Alex

64 bites asztali processzorok az Inteltől

Az Intel ma öt új energiatakarékos, 64 bites memóriacímzést támogató asztali gépekhez szánt processzort mutatott be. Az irányvonalat a jövőben a Celeron processzorokra is kiterjesztik.

Az Intel már jelenleg is forgalmazza a Hyper-Threading (HT) technológiát támogató, 3,73 GHz-es Pentium 4 Extreme Edition processzort, és az Intel Pentium 4 6xx processzorsorozat négy HT-technológiát támogató tagját. Ezek a termékek az Intel legújabb nagy teljesítményű asztali processzorai. Az Extended Memory 64 technológia (EM64T) révén mind az öt új processzor támogatja a 64 bites memóriacímzést. A vállalat az év hátralévő részében valamennyi új asztali processzoránál - köztük a - Celeron D processzorcsaládnál is - bevezeti az EM64T változatot.


A 6xx sorozatú Pentium 4 processzorok Enhanced Intel SpeedStep technológiája (EIST) új energiatakarékos jellemzőket is kínál asztali gépes környezetben. A Centrino mobil technológiához hasonló EIST a processzor átlagos áramfogyasztásának mérséklésével segíti elő az energiatakarékos működést. Az új processzorok támogatják a hamarosan megjelenő Microsoft Windows XP Professional x64 Edition operációs rendszert is.

A HT-technológiát támogató, 3,73 GHz-es Pentium 4 Extreme Edition processzor 1066 MHz-es rendszerbusszal dolgozik, L2 gyorsítótára két megabájtos. A HT-technológiát támogató, max. 3,60 GHz-es Intel Pentium 4 6xx processzorsorozat 800 MHz-es rendszerbuszt, duplájára növelt, 2 MB-os L2 gyorsítótárat és továbbfejlesztett SpeedStep technológiát (EIST) kínálnak. A nagyobb L2 gyorsítótár javítja a teljesítményt, míg az Execute Disable Bit technológia - a Windows XP Service Pack 2 csomaggal kiegészítve - jobb védelmet nyújt bizonyos fajtájú vírusokkal szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sylvester #28
  Coppintósak :D AMD a király :P ő nyomta elöször a 64 - bites Procikat :P
 • dez #27
  Kíváncsi lennék, hogy azokban az esetekben nem az SSE3 miatt van-e a P4 előny. (Ami benne lesz a köv. AMD procikban is.)
 • arty #26
  sajnos csak 2.8ghz-re veszi le a CPU-t, kis fesz csökkentés mellett... az alanti linken van fogyasztás is mérve, IDLE állapotban picsit csökkent a 6xx széria fogyasztása ...
 • arty #25
  anandtech - 1M cache vs. 2M cache - talán picit jobb képet ad az uj procirol, mint a hothw, aki a CPU sebességet 3dmarkal ill cinebech-el teszteli ;)
 • Gabest #24
  http://www.hothardware.com/viewarticle.cfm?articleid=641

  Több tesztben is rendesen odavágnak a 600-asok a 4000+-nak, de van ahol fordított, főleg a játékok.
 • Zro #23
  Engem ezek a procik a Enhanced Intel SpeedStep technológiája (EIST) új energiatakarékos jellemzői miatt is érdekelnének. Vajon mennyire tudja visszavenni a fogyasztást, hiszen általába nincs csúcsra hajtva az ember gépe...
 • item #22
  Szabad megkérdezni,hogy mire használsz te opteront ? gondolom valami gyilkos programot elégitessz ki vele?!
 • asysoft #21
  "Azt tanacsolom, hogy aki teheti ne vegyen meg vagy fel evig 64 bites processzort"
  Miért ne? Nem kötelező a még bétás X64 XP-t használni, megy rajta a 32 bites is tökéletesen.
 • asysoft #20
  Tudtommal ingyen le lehet majd cserélni az 32 bites XP-t 64 bitessé.
 • UnnameD #19
  Peccset maximum a játékokhoz adnak ki. Szerviz pekkbe pedig nem fogják tudni kibővíteni a 32 bites xp-t 64 bitessé.