40
  • mate317
    #40
    De a termék honlapján azt írják van
  • Cat #39
    a képek alapján láthatod hogy nem...
  • mate317
    #38
    Hello az lenne a kérdésem, hogy ez is olyan "érintős-tekerős"-e (clickwheel) mint, mint a nagyobb ipodok.
  • TH448
    #37
    Hát, erre csak annyit, hogy én is megnézném azt a vöröslő fejet, amikor egy számot keres valaki a gB-on. :) (Valaki már írta ezt előttem.) Viszont nem akarok elkeseríteni senkit, de ismerve az itthoni helyzeteket, nálunk a 30-ból lesz 40 fölött, mire a felhasználóhoz kerül.
  • pemga
    #36
    Ogg-ot viszont nem tud :). Legalábbis most.
  • Tetsuo
    #35
    #27 & #28 jó Lhiszem nektek, de olvastam vhol vmit és teljesen megzavarodtam.. utána mint a hülye néztem h nem írják le az mp3at.
    (A cikkben sem írják :)
  • Inquisitor
    #34
    Karácsony elött 2 hónapig nézegettem MP3 lejátszókat.
    Na kérem: Ilyen árkategórűban ultragagyi kategóriás, ránek és szétesik műanyag vackos, max. 256MB-os MP3 lejátszót lehet kapni. Igaz némelyiken van kijelző, se mivel ID3 taget legtöbb nem tud, kb. mint halotnak a szenteltvíz.
    Másik véglet meg a márkás MP3 lejátszó. 40.000 és 80.000 között elég jókat lehet kapni, de olyan 50-60.000 egy iRiver 512MB-al.
    Ezért én vettem inkább egy jó minőségű CD-s lejátszót, mert drágálottam. De ez még kijelző nélkül is megéri ennyiért.
    Akinek nem tetszik vegyen Telstart :)
  • Macc
    #33
    Az egeszben az a jo, hogy akinek tetszik megveszi, akinek nem, az nem. Ennyi. A baratnom orulni fog neki nevnapjara, mert mar regota szeretne egy 1GB-os pendrive-ot... Annal azert meg tobbet tud:)
  • pemga
    #32
    Érdekes ez fel sem merült bennem, én mindig azzal kezdem, hogy eldobom az ilyen hozzáadott progikat, mondván hogy nekem ne mondják meg mit hallgassak/nézzek :). Dehát nem vagyunk egyformák :).

    Csocsó, nekem iriverem van és irtóra zavar, hogy nem bír unicode-ot a kijelzője (igaz, hogy legalább fontban ott van, de albumonként állítgatni az encoding-ot, háát). Ráadásul pont a legérdekesebb résznél vágja el a sorlimit miatt (pl. nincs előadó). Viszont azt figyeltem meg, h. ált. csak direktory-kat ugrok, hangulatnak megfelelően, ahhoz meg nem kell csillivilli kijelző. Nem kell ömlesztve tárolni a dolgokat, adj neki struktúrát, ennyi...

    Egyébként a 200USD az nem "kicsit drágább", hanem pont kétszer annyiba kerül, mint a shuffle, ha mind a kettőnél az 512M-es árat nézzük. (De az 512 az őrületesen kicsi, kb 8 óra, 1G azért kell minimum. Ami ebből a kütyüből 150USD.)
  • cue
    #31
    A lejátszót szerintem butaság magában értékelni, az Apple ezt az ITMS és az iTunes szoftverrel együttt kínálja, mint teljes értékű szolgáltatást.

    A kijelző hiányát ellensúlyozza, hogy az iTunes-ban fog a felhasználó dalokat szervezni - akár napi szinten.
    Ha használt már valaki iTunes-t, akkor tisztában van a SmartPlaylist-ek működésével, ezzel pedig pofon egyszerűen lehet naponta frissíteni a lejátszó repertoárját, felhasználói igény szerint.
    Hétfőn azt mondom, hogy depressziós zene - kedden fejletépős - szerdán romantikus... aztán nyugodtan játszhat véletlenszerűen kiválasztott számokat.
  • CSOCSO
    #30
    ahogy az xmradio is muxik..szerintem csak amerikaban muxik ez a dolog:)))
  • Devla
    #29
    Megis hogy mukodik ez az internetradio dolog? Gondolom PChez kotve kell legyen kozben, de akkor mar inkabb egy fejhallgatot kotok a pcre.
  • Devla
    #28
    Dehogy is, iTunes is siman kezel mp3at.
  • CSOCSO
    #27
    ??? mp3 lejatszo mp3 nelkul? soot.. meg ogg-t es wma-t is lejatszik.. kicsit dragabb.. ugyan annyi fer fel ra. jobban nez ki. kijelzo es lehet vele online zenet is hallgatni.. sot. .viocerecordes is van.. es a musort is feltod venni a radiobol.. nah.. ez megeri a 200 dollarjat..
  • CSOCSO
    #26
    nem eleg ha csak a szamokat irja... 200 zene rafer.. milyen lol mikor keresel egy zenet.. persze az eletbe nem fogod megtalalni ha nincs kijelzo.. ha van kijelzo akkor is csak ugy talalod meg nagyjabol hogy tudod hogy mondjuk 100 on alul volt vagy felul vagy ilyesmi.... szal parszor at kell hallgatgatni mire megjegyzed mi hol van. de mondom.. a nagyszajuak kapcsoljak ki a monitort es a bill el porgessenek at egyszer egy zenet.. persze a playlistbe legyen legalabb 200 zene.. utanna keressenek meg egy zenet.. kivancsi lennek mit ereznek 10 perc kereses utan...
  • Tetsuo
    #25
    Tehát akkor ez az i-Rivernek nem konkurenciája hiszen az más kategória (én arra szavazok).
    másik: Állandóan az i-Tunesról papolnak, ez azt jelenti hogy nem játszik le mp3at?
  • CSOCSO
    #24
    mondtam en valakire hogy szanalmas az aki ilyet vesz???? nekem legalabb van tapasztalatom. mert nekem olyanom volt amin bar van kijelzo de csak a zenek sorszamat irta ki. .es egy hatalmas nagy SUX volt!!!!! erted?? okoskam.. meg a masik rokendloller!!!
    shiffle?? es?? ott az iriver.. ugyan akkora es megis van rajta kijelzo..
  • Macc
    #23
    A reakciokbol leszurve eleg jo eselyei vannak, mivel vannak akiknek nagyon bejott, vagy csak siman tetszett, es voltak akiknek meg nem... Nagyjabol egyenlo aranyban. Es az jo, igy mar sikeres lehet...
  • bld
    #22
    Pontosan, lefedték az egész piaci szegmenst melesleg egy fullos kijelző még nm is kellene, de ahogy csocso is írja azért sztem se árt ha legalább azt látod h hanyas szám..
  • Cat #21
    sztm is szar hogy nincs kijelző, de nem is igy kell nézni
    az apple egy nagyon olcsó mp3 lejátszót akart, mert van már neki 4 gigás, 40 gigás és 80 gigás képnézegetős is
    feljebb nincs értelme menni (meg nem is lehet), de lejebb van, az 512-es, 1 gigás rést is betömték, szóval minden szinten ott vannak
  • pite
    #20
    vajon miert iPod _shuffle_ a neve?
    rokkendloller...
  • LaPalma
    #19
    szóval mindenki sux, aki ilyet fog venni? az a szanalmas, hogy így lenézed azokat, akiknek nincs igényük a kijelzőre, mert mint alább írtam egy futó nem kell kijelző, mert ha azt nézi akkor orraesik.
    csípem az ilyen és hasonló hozzászólásokat...
  • CSOCSO
    #18
    ja.. es hangfelvevos.. es akar a radiobol is felveszi az adast!
  • CSOCSO
    #17
    a vicces az hogyha egy nevtelen kis ceg kijonne ezzel a kijelzotlen szarral mindenki csak rohogne.. de most hogy kijott vele az apple.. mindenki..huuu nembaj.. jobb is ha nincs kijelzo!!!!
    LOOOL!!:) komolyan gondoljatok??? Szerintem irto ciki es szar hogy nincs kijelzo... kapcsoljatok ki a monitorotokat.. tegyetek be a winampba 1 giga kedvenc zenet.. es kezdjetek a 200 mp3 kozott keresgelni:)))))))))))))))) LOL.. komoly kenyelmesnek hiszitek??? nahneee!!!.... szerintem kuuurvaranagy feketepont ha nincs egy ilyennek kijelzoje...
    nekem volt egy gyufasdoboz meretu mp3 lejatszom.. az sem irta ki a szamok cimet csak azt hogy hanyas szamot hallgatom.. hat.. uberszanalom volt hogy minden zenebe bele kellett hallgatnom ha nem tudtam fejbol hogy mi kovetkezik.. SUX
  • CSOCSO
    #16
    en erre szavazok:
    Iriver

    az oldalon lathatjatok hogy tud mp3at, ogg-t, wma-t
    meretre kb ugyan akkora...
    ez eppen csak 256 megas.. de ebbol is van 1 gigas...
    legnagyobb elonye hogy internetradiot is lehet vele hallgatni....
    szebb is jobb is.. kicsit dragabb is de nemsokkal ( 512 esre ertem.. az 200 dodo)

    a lenyeg hogyha nekem kene mp3 lejatszo (nem kell mert nem hasznalnam... nem utazok buszon.. nem setalgatok max csak a kozelbe szal mikor halgassam?? itthon???autoban??? havernal???)
    szal a lenyeg hogy en inkabb ilyet vennek.. van kijelzo rajta es netzene!! szamomra ez fontosabb mint az hogy zeneket tegyek ra...
    a kedvenceimet hallgatom otthon.. az autoban.. es a fasza kis csatornakat meg hallgatom a kis ireveren.. cooool!
  • archkoven
    #15
    Nem is mondtam, hogy abban flash memória van.
    40-60GB körüli szerintem még évekig nem is lesz.
  • pemga
    #14
    30GB-s flash nem nagyon van, jelenleg az 1G-s is drága belőle. Ekkora méreteket ilyen kis helyen microdrive-al oldottak meg eddig (CF slotba, fényképezőgépekbe szánták főleg), de az sem az olcsóságáról híres (nomeg mozgó alkatrész, a flash meg nem :).)
  • archkoven
    #13
    Ha az egy gigás 30 körül lesz akkor az nagyon versenyképes lesz. Az iPodok nem éppen az olcsóságukról voltak híresek eddig, 4 gigás pl. 60ezerbe került eddig és a 40-es több mint 100.
    Egyébként nekem is tetszik, de azért egy kijelző nem ártott volna rá.
  • pemga
    #12
    Ja, ha kijelző van, én is egyből elkezdem szidni, hogy miért nem tud unicode-ot, miért vág le a tag-ből N karaktert, stb. Ez így sokkal egyszerűbb és a kijelző nélkül kisebb is :). Szerintem ez így pont jó :). Ogg-ot tud? :)
  • vincuska
    #11
    ez a szerkezet igy tokeletes ahogy van, semmi hulyeseg nincs rajta, USB es szevasz. az ara pedig szerintem maximalissan elfogadhato.

    ezek az apple-ek, egyszer nyulnak valamihez, de az mocskosul jol megcsinaljak...
  • pemga
    #10
    Na, 100 ill. 150 USD, szal a nagyobbik valahol 30kHUF alatt lesz. Egész jó, már csak fogyasztási info kéne :).
  • pemga
    #9
    Árakat mondhattak volna :). Fogyasztási adatokat, stb. :) Tényleg, az ipod miből veszi a tápot, csak sajátmagával kompatibilis akksi van benne, vagy cserélhető lapos ceruzaelem?

    Gondolom linux-al kernelből megy, vfat-os disk-ként, mint pendrive.
  • Cat #8
    Windows system requirements
    Windows 2000 with Service Pack 4 or Windows XP Home or Professional with Service Pack 2
  • Macc
    #7
    Eddig XP SP1 eleg volt az iPod oknak, gondolom ezutan is.
  • Zoldalma
    #6
    "(legalább Windows 2000 SP2 vagy XP Home illetve Professional SP4)"

    Keretik javitani :)
  • LaPalma
    #5
    egyik barátomnak nagyon begyere. hosszútávfutó... otthon összepakolgatja a playlistet és elindul. másnap talán másik playlist - ha másfelé fut
  • Macc
    #4
    Pont az egyszeruseg miatt nincs. Nem kell zsbrevagni, nyakadba is akaszthatod, es akkor meg iranyitani is lehet. (amugy elszor en is hianyoltam, de gondolom ha az is lenne, minden eddigi funkcioval, akkor az iPod mini sinylene meg a az uj gep bemutatasat) Gondolom azert meg lesz a piaca ennek is. Magamon kivul meg hallottam par embert akinek teccik:)
  • SuperCow
    #3
    nem jo hogy ilyen hosszú.
    Belerakod zsebbe, rövid időn belül megtörik a füles csatalkozója.
    kijelző nincsen rajta. Miért?
    elég egyszerű szerkezet.
  • Macc
    #2
    Nekem bejon:) valoszinuleg lesz is egy 1GB-os belole:)
  • Punkerwork
    #1
    ez nem tetszik