Specker Balázs

Samsung chipek lesznek az új iPodokban

A Samsung bejelentette, hogy az Apple az ő mp3-lejátszó chipjüket kívánja alkalmazni iPodjaiban. A döntés értelmében úgy tűnik, hogy az iPod eddigi beszállítója, a PortalPlayer elveszítette legnagyobb megrendelőjét.

A Samsung egyik vezetője úgy nyilatkozott, hogy cége megnyerte az új-generációs iPodokért folytatott chipversenyt. A óriáscégnek emellett - más gyártókkal közösen - sikerült megkaparintania a lejátszó NAND flashmemória üzletét is, írja az EE Times. Ha hír igaz, akkor a Samungnak teljesen kiütötte a nyeregből a korábbi iPod-beszállítócéget.

A PortalPlayer chipje a kezdetektől megtalálható volt az Apple sikertermékében. A chipgyártó részvényei valóságos mélyrepülésbe kezdtek amikor kiderült, hogy az Apple nem tart igényt hamarosan elkészülő PP5021 médiprocesszoraikra és helyettük a Samsung megoldását alkalmazza majd, közölte a MacRumors.com.

Az elemzők szerint az esélyesek között a hét közepéig még olyan óriáscégek voltak jelen, mint a SigmaTel, az Actions vagy az LSI Logic. Azonban a szerdai SEMI Strategic Business Conference elnevezésű üzleti csúcstalálkozón a Samsung elárulta, hogy ők nyerték a versenyt. "Tudom, hogy a PortalPlayer el fog bukni és azt is, hogy mi nyertünk" - összegezte Jon Kang, a Samsung Semiconductor technikai-marketing csoportjának vezető-alelnöke. Kang PortalPlayer-verőnek nevezte cége új chipjét, amely az ARM Holdings 32 bites technológiáján alapszik.

"Már régóta dolgozunk együtt az Apple-lel, hatalmas győzelem ez a számunkra" - összegezte a fejleményeket az alelnök a beszéde után adott villáminterjújában, majd hozzátette, hogy a Samsung szállítja majd az iPodokba szánt NAND flashmemóriák nagy részét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gstm #7
    apple terméket akkor minek veszel? Apple-ben is van résztulajdona a ms-nek :D
  • arty #6
    hogy jön ide a mikroszoft??

    az ipodnak egyéb mp3plajerek a konkurensei ... én az ára miatt biztosan nem vennék ipodot :) annyiért inkább dupla tárkapacitásut ... vagy triplát ;)

  • uniu #5
    Eleg jo IC-ket gyart a Samsung, memoriakban biztos!
  • tdd #4
    Első a profit náluk is, és csak második a minőség - ez most már legtöbb cégnél így van: szerintem. Olyan túl nagy minőségbeli különbség úgy sincs a különböző gyártók chipjei között, mert ha így lenne, akkor valszeg nem a Samsung lett volna a befutó, hanem valamelyik másik, de nem, és ennek oka van. Azt az okot meg kérdezd az Apple-től.
  • intrex #3
    Büszkén vállalom: ha az Appléről van szó, akkor sznob vagyok!
    Még véletlenül sem vennék microsoftal bármi kapcsolatban lévő terméket.
    És mindenkire mosolygok, aki hülyének nevez. :)
  • valaé valaé ná #2
    Sznobizmus rulez.
  • Su0my #1
    Na gyorsan veszek egy iPOD-ot, az utolsót egy jó ideig, ami az akksit kivéve kifogástalan minőségű.. Hihetetlen, hogy egy ilyen szörnyű minőségű árkával paktált le a mindig is minőségi(ként aposztrofált..) Apple (iPOD)