úgynevezett settop boxokba. Ugyanakkor az új chippel lehetővé válik, hogy az új készülékek a Windows Media formátumú fájlokkal is elboldoguljanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #1
    és majd lehet hozzá kapni Windows Media Digital Rights Management 10 rendszert mentesítő warez-csipp-"rendszert"... ;)