SG.hu

A Microsoft megvásárolja a GeCAD Software vírusirtó technológiáját

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy végleges szerződés írt alá a bukaresti GeCAD Software Srl. nevű, vírusvédelmi technológiákat készítő céggel annak szellemi és technológiai eszközeinek a felvásárlásáról. A GeCAD technológiájának megvásárlásával a Microsoft termékeibe és szolgáltatásaiba beépíthetők a vírusvédelmi megoldások, mellyel növelhető a felhasználók biztonsága.

Az új megoldások kifejlesztése mellett a Microsoft arra is fel fogja használni a GeCAD tervezési tapasztalatát és technológiáját, hogy továbbfejlessze a Windows platformot és nagyobb támogatást biztosítson a vírusvédelmi programokat készítő más cégek számára, hogy azok ügyfeleiknek biztonságosabb és szélesebb körű vírusvédelmet nyújthassanak.

"Vásárlóink jelezték, biztonságosabb és megbízhatóbb rendszerre vágynak, hogy el tudják hárítani a vírusok és a rosszindulatú programok okozta veszélyeket" - mondta Mike Nash, a Microsoft Security Business Unit egységének alelnöke. "A mostani felvásárlás eredményeként a Microsoft és vírusirtó programokat készítő partnerei tovább mérsékelhetik az ezen veszélyekből fakadó kockázatokat."

A GeCAD-tól megvásárolt szakismeret és tapasztalat felhasználásával a Microsoft jobban megismerheti a rendszerek megtámadásának módszereit, így több energiát fektethet a platform továbbfejlesztésébe, ami a vásárlóknak és a partnereknek is előnyére fog válni. A Microsoft olyan technológiákat kíván felhasználni, amelyek megoldást nyújtanak a jelenlegi problémákra, és a jövőbeli igényeknek is meg fognak felelni. Dolgozni fog például azon, hogy növekedjen a vírusaláírásokat frissítő felhasználók jelenleg kicsi aránya, emellett következő generációs megoldásokat kíván kifejleszteni az újabb fenyegetésmodellek kezelésére.

A "megbízható számítástechnika" nevű kezdeményezés részeként a Microsoft elkötelezett aziránt, hogy a nagyobb biztonság elérése érdekében együttműködjön iparági partnereivel. A GeCAD felvásárlása ezeknek az erőfeszítéseknek a kiterjesztését jelenti. 2003. áprilisában a Microsoft bejelentett egy új Windows fájlrendszerszűrő-kezelő architektúrát, melynek segítségével növelhető a rendszer megbízhatósága, és amellyel a vírusvédelemmel foglalkozó cégek egyszerűsíthetik a fejlesztési folyamatot. 2003. májusában a Microsoft bejelentette a Virus Information Alliance (VIA) szövetség megalakulását, amelyet független vírusvédelmi megoldásokat szolgáltató cégekkel közösen alapított. A VIA sokféle információt biztosít a felhasználóknak, többek között részleteket közöl a rosszindulatú programokkal és az internetes veszélyekkel kapcsolatban, valamint részletesen elemzi a veszélyeket. A GeCAD technológiája és tapasztalata, valamint a vírusfenyegetettség felismerése és kiküszöbölése terén elért sikerei révén segíteni fog a Microsoftnak a platform továbbfejlesztésében.

"A Microsoft beruházása a román szoftverfejlesztők képességeinek és annak a munkának az elismerését jelenti, melyet a GeCAD csapata az elmúlt kilenc évben a biztonság növelése érdekében tett" - mondta Radu Georgescu, a GeCAD Software elnöke. "Mindent megteszünk azért, hogy csapatunk és technológiánk a Microsoft és a megbízható számítástechnika jövőjére minél kedvezőbb hatással legyen."

A felvásárlás részleteit a felek nem tették közzé. A Microsoft vírusvédelmi megoldásának a részletei, köztük a terméktervek, az árak és a megjelenés dátuma egyelőre nem publikusak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!