CW Számítástechnika

Jobb eredményekre számít az Intel

A vállalat korábban 8,8-9,4 milliárd dolláros negyedéves forgalmat várt, most azonban már biztos benne, hogy a bevétel nem lesz kevesebb mint 9,2 milliárd dollár.

A termékei iránti vártnál jobb kereslet miatt az Intel negyedévközi elemzői tájékoztatóján megemelte bevételi előrejelzését. A pénzügyi elemzők általában a cég által megadott intervallum középértékét használják forgalmi iránymutatóul. A vállalat mostani lépése ezt a középértéket 9,1 milliárd dollárról 9,3 milliárd dollárra mozdította el. Korábban a gazdasági elemzők átlagosan 9,15 milliárd dolláros bevételt jeleztek előre. A jelek arra utalnak, hogy a világ legnagyobb chipgyártója a vártnál jobb teljesítményt nyújt. Andy Bryant pénzügyi igazgató elmondta, hogy az Intel minden termékvonala iránt a vártnál erősebb a kereslet, azonban ez egyben azt is jelenti, hogy bizonyos cikkekből szűkös a kínálat. Ezek között van a noteszgépekbe szánt legújabb generációs chipkészlet, az i915 mobil változata is.

A vállalat a karácsonyi szezont is magában foglaló, hagyományosan erős negyedik negyedév után rendszerint 5 százalékkal csökkenő első negyedéves bevételről szokott beszámolni, a mostani előrejelzés szerint azonban a forgalom csupán 2-4 százalékkal eshet vissza. A tavalyi negyedik negyedévben az Intel 9,6 milliárd dolláros rekordbevételt ért el.

A vártnál magasabb forgalom mellett a bruttó nyereséghányad is jobb lesz a tervezettnél, a cég szerint 55 százalék helyett 57 százalék valószínű. Ez a vadonatúj, 65 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológia bevezetésével kapcsolatos, ugyanis a költségek alacsonyabbak a vártnál, mondta el Bryant. Az Intel 2006-ban kívánja piacra dobni első, 65 nanométeres technológiával gyártott termékeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!