SG.hu

Internetgyorsítás a Pannon GSM-nél

A Pannon GSM ügyfelei számára Internet Expressz néven új GPRS-gyorsító szolgáltatást jelentett be.

A társaság közleménye szerint a különböző tömörítő eljárások alkalmazásával és a letöltés optimalizációjának segítségével a mobil GPRS internetkapcsolat adatátviteli sebessége látványosan nő, így az eddigi GPRS-kapcsolatnál is gyorsabb letöltési sebesség érhető el. Mindez gyorsabb böngészést, e-mailezést és fájlletöltést jelent. A tömörítésnek köszönhetően a letöltött adatmennyiség is jelentősen kisebb lesz, ezáltal a költségek is csökkennek. A szolgáltatás mindenki számára elérhető, aki rendelkezik GPRS alapú internet-elérést biztosító csomaggal; külön az Internet Expressz szolgáltatást megrendelni nem szükséges.

Használata előtt a Pannon GSM honlapjáról le kell tölteni az ingyenes Internet Expressz kliens programot, és ezt telepíteni kell a számítógépre (notebookra). A kliens szoftver segítségével a felhasználók részletesen beállíthatják, hogy az milyen mértékű gyorsítást alkalmazzon, illetve milyen jellegű adatokat ne töltsön le (pl. animációk, videók, képek). A mobiltelefon internetbeállításai között az Internet Expressz szolgáltatáshoz tartozó snet apn nevet kell beállítani. A kliens használata során a tömörítés szintjétől függően képek letöltésekor minőségromlás tapasztalható. Az eredeti képek megtekintéséhez a képre jobb egérgombbal kattintva az Eredeti kép megtekintése opciót kiválasztva van lehetőség.

A szolgáltatás elérhető a szoftver számítógépre való telepítése nélkül is. Kizárólag a mobiltelefon internetbeállításai között kell módosítani a GPRS elérési pont nevét snet-re. és innentől kezdve gyorsított internetkapcsolat épül fel. A vállalat a legjobb minőség eléréséhez az Internet Expressz szoftverrel történő elérést ajánlja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hungi #2
    v.90 / v.92 es szabvány meg talán már azelőtt létezett hogy megszülettem
  • RangeR #1
    Nagyszerű, a vodafonnál már isten tudja mióta ez van.