SG.hu

Az Intel a digitális otthonba invesztál

Az Intel bejelentette, hogy az Intel Capital, három olyan cégbe invesztál, melyek a digitális otthonokba szánt eszközök fejlesztésével foglalkoznak.

A három cég közül kettőbe - a Synacor portál-szolgáltató cégbe, valamint a digitális magazinok terjesztésével foglalkozó Zinio Systems-be - már korábban is beruházott az Intel. A harmadik cég, a technológiai programokat fejlesztő Gteko. A San Francisco-székhelyű Zinio többek között a BusinessWeek, a Cosmopolitan, és az U.S. News & World Report magazinok elektronikus változatát terjeszti, amelyeket a cég Zinio Reader szoftverének segítségével lehet elolvasni.

Az 1992-ben alapított Gteko technológiai segédprogramokat készít, mint amilyeneket az olyan technológiai cégek használnak, mint a Hewlett-Packard és a Canon. A cég központja Tel Aviv külvidékében van. A Synacor pedig olyan portál-programokat értékesít, amelyek segítségével az internet-szolgáltatók előfizetői szolgáltatásokat kínálhatnak az ügyfeleiknek.

"Azért tettük meg ezeket a beruházásokat, hogy támogassuk az otthoni digitális szórakozás - zene, játékok és videó - széleskörű adaptációját és használatát." - mondta Scott Darling, az Intel Capital elnöke, valamint a Nagyvállalati és Digitális Otthon részleg igazgatója. A vállalat nem fedte fel, hogy pontosan mennyit fektetett a három cégbe, azonban annyi bizonyos, hogy a következő évben több ehhez hasonló beruházást tervez - különösen a digitális videó területén.

A befektetések mögötti tőke a 200 millió dollárt érő "Digitális Otthon" alapból származik, amelyet 2004 januárjában különített el az Intel kockázati tőke-részlege a fogyasztói elektronikai technológiák fejlesztésének érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!