Specker Balázs

Vezeték nélküli iPodos fejhallgatót adott ki a Logitech

A Logitech bemutatta az iPodhoz szánt vezeték nélküli fejhallgatóját, amivel a gyártó szerint a szerencsés vásárló akár 9 méterről is élvezheti a zenét.

A cég sajtóközleménye szerint a meglehetősen könnyű - kb. 91 grammos - fejhallgató a Bluetooth 1.2 technológia előnyeit használja, így az Adaptive Frequency Hopping (AFH, alkalmazkodó frekvenciaugrás) eljárást is, amely csökkenti más működésben lévő, vezeték nélküli eszközök zavaró jeleit. Korábban probléma volt, hogy a Bluetooth eszközök zavarhatták a hasonló sávon müködő 802.11b és 802.11g vezetéknélküli berendezéseket, de ez az 1.2-es szabvány szerinti termékekre már nem igaz. Az új szabvány jelentős újításai a megnövelt sebesség, a hangátvitel minőségének javítása - főként hangos környezetben -, és az átvitel közbeni hibajavítás átdolgozása.


Az eszköznek integrált iPod vezérlője is van, mely a lejátszást, megállítást, előre-hátra léptetést és a hangerő állítását foglalja magában - olvasható a WebProNews oldalán. A gyártó állítása szerint eszközük minden dokkolóval ellátott iPoddal használható lesz, tehát csaknem az összes elmúlt két évben gyártott modellel. A fejhallgatóhoz járó akkumulátorral, akár nyolc órán keresztül hallgathatunk zenét - ígéri a forgalmazó. "Nem kell többé kibogozni a fülhallgatót, amikor kivesszük iPodunkat a tasakjából, vagy bajlódnunk a kábellel; nyugodtan koncentrálhatunk a zenére. Azt reméljük, új termékük végre igazi szabadságot biztosít az iPodosoknak" - nyilatkozta Ray Weikel, a Logitech marketingigazgatója.

Az iPodlounge értékelése szerint a fejhallgató kialakítása közelről sem mondható kényelmesnek, és nem túlzottan állítható. A kiegészítők sem találhatóak meg olyan számban, mint a versenytársak eszközeinél. Az oldal a termék hangminőségét jónak, ajánlott fogyasztói árát, 149,99 dollárt (kb. 30 000 Ft) méltányosnak ítéli meg. Mindenki döntse el maga, megéri-e ez az összeg a drótmentes szabadságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Apokrif #11
  Hogyismondjam! A HPnek is van egy tök ugyanilyen terméke ami csak HP kéziszámítógépekkel működik! Elég gáz, hogy HP nem csinál semmilyen terméket csak más gyártók termékeit adja a saját nevén!
 • Hamed #10
  Okos dolog ez ha emberi ára lesz később, és fülhallgató változat is lesz nem csak fejes. Bár vmi jó dizájnt kéne kitalálni rá, nehogy siketnek nézzék az embert ha rajta van:DD
 • sokoo #9
  A Connect szerint a hangminőség jobb az iPod gyári fülhallgatóinál, máshol pedig azt írták, hogy hozza a 20-20k speckót. Ha ez igaz, akkor akár valóban szépen is szólhat. A készenléti idő visont egy teszt alapján alulmúlta az iPod készenlétét, ami azért is kellemetlen, mert nem cserélhető az akksi.
 • intrex #8
  Nem biztos hogy újratömöríti MP3-ba az analóg jelet, majd ismét dekódolja, ugyanis az iPodokon van digitális hangkimenet, amit az 1MBit-es bluetooth simán átvisz, és csak a fülesben kell D/A alakítani. Persze csak játszok a gondolatokkal, én is inkább maradok a drótosnál.
 • exac #7
  Kb fél éve nekem is van MP3 lejátszóm. Elég picike, így kimondottan örülök neki, hogy vezetékes fülhallgatóm van, mert ha valaki kivenné a zsebemből, akkor bizony észre sem venném.

  És a fülbe dugható fülesek híve vagyok, azon belül is a Sony TwinTurbo-ja a legjobb. Olyan basszust képes produkálni, amit nem igazán nézne ki az ember egy fülhallgatótól.
 • Macc #6
  Nembeszelve arrol, hogy a hagyomanyos forma szetviszi a celcsoport serojat... azert ilyen debil ez a fejhallgato is.
 • Andris #5
  Meghülyülök az ilyyen fülreakasztós fülhallgatóktól... az ilyet nem lehet 2-3 óránál tovább hordani mert letépi a fülem. Persze ez logitech ami nagyon jó márka, én még nem csalódtam bennük, és a 91gramm lehet, hogy olyan könnyű, hogy észre sem veszed. Mindenesetre a hagyományos forma sokkal kényelmesebb. (viszont nem ilyen dizájnos)
 • Macc #4
  "Az oldal a termék hangminőségét jónak, ajánlott fogyasztói árát, 149,99 dollárt (kb. 30 000 Ft) méltányosnak ítéli meg" ennyit a hangminosegrol.

  Maga az otlet jo, en is orulnek ha lenne ilyenem (drotnelkuli), de a formaja valahogy nem jon be.
 • arty #3
  egen, a minőséget sehol sem emlitik a cikkben ... biztos jot tesz egy "mp3"-nak az ujratömörités az átvitelhez ...
 • mEkLaU #2
  Wireless hallgató sosem fog olyan jo minöséget adni.
  Dehát vmit vmiért..