SG.hu

Jön a forgalomarányos ADSL

A Matáv a mai napon megkezdte az egyeztetéseket internetszolgáltató partnereivel egy új típusú, nagykereskedelmi ADSL konstrukció bevezetéséről.

A Matáv olyan új konstrukciót dolgozott ki, mely révén internetszolgáltató partnerei forgalomarányos ADSL-hozzáférési csomagokat alakíthatnak ki. Így azoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a fix havidíjú, korlátlan hozzáférést biztosító ajánlataik megtartása mellett, a felhasználás mennyiségétől függő, forgalomarányos, alacsonyabb alapdíjú termékekkel jelenjenek meg.

A Matáv a mai napon kezdte meg az egyeztetéseket az internetszolgáltatókkal az új konstrukció igénybevételének feltételeiről. A vállalat az új nagykereskedelmi ajánlattól azt várja, hogy az internetszolgáltatók akár már 2005 elején megjelenhetnek az eddiginél szélesebb kiskereskedelmi termékválasztékkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macc #10
    Ez azert nem hulyeseg, mert peldaul anyamek alig neteznek, akkor is csak emaileket szednek le tele keppel. Akkor amikor hasznalja, jo lenne ha gyors lenne, de nem hasznaljak sokat. Na nekik meg a hasonlo felhasznaloknak jo lenne. De az aki rendesen nap mint nap hasznalja, azok csak megszivnak, nekik nem is valo. ennyi.
  • harcu #9
    Egész nap egy olyan hálózat mellett ülök, ami 300KB-tal tud letölteni. Estte, mikor végze ka munkával, akkor már nem nagyon netezek, elég lehet havi 5-10 óra. Viszont van, hogy azonnal be kellene jelentkeznem, ekkor jön jól az ADSL. Erre tökéletes a forgalomarányos díj. Egyébkétn már ma is van ilyen, nem tudom, ki nyújtja, de 4000 az alap, óránként 200 Ft a plusz, de max 9000 forint lehet mindenestől a havi számla. Ez szerintem teljesen korrekt ajánlat.
  • pemga #8
    Ez már régóta esedékes volt, egyszerűen jól kell belőnöd, hogy Neked személy szerint melyik a legjobb... Szerintem örvendetes, hogy rászánták magukat.

    FTeR, mit értesz normális ország alatt? Nekem csak amerikai város és egy olajos ország ugrik be, ahol a _helyi vezetékes_ telefon átalánydíjas, mert nem akartak szórakozni a számlázással miegymással.
    Értsd meg, nem ugyanazt a csomagot akarják eladni mindenkinek. A perc-alapú azoknak jó, aki csak esténként pár órát használja, nem éjjel-nappal v. melóhoz; az adatforgalmi annak, aki még nem jött rá mi mindent lehet csinálni, és max böngészik, chat-el, levelezik, stb. A korlátlan pedig azoknak jó, akik már absz függőek :). Ez a három ember _nem ugyanaz_ :).
  • [HUN]PAStheLoD #7
    Forgalomaraányos ? Ez olyan mint a narkó , kezdetben olcsó .. aztán rászoksz .. szép lesz
  • FTeR #6
    a széles sáv mellett annak örültem a legjobban amimkor átálltam 56k-ról hogy nem kell lesni az órát és kábelnetnél (ahol ügye nem kell tárcsázni és még a modemet sem lehet kapcsolni álandóan fent van a neten) lehetőség nyílt arra, h napokon keresztűl mennyen a dolog ezerrel. A perdíjas ADSL 1 átverés majdnem olyan mint a cselló, csak a másik oldalról közelít. Normális országokban már a vezetékes telefon is csak havi díjas!
    Akik előfizetnek rá eleinte majd örülnek ,hogy mijen jó meg gyors, aztán hónap végén csak lesnek, h mennyi lett...
  • Lajti #5
    Köszi, de a 7500 sajnos még mindig nem 5-6000. Sajnos ezt nem engedhetem meg magamnak (Megelégednék 256 kbit-el is, csak legyen max 5000, és legyen átalánydíjas).
  • Zoley #4
    PH! externet 1 eves huseg otthoni 512 br 7490HUF.
  • Lajti #3
    Hol láttál 5-6000 Ft-ért ADSL-t (bruttó)? Előfizetnék rá, mert BRUTTÓ 8000Ft-nál olcsóbban én, mint árérzékeny réteg, még nem találtam...
    (Az árérzékeny réteg ugyanis azt nézi, hogy mennyit ad ki a kezéből, tehát nem a reklámozott NETTó értéket).
  • valaé valaé ná #2
    Kik adjanak ? Kádár már meghalt
  • Güzüke #1
    A 384/64 kbites elérést kb. 5-6000HUF-ért az árérzékeny rétegnek bőven elegendőnek tartom. Ne csináljanak már hülyét az emberből ADSL téren is! Ha rajtam múlna azokat a hülye mobiltarifákat és vezetékes árkonstrukciókat is megszüntetném. Ki az az őrült, aki órákat böngészi, hogy mikor, melyik előfizu jó neki? Baromság az egész terv! Adjatok európai fizut, hogy a nép meg tudja fizetni az ADSL-t!!!