Alex

Tavasszal mutatja be ikermagos rendszereit az Intel

Az Intel bejelentette, hogy befejezte az első többmagos processzor-gyártási teszteket, illetve további információkkal szolgált a felhasználóknak szánt többmagos terveiről. A kétmagos rendszereket 2005 második negyedévében mutatják be.

Az Intel tervei szerint két különböző kétmagos terméket, illetve egy duplamagot lehetővé tevő lapkakészletet biztosít majd Pentium processzoros termékcsaládok (köztük a Pentium Extreme Edition processzor) számára a második negyedév során. A Pentium Extreme Edition processzor magában foglalja majd a Hyper-Threading technológiát, így biztosítva, hogy egy időben négy szoftverszál legyen képes dolgozni.

"Termékeink mellett jelentős mértékű beruházásokat eszközölünk, hogy felkészítsük az iparágat a többmagos számítástechnikai platformokra való átállásra" - mondta Robert Crooke, az Intel Dekstop Platforms Group csoportjának alelnöke. "Felgyorsítottuk ezen törekvéseinket a Hyper-Threading technológia három évvel ezelőtti bejelentésével, illetve továbbfejlesztjük ezt a mostani többmagos processzorok építésével. Az Intel többmagos technológiájára épített platformok biztosítják azt a teljesítményt, illetve válaszadási képességet, amelyet az egyéni, illetve üzleti felhasználók igényelnek ahhoz, hogy minél hatékonyabban és minél nagyobb élménnyel használhassák alkalmazásaikat."


Sunlin Chou, az intel technológiai és gyártási alelnöke egy szilicíumostyával

"Az extrém játékok, felhasználói és munkaállomás piacain vezető Dell a legmodernebb rendszerekben hamarosan használni fogja az Intel kétmagos processzor-technológiáját" - mondta John Medica, a Dell Product Group vezető alelnöke. "Nincs több olyan vállalat, amely megfizethetőbbé tenné az innovatív technológiákat nagy tömegek számára, mint a Dell és az Intel."

A két-, illetve többmagos termékeket úgy tervezték, hogy kettő, illetve több teljes CPU-magot tartalmaznak egyetlen processzorban, így lehetővé téve a tevékenységek egyidőben történő kivitelezését. A HT-technológiával kombinálva - amely lehetővé teszi azt, hogy egy processzort két logikai processzorként érzékeljen a gép -, a Pentium Extreme Edition az erőforrásokat hatékonyabban kihasználva egy időben akár négy "szoftverszálon" is képes futtatni a tevékenységeket.

A vállalat kétmagos Pentium Extreme Edition processzorára épülő platformok elsősorban azon felhasználóknak lehetnek értékesek, akiknek nagy teljesítményre van szükségük videószerkesztési, digitális tervezési és játékfejlesztési feladatokhoz. Az Extreme Edition processzort az új 955X Express lapkakészlettel kombinálják (korábbi nevén Glenwood) - mely jellemzői közé tartozik a High Definition Audio, a PCI-Express és a gyorsabb, kétcsatornás DDR2 memória. Az Intel a második negyedév folyamán emellett "Smithfield" elnevezésű processzorát is két új lapkakészlettel kombinálja, a 945G Express chipset és 945P Express chipset (korábbi néven "Lakeport").

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #14
    tul bonyolult, es szinte felesleges.
  • dez #13
    Mert?
  • mir #12
    ofkoz, az architekturanak a processzorokkal kell fejlodnie, de ez azert nem ugy van teljesen, ahogy leirtad... :)
  • mir #11
    ehh gyerekbetegseg... a processzoroknak nem szoktak ilyenek lenni, esetleg nagyon atvitt ertelemben mondhatjuk egy architektura 1. generaciojara ezt, ha mondjuk lassu, de itt nem ez a helyzet...
  • mir #10
    szinte kizart.
  • Muhomak #9
    Azért én idén még nem veszek kétmagos procit
    Eleinte még úgyis a gyermekbetegségeivel fog küszködni.
  • dez #8
    Ha van egy kis eszük úgy csinálták (azaz, core-onként működik a Cool'n'Quiet). De lehet, hogy az majd egy köv. bőr lesz a rókáról.
  • GABOR16 #7
    Én az AMD többmagos procijával (meg ezzel kapcsolatban is, ha lesz benne ilyen áramkör), hogy lehet e majd olyan üzemmód, hogy csak az egyik magon van a szorzó magason, a másik magon pedik alacsonyabban.
  • asysoft #6
    "Nincs több olyan vállalat, amely megfizethetőbbé tenné az innovatív technológiákat nagy tömegek számára, mint a Dell és az Intel."-LOL:D Majd erre gondolok akkor is, mikor megveszem a DualCore Athlonom:D
  • waterman #5
    én már kifejezetten várom a valódi kétprocesszoros magokat! talán nem lesz többé értelmetlen lassulás egy megsántult alkalmazás miatt.. ha már ezektől megszabadulnánk az tutti lenne!
    különben a rengeteg proci egy magban dolgot nem tartom olyan jónak: ugyanis egy mag mondjuk egy programra koncentrál. túl sok erőforrás-zabáló alkalmazást nem futtathatsz, mivel akkor már a gép többi hardware eleme lesz a szűk keresztmetszet (wincsi,memo), tehát pl: 2 komoly progi esetén, 4 proci közül 2 dolgozik(izzad), 1 fenntartja a maradék progikat(kicsit sem izzad), ha pedíg van több mag is akkor azok lógatják a lábukat, mivel a programokat nem lehet megosztani a procik között(már az is hatalmas belső adminisztráció, hogy épp mikor van egy progi a kritikus szekciójában..)