Alex

Az Apple bemutatta az iPod shuffle modellt

Az Apple bemutatta legújabb digitális zenelejátszóját, az iPod termékcsalád keverő szolgáltatására épülő, és annak nevét viselő iPod shuffle modellt.

Minden idők legolcsóbb iPod modellje kétféle tárkapacitással készül: az 512 MByte memóriával rendelkező változat a sajtóközlemény szerint 120, míg az 1 GByte-os változat akár 240 dalt is képes tárolni. "Az iPod shuffle kisebb és könnyebb, mint egy csomag rágógumi, és az ára is igen kedvező" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "A legtöbb hasonlóan apró digitális zenelejátszót pici képernyővel és bonyolult kezelőszervekkel adják, míg az iPod shuffle egyszerűen felkínálja kedvenc számainkat mindig megújuló kombinációkban."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az iPod shuffle a korábbi modellek kedvelt véletlenszerű lejátszási módjára épül; a felhasználó iTunes zenei gyűjteményéből véletlenszerűen töltődik fel, majd a számokat is véletlenszerűen keverve tudja lejátszani. Persze ha kedvenc lemezünket a dalok eredeti sorrendjében, elejétől a végéig szeretnénk hallani, egy kapcsoló segítségével erre is van mód.

A szerkezet közvetlenül a Mac vagy PC szabad USB portjára csatlakoztatható, és az 512 MByte vagy 1 GByte tárkapacitás terhére természetesen használható adatok hordozására is számítógépek között. Használatához PC (legalább Windows 2000 SP2 vagy XP Home illetve Professional SP4) vagy Mac számítógép (OS X 10.2.8, 10.3.4, vagy újabb operációs rendszerrel) szükséges.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az iPod shuffle, a termékcsalád legújabb tagja a Mac és PC számítógépekkel is használható iPod, iPod mini, iPod U2 Special Edition és az akár 60 GByte-os iPod photo modellek kínálta választékot egészíti ki. Az eredeti termék bemutatása óta máig több, mint 10 millió készüléket értékesítettek világszerte, mely egyértelműen jelzi a zenelejátszó piacvezető szerepét. Kialakult a különböző kiegészítők virágzó piaca is és természetesen az új shuffle is számtalan tartozékkal használható. Az Apple hazai képviseletének közlése szerint az iPod shuffle hamarosan megrendelhető lesz a magyarországi viszonteladóknál is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mate317 #40
    De a termék honlapján azt írják van
  • Cat #39
    a képek alapján láthatod hogy nem...
  • mate317 #38
    Hello az lenne a kérdésem, hogy ez is olyan "érintős-tekerős"-e (clickwheel) mint, mint a nagyobb ipodok.
  • TH448 #37
    Hát, erre csak annyit, hogy én is megnézném azt a vöröslő fejet, amikor egy számot keres valaki a gB-on. :) (Valaki már írta ezt előttem.) Viszont nem akarok elkeseríteni senkit, de ismerve az itthoni helyzeteket, nálunk a 30-ból lesz 40 fölött, mire a felhasználóhoz kerül.
  • pemga #36
    Ogg-ot viszont nem tud :). Legalábbis most.
  • Tetsuo #35
    #27 & #28 jó Lhiszem nektek, de olvastam vhol vmit és teljesen megzavarodtam.. utána mint a hülye néztem h nem írják le az mp3at.
    (A cikkben sem írják :)
  • Inquisitor #34
    Karácsony elött 2 hónapig nézegettem MP3 lejátszókat.
    Na kérem: Ilyen árkategórűban ultragagyi kategóriás, ránek és szétesik műanyag vackos, max. 256MB-os MP3 lejátszót lehet kapni. Igaz némelyiken van kijelző, se mivel ID3 taget legtöbb nem tud, kb. mint halotnak a szenteltvíz.
    Másik véglet meg a márkás MP3 lejátszó. 40.000 és 80.000 között elég jókat lehet kapni, de olyan 50-60.000 egy iRiver 512MB-al.
    Ezért én vettem inkább egy jó minőségű CD-s lejátszót, mert drágálottam. De ez még kijelző nélkül is megéri ennyiért.
    Akinek nem tetszik vegyen Telstart :)
  • Macc #33
    Az egeszben az a jo, hogy akinek tetszik megveszi, akinek nem, az nem. Ennyi. A baratnom orulni fog neki nevnapjara, mert mar regota szeretne egy 1GB-os pendrive-ot... Annal azert meg tobbet tud:)
  • pemga #32
    Érdekes ez fel sem merült bennem, én mindig azzal kezdem, hogy eldobom az ilyen hozzáadott progikat, mondván hogy nekem ne mondják meg mit hallgassak/nézzek :). Dehát nem vagyunk egyformák :).

    Csocsó, nekem iriverem van és irtóra zavar, hogy nem bír unicode-ot a kijelzője (igaz, hogy legalább fontban ott van, de albumonként állítgatni az encoding-ot, háát). Ráadásul pont a legérdekesebb résznél vágja el a sorlimit miatt (pl. nincs előadó). Viszont azt figyeltem meg, h. ált. csak direktory-kat ugrok, hangulatnak megfelelően, ahhoz meg nem kell csillivilli kijelző. Nem kell ömlesztve tárolni a dolgokat, adj neki struktúrát, ennyi...

    Egyébként a 200USD az nem "kicsit drágább", hanem pont kétszer annyiba kerül, mint a shuffle, ha mind a kettőnél az 512M-es árat nézzük. (De az 512 az őrületesen kicsi, kb 8 óra, 1G azért kell minimum. Ami ebből a kütyüből 150USD.)
  • cue #31
    A lejátszót szerintem butaság magában értékelni, az Apple ezt az ITMS és az iTunes szoftverrel együttt kínálja, mint teljes értékű szolgáltatást.

    A kijelző hiányát ellensúlyozza, hogy az iTunes-ban fog a felhasználó dalokat szervezni - akár napi szinten.
    Ha használt már valaki iTunes-t, akkor tisztában van a SmartPlaylist-ek működésével, ezzel pedig pofon egyszerűen lehet naponta frissíteni a lejátszó repertoárját, felhasználói igény szerint.
    Hétfőn azt mondom, hogy depressziós zene - kedden fejletépős - szerdán romantikus... aztán nyugodtan játszhat véletlenszerűen kiválasztott számokat.