SG.hu

9,4 milliárd dollár az Intel eredménye

Az Intel ma bejelentette, hogy első negyedéves bevétele elérte a 9,4 milliárd dollárt, amely 17 százalékkal magasabb a tavalyi első negyedéves, illetve 2 százalékkal alacsonyabb az előző negyedévi eredményhez képest.

Az első negyedéves adózott eredmény elérte a 2,2 milliárd dollárt, ami 25 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest, illetve 1 százalékos emelkedést az előző negyedévhez viszonyítva. Az egy részvényre eső nyereség 34 cent volt, amely a 2004 első negyedéves 26 centhez képest 31 százalékos növekedés, illetve az előző negyedéves 33 centet követően 3 százalékos emelkedés. A válallat az első negyedévhez hozzászámított még egy üzleti hetet, mivel a 2005-ös év 53 hétből álló pénzügyi évet jelentett a vállalat számára. Az elmúlt év első negyedéves eredmények során pedig egy jogi vitát követően 1,7 centtel csökkentett egy részvényre eső nyereséget jelentett.

"A mobil termékek iránti erős kereslet miatt az Intel kétszámjegyű bevételt és profitot jelenthetett be, a tavalyi évvel ellentétben." - mondta az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig Barrett. "A mai napon ünnepeljük Moore-törvényének negyvenedik évfordulóját. Ez a törvény továbbra is a hajtóerő marad ahhoz, hogy továbbra is innovációkat és érdekes új termékeket jelenthessünk be a felhasználók számára, szerte a világon. Az elkövetkezendő negyedévekben szeretnénk továbbra is tartani azt a lépést, amelyet az elmúlt évtizedekben megszabtunk, elsősorban az iparágvezető 65 nanométeres gyártási technológiánk, illetve az asztali, noteszgép és szerverplatform-szegmensekhez való újabb kétmagos mikroprocesszorok bejelentésével."

A negyedév folyamán az Intel bejelentette, hogy átszervezte szervezetét, így a nagyobb termékcsoportokat összhangba hozta a vállalat stratégiájával, így biztosítva átfogó technológiai platformokat. A társság célja, hogy megváltoztassa a működési területeken való jelenlétét, így is tükrözve a cég új szervezeti struktúráját. Ennek első lépése a Form 10-Q volt, 2005 első negyedévében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!