SG.hu

A Matáv bekötötte a 200 ezredik ADSL-t

A mai napon a Matáv munkatársai bekötötték a 200 ezredik ADSL előfizető hozzáférését is. Ezzel a vállalat teljesítette 2004. évi terveit. A szélessávú internetelérések száma idén 100%-kal növekedett.

A Matáv 2004-ben is nagymértékű beruházást hajtott végre a szélessávú internetezés elterjesztése érdekében. Ennek eredményeként az ADSL-lel ellátott települések számát a társaság megduplázta, így jelenleg 350 településre jut el a szolgáltatás, és az év végéig további 25 település bekapcsolása várható. Az ADSL-lefedettsége ezzel meghaladta a 75%-ot. A vállalat szolgáltatási területén az internet felhasználók közül már minden harmadik ADSL-en keresztül éri el a világhálót, s az új lakossági ügyfelek közül is egyre többen választják elsőként az ADSL-t az internet eléréséhez.

"A tavalyi év során bevezetett internetes konstrukcióink mostanra számottevően csökkentették az internetezés költségét, s nagyban hozzájárultak az internetpenetráció növekedéséhez. Az internetezés minőségének javítására is kiemelt hangsúlyt fektettünk a szélessávú internethozzáférések széleskörű elterjesztésével. Az idei évben is számos akciót indítottunk, s emellett újabb és újabb megoldásokat vezettünk be, melyek révén nemcsak az ADSL-lefedettséget növelhetjük, hanem az eddigieknél is magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatunk már meglévő ügyfeleinknek. Jelentősen növeltük az ADSL-hozzáférések sebességét, valamint hamarosan bevezetjük a "forgalomarányos ADSL" konstrukciót. Az idei eredményeinket látva jó esélyünk van korábbi vállalásunk teljesítésére, hogy 2006 végére 400 000 ADSL-előfizető legyen Magyarországon" - hangsúlyozta Straub Elek, a Matáv Csoport elnök-vezérigazgatója.


A Matáv hálózatvezérlő terme

Hozzátette: "Mindez nem valósulhatott volna meg az internetszolgáltatók aktív közreműködése nélkül, hiszen ennek az eredménynek az elérése közös siker, mely jól példázza, hogy csak a versenytársak összefogása, közös erőfeszítése révén valósulhat meg az információs társadalom Magyarországon". A Matávnak jelenleg 16 ADSL partnere van: Axelero, Drávanet, Enternet, eTtel, Euroweb, Externet, GTS-Datanet, Inter.net, Interware, Invitel, Keystone, Pantel, TV-NET, TvNetWork, T-Mobile, VIVAnet.

A mai napon a múlt hónapban szintén megnövelt sávszélességű Matávkábel szolgáltatás (www.matavkabeltv.hu) is új arcolatot kapott. A vállalat közleménye szerint teljes körű tévéműsor adatbázis várja rajta a látogatókat, 58 csatorna heti műsorát tartalmazza rövid tartalom leírással, képekkel és a műsorokkal kapcsolatos hasznos tudnivalókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mechorg #34
    Ha az 512-t 1024-re emeltek, akkor a 384-et 768-re kellett volna, nem 512-re. : ( Tiszta szivas. Ha nem vagyok ilyen jo fiu akkor nem 384-es 3 gepes netet veszek hanem 512-er 1 gepest, az is elbirja a routert
  • DragonRK #33
    Meg Miskolc meg ...:))
  • DragonRK #32
    Csak Budapesten Chello:((
  • DragonRK #31
    VÁÁÓÓÓÓÓÓ
  • gregor #30
    DW:Ez szerintem is igy van,hazánkban kevesebb embert érdekel a net,és ezért drágább.
  • gregor #29
    Dömsödi:Békés megyében szerintem azért annyi A internet ára,mert kevesen fizetnek rá elő,mint Budapesten.E miatt a kiépités is drágább.
  • klastrom #28
    Ezt hol olvastad báttya mer én is szívesen meglesném ?...
  • klastrom #27
    Mer mér nem ?
  • Dömsödi #26
    Pepe03:
    Békés megyében csak Hungarotel/Globonet ADSL van. Egy-másfél hónapja szerettem volna bekötettni. Az 512-es valami 27000 Ft let volna. (Mindenféle árúkapcsolással, amiben még a telefon elöfietési díj nincs benne) Egy ismerősöm cégénél ilyen van. 512-est fizetnek valami 31.000 forintot, de a sebesség csak 384-esnek felel meg. Most emeltek valami a sebességen (Elvileg 384->512 512->768), igy a maximum letöltés amit mértek 55 kbyte/sec, előtte csak 40-45 kbyte/sec körül mozgott. Viszont ismerek olyat akinél 1 megás kábelnetet kötöttek be, havi 10.000-ért, de a sebessége inkább 1.5 MBit/s!!! (Sajnos nem mindenhol van kábel...)
  • pepe003 #25
    Asszem olvastam egyszer az SG-n, hogy az 512/128-as DSL ára 2006 nem fogja elérni a 4000 forintot.