Gyurkity Péter

Vírusirtó céget vásárol fel a Microsoft

A vírusirtók piacán elfoglalt pozíciójának erősítése érdekében a szoftveróriás a közeljövőben felvásárolná a Sybari Software nevű vírusirtó céget, és átvenné annak fejlesztéseit.

A Sybari egy magánkézben lévő kisebb cég, amely kifejezetten vállalati ügyelek számára fejleszti biztonsági szoftverét. A szoftver együttműködik a Microsoft Exchange és Lotus Notes szerverekkel, és a vírusok, férgek, és kéretlen üzenetekkel szemben egyaránt felveszi a küzdelmet. "Ezen felvásárlás révén olyan szerverszintű vírusirtó alkalmazásokat nyújthatunk ügyfeleink számára, amelyek összetett fájl- és tartalomszűrő szolgáltatásaik révén védelmet nyújtanak a legtöbb kártevővel szemben" - jelentette ki Mike Nash, a Microsoft üzleti biztonsággal foglalkozó alelnöke keddi nyilatkozatában.

A Sybari Software tervezett felvásárlása kulcsszerepet játszik a Microsoft vállalati biztonsági stratégiájában: olyan vírusvédelmi technológiák válnak így elérhetővé, amelyek megóvják a kommunikációs kiszolgálókat, és - az egyszerre több víruskereső motornak köszönhetően - a kártékony szoftverek nagyobb hányadát teszik észlelhetővé. Az ICSA Labs nemrégiben kiadott felmérése szerint vállalati környezetben, a vírusok miatt bekövetkező problémák 88 százalékának e-mailhez csatolt fájl volt a fertőzés forrása, ami egyértelműen jelzi, hogy további innovációra van szükség ezen a területen.

"Már eddig is elektronikus postafiókok millióinak nyújtottunk komplex, teljes körű védelmet világszerte, de most még nagyobb izgalommal tekintünk a jövő elé, hiszen a Sybari technológiái a Microsoft szakértelmével és hozzájárulásával kiegészülve még több vállalathoz juthatnak el" - nyilatkozta Robert Wallace, a Sybari Software elnök-vezérigazgatója. "Büszkék vagyunk rá, hogy Antigene termékeink ilyen hatékony védelmet nyújtanak a kártékony szoftverekkel szemben."

Szakértők szerint a Sybari felvásárlása jó döntés, hiszen a cég szoftvere többek között azt is lehetővé teszi, hogy több más vírusirtó alkalmazást is futtassunk egy időben, ezzel is megnövelve a biztonságérzetet. "A Microsoft piacra dobhatja a Sybari fejlesztésén alapuló biztonsági szoftvereit, míg a vásárlók továbbra is használhatják a Symantec, vagy a McAfee vírusirtó motorjait" - jelentette ki Charles Kolodgy, az IDC elemzője. Hozzátette, hogy a szoftveróriás ily módon kiegészítheti az Exchange szerverek védelmét, amely az utóbbi időben igencsak szükséges lépésnek tűnt.

A tranzakció pénzügyi részleteit ezúttal sem hozták nyilvánosságra, és a Microsoft nem közölte azon terveit sem, hogy mikor szeretné lezárni az ügyet. Az mindenesetre biztos, hogy a szabályozó hivatal jóváhagyásának megérkezéséig a Sybari tovább folytatja eddigi tevékenységét. Szakértők emlékeztettek arra, hogy nem ez lesz az első vírusirtó cég, amely a szoftveróriás tulajdonába kerül. A Microsoft 2003-ban már felvásárolta a román GeCad nevű cég fejlesztéseit, de eddig még nem dobta piacra saját vírusirtóját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • valamit #14
    Ms integrálással: 1 OS, 1 féle tűzfallal, 1 féle vírusírtóval, aztán 1 etlen hiba és Mindenhol kárt okoz.
  • Ceb #13
    Erre nincs mit mondani...

    Nem lenne jó ha az ms itt is egyeduralomra jutna. Minnél kevesebb termék van a piacon annál kevésbé kel minőségit írnia a fejlesztőknek ahhoz h vegyék a cuccot.Szóval érthető mért vásárolgat az Ms.
  • Axon #12
    Téged mindenesetre már sikerült...
  • neonlight #11
    Wilddog: epp erre akartam beszolni en is :) erre a biztonsagerzet novelesre :D

    Amugy ha ms beepitene virusirtot a kovetkezo win-be, mint mediaplayert, meg explorer-t, akkor ha windowst megveszed legalabb lenne virusirtod is, nem kene lopni valahonnan :D (vagy megvenni, aztan pengetni a frissitesekert..)
    persze, tudom egyelore a szerver oldali dolgokrol van szo, szal mind1.
  • Wilddog #10
    "ezzel is megnövelve a biztonságérzetet"

    Vazz... ne az érzetet, hanem az effektív biztonságot növeljék!
  • Myron #9
    Legalább elég lesz egy warez release-t letölteni és feltelepíteni, nem kell foglalkozni a többivel hogy tűzfal vírusírtó meg minden
  • mireez #8
    Hajrá MS!! Remélem megveszi az egész világot!!!!
  • valamit #7
    pont erre gondoltam, Globalizáció vs fanatizmus?, de ez OFF, boccs
  • valamit #6
    Nem is vitatom, csak érdekesnek tűnt nekem ez a párhuzam
  • Andris #5
    Hát ja... "A MS felvásárolja a világot" , de ez már régóta így van és ez nem az ő bűnük, hanem a globalizáció miatt van... szóval ők csak alkalmazkodnak... Najó nem védem tovább őket mert még meglincseltek De ha úgyvesszük BillGates nagyon jól végzi a dolgát...a Windows-t nem ő írta...ő csak egy üzletember, és nagyon jó üzletember.