CW Számítástechnika

Az SAP volna az Oracle - ReTek felvásárlás nyertese?

A német WirtschaftsWoche gazdasági hetilap cikkében az SAP vezérigazgató Henning Kagermann ítélőképességét dicséri az Oracle vezér Larry Ellison-éval szemben.

A lap szerint Kagermann-nak sikerült meglepnie Ellison-t azzal, hogy saját licitet intézett a Retek felé, így felverve azt az árat, amelyet az Oracle-nek kell fizetnie a vállalatért. A cikk említést tesz arról, hogy az Oracle már 2004 októberében folytatott tárgyalásokat a Retek-kel, azonban a PeopleSoft átvétele elvonta a vállalat figyelmét az ügyről. A Wirtschaftswoche szerint Kagermann ezt a szituációt használta ki.

Az Oracle-nek 8 hónapig tartott, hogy felismerje a Retek-ben a kedvező befektetési lehetőséget, míg az SAP-nak mindössze 30 napra volt szüksége, hogy megtegye első ajánlatát - mondta el egy önmagát megnevezni nem kívánó bennfentes. Bár az SAP nem adott ki nyilatkozatot a tárgyalásokkal kapcsolatban, a cikk szerint Kagermann hozzájárult ahhoz, hogy a Retek érdeklődni kezdett további vásárlók után.

Az SAP 2004-ben számos nagy tender elnyerésével növelte a feszültséget a kiskereskedelmi szektorban, mint például a Retek elől megkaparintott Limited Brands üzlettel. Ellison-nak emiatt bármi áron, de ellentámadásba kellett lendülnie, miközben Kagermann érezheti magát a valódi győztesnek, amiért rákényszerítette Ellison-t a Retek megvásárlására. A cikk azt a végkövetkeztetést vonja le, hogy Kagermann már a következő vásárláson töri a fejét, ami újabb lehetőséget ad az Ellison-nal szemben vívott párbajokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!