SG.hu

Oracle - Intel RFID együttműködés

Az Oracle az Intellel karöltve segíti az RFID-megoldások széles körű bevezetését.

Az Oracle bejelentette, hogy az Intel fejlesztési és műszaki csoportjával közösen folytatja a rádiófrekvenciás azonosításon és a távérzékelésen alapuló megoldásainak optimalizálását. A közös szolgáltatásorientált vállalati keretrendszeren (Service-Oriented Enterprise, SOE) nyugvó modell révén gyorsabbá válhat e korszerű technológiák elfogadása és bevezetése a cégek körében.

A két vállalat olyan közösen kifejlesztett megoldásokkal fog jelentkezni, amelyek megkönnyítik az adatkezelést a hálózat peremétől kezdve a vállalati információs rendszereken át az üzleti közösségekig. Ezek a megoldások integrálják az Oracle már kapható Oracle Application Server 10g, Database 10g és E-Business Suite termékeit, valamint az Intel processzorokra épülő kézi eszközöket (beleértve az RFID-leolvasókat is), PC-ket, illetve mobil, kiszolgáló alapú és kommunikációs platformokat.

"A vállalatoknak - az RFID-eszközökön és távérzékelőkön alapuló hálózatok bevezetésével - fel kell készülniük az óriási mennyiségű valós idejű adat feldolgozására, de ezek a beruházások csak új üzleti folyamatok bevezetésével térülnek meg igazán" - jelentette ki Tom Gibbs, az Intel Solutions piacfejlesztési csoportjának stratégiai és tervezési igazgatója. "Az Oracle-lel való együttműködésünk célja, hogy olyan adatkezelési megoldást kínálhassunk, amely a szolgáltatásorientált vállalati keretrendszeren alapul. A megoldás megkönnyíti a felhasználó szervezeteknek nyers adataik értelmezését és olyan hasznosítható termékinformációvá alakítását, amelyek révén valós időben reagálhatnak az eseményekre. Meggyőződésünk, hogy ezzel a módszerrel a felhasználók jobban kihasználhatják a szállítási láncaikban, termékkészleteikben és raktárkezelői rendszereikben rejlő előnyöket" - tette hozzá Gibbs.

Az RFID-hálózatokból származó adatok napi mennyisége megbízható adatkezelési képességeket és jelentős számítógépes feldolgozási kapacitást igényel. Az RFID-adatok karbantartását és összesítését egy EPCIS szabványú megoldás biztosítja, amely a közös Oracle-Intel alapú szolgáltatásorientált vállalati keretrendszerre épül.

"Az Intellel közösen végzett fejlesztésünknek köszönhetően ügyfeleink széles körben hasznosíthatják az RFID-eszközökön és más távérzékelőkön keresztül rögzített adatokat" - nyilatkozta Allyson Fryhoff, az Oracle Sensor Based-Services szolgáltatásért felelős alelnöke. "A szolgáltatásorientált vállalati keretrendszert bevezető ügyfelek áttekinthetőbb szállítási láncot alakíthatnak ki, jobb eszközarányos megtérülést és nagyobb ügyfél-elégedettséget érhetnek el, miközben rendszereik élettartamköltsége csökken."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!