Spencer

Késik az iPod mini nemzetközi debütálása

Az Apple Computer április helyett csak nyár közepén, júliusban tartja majd az iPod mini hordozható zenelejátszó nemzetközi piaci premierjét, mondván, hogy az Egyesült Államokban a vártnál jobban fogy az újdonság, illetve mert a vállalat nem kap megfelelő mennyiségű, iPodokba szerelhető merevlemezt.

Az alig több mint 100 gramm tömegű miniatűr digitális audiolejátszóban egy ugyancsak mini, 4 GB adattároló kapacitással rendelkező merevlemez teljesít szolgálatot. Az Egyesült Államokban február óta kapható iPod mini ára 249 dollár, vagyis mintegy 51 ezer forint.

Greg Joswiak, az Apple Computer hardvertermékek marketingjével foglalkozó részlegének az alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a vállalat a korábbi várakozásoknál sokkal több iPod minit adott el február óta, ami arra kényszerítette a céget, hogy a nemzetközi debütálás időpontját eltolja néhány hónappal. Joswiak utalt arra, hogy a parányi zenelejátszó olyannyira népszerű, hogy az Apple Computer merevlemez beszállítója egyszerűen nem tudja teljesíteni a fokozott megrendeléseket. Joswiak szerint a vállalatnak jelen pillanatban az Egyesült Államokbeli piaci igények kielégítésére kell törekednie, és csak ezt követően jöhet szóba az iPod mini egyéb piacokra történő bevezetése. "Reménykedtünk abban, hogy az iPod mini sikertermék lesz, arra azonban senki sem számított, hogy a kis lejátszó ennyire népszerű lesz a vásárlók körében. Az Egyesült Államokban olyannyira kelendő az iPod mini, hogy a raktárkészleteink kimerülőben vannak" - nyilatkozta Joswiak.


A hivatalosan idén januárban bejelentett iPod mini "lelkét" képező 4GB-os merevlemez ugyancsak idén év elején debütált a kereskedelmi forgalomban. Az ezen winchesterek gyártásával foglalkozó Hitachi a kiváló eladási mutatók láttán most mindent megtesz annak érdekében, hogy mihamarabb felfuttassa a 4 GB-os merevlemez gyártását. Az Apple Computer képviselői elmondták, hogy amennyiben a Hitachi képes lesz megfelelő mennyiségű adattárolót szállítani, akkor semmi sem állhat útjába az iPod mini júliusban esedékes nemzetközi debütálásának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #4
    Az aksija nem cserélhető.. ill csak ku drágán.
  • shim #3
    legyen már kapható vééégre! itthon ezért az árért egy nyamvadt 256megást kap...
    lehet, hogy nem iRivert hanem ipodot veszek? hmm..