SG.hu

Magyar festők alkotásai a PannonW@P-on

Együttműködésük tizenegyedik évébe lépve különleges ötlettel örvendezteti meg a hazai mobil közönséget a Pannon GSM és a Magyar Nemzeti Galéria: az előfizetők a legnevesebb magyar festők alkotásait tölthetik le telefonjukra a PannonW@P-on keresztül.

A klasszikus kulturális értékek népszerűsítésének és terjesztésének újszerű módját választotta a Pannon GSM a Magyar Nemzeti Galériával közösen kidolgozott, 2004 december végétől elérhető tartalomszolgáltatásával. A szolgáltató WAP-portálján megtalálható háttérkép-gyűjtemény húsz festménnyel gazdagodott, így mostantól Szinyei Merse Pál, Rippl-Rónai Miklós, Mednyánszky László, Csók István és neves társaik alkotásaival ékesíthetik arra alkalmas készüléküket a mobilszolgáltató ügyfelei. Jelenleg ezek a legolcsóbban - bruttó 250 Ft/letöltés - letölthető háttérképek a PannonW@P-on, remélve, hogy így minél többen választják majd ezen képet telefonjuk díszítésére.

"Egy 21. századi mecénás nem elégedhet meg a támogatás hagyományos formáival" - indokolta az úttörő kezdeményezést Somlyai Dóra, a Pannon GSM kommunikációs igazgatója. "Hajlamosak vagyunk beletörődni abba, hogy nemzeti kultúránk kincseivel csak a múzeumokban találkozunk, holott ezeknek mindennapjainkban lenne a helye. Ezért különleges ez - az általunk évtizede támogatott Magyar Nemzeti Galéria értő útmutatásával összeállított - digitális tárlat, amely kiváló bizonyítéka annak, hogy a modern technika és a klasszikus művészi értékek nem csak hogy megférnek egymás mellett, de természetes módon ki is egészítik egymást."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mechorg #1
    Ahh.

    A wapot mint olyat nyugodtan befejezhetnek. Nagy kijelzot, normal bongeszot a mobilomba! : )