MTI

Közös RFID fejlesztésre lépett a SAP és az Intel

Új technológiai szabvány kidolgozásával kívánja a SAP és az Intel egyszerűbbé tenni a vonalkódos azonosítási technológia utódjának tekintett RFID (Radio Frequency Identification) rádiófrekvenciás azonosító rendszerek alkalmazását.

"A piac még nem érett az új technológia befogadására, de még a technológia maga is gyermekbetegségekkel küszködik" - indokolta a két cég együttműködését a SAP vezére Henning Kagermann a hannoveri CeBIT kiállítás- és vásáron.

Az RFID technológia elektronikus címkék alkalmazásával érintkezés nélkül közvetlen közelségből gyenge rádiófrekvenciás hullámok alkalmazásával teszi lehetővé tárgyak azonosítását. A technológiát például raktárrendszerekben, a szállításban, valamint olyan nagy kereskedelmi konszernek, mint a Wal-Mart vagy a METRO logisztikai rendszereinél lehet előnyösen alkalmazni. A széleskörű alkalmazás egyik gátja a címkeként használható áramkörök viszonylag magas ára, ami azonban már több mint 50 dollárcentről 15 cent alá csökkent. A technológia alkalmazása többmilliárdos megtakarítást hozhat egyes ágazatoknak.

A SAP vezére nyitva hagyta az amerikai Retek szoftverfejlesztő vállalat megvásárlásának kérdését az Oracle ellenajánlata miatt. Döntését a Retek vezetésének állásfoglalásától teszi függővé. A SAP február végén részvényenként 8,50 dolláros árfolyamon 486 millió dolláros vásárlási ajánlatot tett a Reteknek, ami állítása szerint a vezetés egyetértéssel fogadott. Az Oracle azonban a hét elején részvényenként 9 dolláros, azaz 515 millió dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Reteknek. A világ második legnagyobb szoftverfejlesztője egyúttal bejelentette, hogy felvásárlásai eredményeként már rendelkezik egy 10 százalékos Retek pakettel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #1
    9 dolláros, azaz 515 dolláros felvásárlási ajánlatot.

    helyett

    9 dolláros, azaz 515 millió dolláros felvásárlási ajánlatot