Berta Sándor

Nem akar megválni mobilrészlegétől a Siemens

Alig egy hét van már csak hátra a Siemens közgyűléséig, és ugyan a vállalat mobilrészlegének jövője még mindig kérdéses, de a Siemens Üzemi Tanácsának elnöke cáfolta a részleg eladásáról szóló híreket.

Ugyan egyre több hír látott napvilágot az elmúlt napokban a részleg esetleges eladásáról, Ralf Heckmann, a Siemens Üzleti Tanácsának az elnöke a Die Welt című neves német lapnak adott nyilatkozatában egyértelműen és határozottan cáfolta, hogy a kérdéssel komolyan foglalkoznának. "A részleg jövőjét érintő megbeszéléseket mindenképpen folytatjuk, de ezeken szóba sem került és nem is fog szóba kerülni a közeljövőben sem a mobilrészlegünk esetleges eladása. Ezeknek a tanácskozásoknak az a célja, hogy megpróbálunk megoldást találni azokra a problémákra, amelyek a vállalat kommunikációs részlegének egészét érintik." - nyilatkozta a Die Welt-nek a vezető.


A héten a cég elnökségének gazdasági bizottsága már tájékoztatta a munkavállalókat a kialakult helyzetről. A megbeszéléseket január 28-án fogják folytatni és a felek ekkor tárgyalnak majd a munkavállalók azon javaslatáról is, miszerint az alkalmazottak különböző tarifamegállapodásokhoz kötik a mobilrészleg esetleges eladását. Heckmann szerint belátható időn belül nem születik döntés a részleg jövőjéről, ám tény, hogy később felmerülhet a kommunikációs részleg szanálása, eladása, illetve bezárása is.

A Siemens vezetői egyelőre mind a három lehetőséget elvették és megpróbálnak más megoldást keresni a kialakult helyzetre. Mindenesetre sok mindent elárul, hogy a vállalat éppen a napokban távozó vezetője, Heinrich von Pierer felkereste a Münchenben található kommunikációs részleg üzemi gyűlését.

Az IG Metall konszern óva intette a Siemenst a mobil- vagy a kommunikációs részleg eladásától. A cégóriás szerint ugyanis, amennyiben a társaság leáll a mobiltelefonok gyártásával közvetve több más részlegének a jövőjét is veszélyezteti.
A Lothar Pauly vezette mobilrészleg a 2003-2004-es üzleti évben 152 millió eurós veszteséget könyvelt el. Ebben az elmúlt üzleti évben az 51,1 millió mobiltelefon eladásából a Siemens összesen ötmilliárd eurós forgalomra tett szert. Más lapértesülések szerint az LG cáfolta, hogy megvásárolná a német cég mobilrészlegét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #12
    A "minőségi" európai dolgokhoz... Autóknál a japánok vezetik a megbízhatósági statisztikákat. Még Németországban is :).
  • pemga #11
    Mondjuk önmagában ez a kép még készülhetett a németeknél :). Ugyanis most épp attól paráznak, hogy kisebbségbe kerülnek az országukban. Nemrég volt valami felmérésük, hogy a ~80M emberből (lakosság) ~10M nem német (a számokra nem emlékszem pontosan, de valami ilyesmi arány volt). Ami miatt szenvedtek az az, hogy sokan nem is akarnak megtanulni németül közülük :). Ennek az irányzatnak előretörése pl. hogy Brandenburgban bekerültek a szélsőségesek is a helyi választásokon...
  • Cat #10
    ezt miből gondolod? akkor ez a mobilt összerakó nő átoperáltatta a szemét? :)
  • Atyus #9
    Még ha egy kicsit drágább is, de minőségi európai dolgot vásárolok, mint tajvanit !
    A Siemens talán az egyetlen cég, akik itt Európában rakják össze, s gyártják a telefonjaikat !
  • AS #8
    Ez rossz hir...
  • DeathMatch #7
    Minek annyit foglalkozni ezzel a kispályás siemenssel??? Biztos így akarják feltornászni az eladásokat... LOL
  • Athlon64 #6
    Egyetértek! Én dacból vettem Nokia helyett Ericsson, Sagem, Simens telókat és ebből az Ericsson és a Simens be is vált!
    Sőt most a C62-esemmel vagyok a leginkább megelégedve...
    Szóse róla tudom, hogy a Nokia a legtutibb de épp ezért inkább megnézem, hogy mit is tud nyújtani a többi gyártó!
  • Shadow_THH #5
    'Hans möchtesd du siemens, wurstchen und bier?' há döncsék már el :D
  • Jimmyke #4
    Miben, hogy holnap jön egy hír, hogy meggondolták magukat?
  • Sauron #3
    Még jó, hogy tegnap az volt a hír, hogy eladják a telefonrészleget az Lg-nek lehet! Mekkor LoL!