Tóth Kristóf

Megjelent a Siemens S75 és az SL75

A Siemens mobilüzletága nehézségei ellenére Hamburgban két újabb, felsőkategóriás mobiltelefont mutatott be.

Siemens S75

Az S75 egyesíti a mobilirodát és zeneközpontot. A szervezővel, Bluetooth-al és nagy felbontású kamerával rendelkező üzleti telefon beépített MP3-lejátszójának köszönhetően egy gombnyomásra elindíthatjuk kedvenc számunkat még e-mail-olvasás és SMS-írás közben is. A fontos adatokat Bluetooth-kapcsolaton vagy USB-kábelen keresztül közvetlenül a számítógépre menthetjük.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Telefonkönyve nem csak egyszerre jeleníti meg a SIM-kártyán és a telefonban tárolt adatokat, de azt is jelzi, ha beszélgetőpartnerünk elérhető egy kis online szövegelésre. Az egyesített mappa az e-maileken és a szöveges üzeneteken kívül a beérkezett telefonhívások számát is megmutatja, valamint figyelmeztet a fontos időpontokra, találkozókra.

A multimédiás készülékkel nemcsak MP3-felvételeket, hanem AAC-formátumban elmentett dalokat is hallgathatunk, mindezt akár az emlékeztetők frissítése, e-mail-olvasás, MMS vagy azonnali üzenet küldése közben. A masinában mindegyik dal előadó, lemezcím és stílus szerint van csoportosítva, a számokat a készülékhez tartozó 128MB RS multimédia-kártyára illetve a 20 MB belső memóriába menthetjük. Letöltésre EDGE/GPRS-kapcsolat áll rendelkezésünkre, míg a hangzásról sztereó fülhallgató gondoskodik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A telefon kijelzője 132 x 176 képpontos TFT, egyszerre 262 000 színt tud megjeleníteni. Kamerájának felbontása 1,3 megapixel, a megvilágításról LED-es vaku gondoskodik. Lítium-ion akkumulátorának kapacitása 820 mAh, ez gyári adat szerint 5 óra beszélgetésre és 300 órányi készenléti időre elegendő. A készülék mérete 103 x 47 x 18.5 mm, tömege 99 gramm.

A mobiltelefont várhatóan 2005 szeptemberétől lehet megvásárolni a magyarországi üzletekben, fekete színben.



Siemens SL75

Az SL75 lekerekített formájú mobil, billentyűzete szétcsúsztatható. A telefon fémes, csillogó hatást keltő külseje mögött modern multimédiás szolgáltatásokat rejt magában: többek között kamerát, videoklip- és zenelejátszót.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A telefon 1,3 megapixeles, LED-es vakuval és ötszörös digitális zoom-mal ellátott kamerával, video- és MP3-lejátszóval, MMS- és e-mail-funkcióval valamint Bluetooth-szal és USB-kapcsolattal rendelkezik. Belső memórája átlagon felüli, 52 MB. Érdekesség, hogy ha mobiltelefonunk csörög, anélkül is fogadhatjuk a hívást és cseveghetünk a hívó féllel, hogy szétcsúsztatnánk azt. A médialejátszó és a digitális kamera ugyancsak a billentyűzet használata nélkül, a telefon csukott állapotában is müködtethetők.

A szerkezet MP3 és AAC formátumú csengőhangok lejátszására képes, a videós csengőhangok pedig életre is keltik a dallamokban rejlő ritmust és ütemet. A zenehallgatást játék, vagy SMS írás idejére sem kell felfüggesztenünk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülék kijelzőjének átmérője 1.8 inch, felbontása 132 x 176 képpont, egyszerre 262 ezer színt tud megjeleníteni. Lítium-ion akkumulátorának kapacitása 820 mAh, ez gyári adat szerint 5 óra beszélgetésre és 300 órányi készenléti időre elegendő. Mérete 92 x 48 x 23 mm, tömege 99 gramm. Várhatóan 2005 szeptemberétől vásárolható meg a hazai üzletekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • paynes #13
    nekem CXT65-öm van abszolút megvagyok vele elégedve nekem már sok siemensem volt sosem romlotak el a mostanit beleejtettem egy tócsába és semmi baja nem volt meg ütésálló is
  • sweech #12
    nekem siemens MC60-asom van és semmi bajom vele...ezek is teccenek
  • grebber #11
    Kiváncsi vagyok milyen telok jönnek majd most hogy a teló részleget megvette a BENQ.
  • smv #10
    én meg szeretem a Siemenseket, semmi bajom velük.
  • joofiu17 #9
    hat igen ez mind szep es mind jo csak ehez a telohoz kell vagy par forintocska
    na meg ugy kell vigyazni ra mintha a tied volan!!!
  • Mr_no_NaMe #8
  • archkoven #7
    Érdekes ez az SL75 mert formára az 55-ösre hasonlít ami képen szintén gyönyörűen nézett ki, de mikor életben megláttam már fele annyira sem tetszett, és kézbefogva olyan gagyi műanyag hatást keltett minha a búcsúban lőtték volna.
    Ezt megnézném azért élőben, bár olyan érzésem van, hogy jobban fog kinézni.
    Az SL55 egy kimondottan női telefon volt, egy férfi buzisan nézett ki vele. Megnézném élőben, persze nem vennék mivel nekem messze a nokia6100 teszik a legjobban és nem akarom lecserélni és már volt is Siemensem egyszer és nem voltam vele elégedett, valamint kamerára és további funkciókra nem vágyom, úgy sem használnám őket.
    Én már csak ilyen maradi vagyok...
  • TH448 #6
    Hát, nekem most SL55-öm van. Ez az SL75 nagyon jól néz ki, ami viszont használhatalanná teszi a zenelejátszó részt, hogy nem bővíthető a memóriája. Ha ebbe is lehetne memóriakártyát rakni, akkor adnám el telcsit meg minidiscet, és gyűjtenék a szeptemberi megjelenésre...
  • Flashy #5
    a felső csinos. a használhatóság nem szempont nálam, úgyse veszek.
  • Hedgehunter #4
    Kiknek tervezik ezeket...???? Hogy lehet sms t irni ezekkel a gombokkal...??? Adnak hozza fogpiszkalot....?