Gyurkity Péter

Újra PC-gyártásba vág a Philips

A Philips Electronics egy évtizedes szünet után tér vissza a PC-gyártók közé, és a nagyobb felhajtást mellőzve máris hat új modellt dobott piacra a brit Dixons kereskedelmi hálózatán keresztül.

A holland cég a kilencvenes évek elején számolta fel PC-gyártó üzletágát, miután a visszaeső forgalom miatt jelentős veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A cég egyelőre óvatos, és bár a növekvő kereslet nagyobb reményekre is feljogosíthatná az elemzőket, a Philips várakozó álláspontra helyezkedik. "A visszatérés egy taktikai lépés volt, amellyel mindössze a kínálkozó lehetőséget igyekeztünk megragadni" - jelentette ki a vállalat szóvivője.Elmondása szerint szeretnék elkerülni a nagyobb felhajtást és a reklámhadjáratot, mivel az új termékek egyelőre korlátozott számban kerülnek forgalomba hat európai országban - Nagy-Britanniában, Írországban, Spanyolországban, Olaszországban, valamint a két nagyobb skandináv országban.

A Brit-szigetek legnagyobb viszonteladójával kötött szerződés azt jelenti, hogy a Streamium mellett a Philips egy újabb jelentős partnerre támaszkodhat. A Philips-Freeline márkanév alatt forgalomba kerülő konfigurációkat ugyanis eddig a Streamium szoftvereivel igyekeztek még vonzóbbá tenni, amelyek révén a számítógépet közvetlenül összeköthetjük sztereó készülékünkkel, vagy a televízióval - akár vezetéknélküli hálózaton keresztül is.

A Streamium termékektől eltekintve a Philips által összeállított konfigurációk teljesen hétköznapi alkatrészekből készülnek, amelyek a gyártók és a felhasználók körében egyaránt ismertnek számítanak. A kijelzők, illetve a CD- és DVD-meghajtók terén azonban fordított a helyzet: a Dell és a Hewlett-Packard például sok esetben a Philips termékeire építette konfigurációinak bizonyos részeit, ám a cég most konkurensként jelenik meg a piacon, és egy sikeres indulást követően jelentős versenyt gerjeszthet a nagyobb gyártók között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Munch #1
    Hajrá! Nem voltam Philips rajongó, de mióta az új monitor Philips, és bejött, sok sikert nekik! :)