Berta Sándor

Megjelentek az első BenQ - Siemensek

A tajvani vállalat első két mobiltelefonja a belépőszintet képviseli és azoknak ajánlja a cég, akik csak telefonálni szeretnének, extra funkciók nélkül.

A BenQ AX72 és a BenQ AP75 az első készülékek, amelyeket a Siemens mobil részlegének az átvétele után dob piacra a társaság. Mind a két termék háromsávos, vagyis egyaránt jól használhatók a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban. Mind az AX72, mind az AP75 képes SMS, illetve MMS fogadására és küldésére, valamint beépített naptár- és címjegyzék-funkciókkal is rendelkeznek.

A BenQ AX72 CSTN kijelzővel rendelkezik, amely 128x128 képpontos maximális felbontás mellett egyszerre legfeljebb 65 536 szín megjelenítésére képes. A 105,6 x 46,8 x 17,5 mm méretű mobiltelefon WAP 1.0-ás böngészővel és 1,5 MB beépített memóriával rendelkezik, támogatja a GPRS-technológiát és egy kiegészítőként adott kamerának köszönhetően még digitális felvételek készítésére is alkalmas. A 76 gramm súlyú eszköz készenléti ideje gyári adat szerint körülbelül 9 nap, míg a maximális beszélgetési ideje 5 óra.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
BenQ AX72 és a BenQ AP75 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A BenQ AP75 kijelzőjének műszaki adatai megegyeznek a "testvérével", mérete valamivel kisebb, 102 x 44 x 18 mm, de súlya nagyobb, 86 gramm. Az AX72-vel szemben az AP75-ös modell már beépített digitális kamerával büszkélkedhet, amelynek kétszeres digitális zoom-funkciója is van és a készülék 500 Kbyte beépített memóriával is rendelkezik. A BenQ AP75 készenléti ideje kereken hat nap, míg a maximális beszélgetési ideje 5,5 óra.

A BenQ AX72 október közepétől lesz kapható, ajánlott ára 119 euró, míg a BenQ AP75 novemberben lesz elérhető a mobilszolgáltatóknál, illetve a boltok polcain, ám az árát még nem hozta nyilvánosságra a tajvani cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • imate01 #13
    És ezeknek az új BenQ telóknak milyen a minősége?
    Me én Siemenspárti vagyok,de most ideje má váltanom me kezd bekattanni a telóm
  • CeleronMaster #12
    baaarbi mini plasztik tündér baaarbi mini szkszideááál baarbi...ja...szal telefonok...khm...simens nem jó benq se lesz az ezexerint:S!
  • zolo #11
    Ha az ap75 külsejét valami komolyabb tudással társítják akkor még sikeres is lehetett volna.Nekem tetszik a külseje,de inkább maradok az eredeti tervnél,hogy veszek egy sagem myv-76-ot.
  • NuCLEARScoRp #10
    Miért van olyan érzésem hogy feltünően hasonlítanak a Nokia modelljeihez... az AP75 pl a Nokia 6020-ra..

    Amugy a Siemens mobilok kinézetével sose volt gond.. a tudásukkal/minőségükkel már annál inkább
  • Magnetic #9
    Szerintem jól nézki. Jobb mint a mostanság aranykorát élő flippes borzalmak.
  • pemga #8
    Hmm, elvileg laptopot, pda-t, tft panelt, meg gondolom nagyvasakat. Hogy ebből mi sajátgyártás és mi OEM, nemtom, de igazából nem is lényeges... A többit szerintem külön-külön néven csinálják (pl villamos, egészségügyi cucc vagy épp memória, a legtöbb részt nem vonták össze). Ha minden igaz ők csinálják a BKV-nak a metró IT-jét is :), bár lehet az Siemens only.
  • csabala #7
    Csúnyaságuk az erényük is egyben... esetleg "lopásgátló" tényező.
  • Weasel123 #6
    Az utóbbi 8 hónapban a Siemens mobiltelefongyártásában vettem részt, most készülünk az új gyártására (ez nincs a hírben) az ezeknél sokkal csúnyább lesz, viszont lesz rajta diktafon gomb :))
  • Skyline #5
    Eddig volt 3 siemens telóm volt köztük felsőkategóriás is de mindegyiknél ugyanazok a siemens butaságok jöttek elő ami miatt a Siemens mobilokat nem tartom sokra: Fagyás,lassúság,kistudás,sok használat mellett más telókhoz képest hamarmeghalás...
  • smv #4
    Akinek van kamerája az örüljön annak, és ne akarjon még sok memóriát is