SG.hu

Több mint másfélmilliárdan mobilozunk

[E-kereskedelem] A mobiltelefon-tulajdonosok száma világszerte elérte a másfél milliárdot ez év közepén, mely a Föld lakosságának mintegy negyedét teszi ki - jelentette a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU).

Az adat a mobil-előfizetők számának jelentős emelkedését mutatja - különösen a fejlődő országokban, ahol 2000 óta megduplázódott a mobilkészülékkel rendelkezők tábora. Az ITU jelentése szerint a mobil-előfizetők számának növekedési üteme nagyobb a "vonalas" telefonokra jellemző mértéknél. A mobil-előfizetők táborának látványos gyarapodását a legnépesebb országok közé tartozó Kína, India, és Oroszország előfizetői körének gyors bővülése okozta. Kínában ez év júliusában 310 millió, Indiában 44.5 millió, míg Oroszországban 60 millió felhasználót tartottak nyilván.

A globális mobil üzletág 2003-ban 414 milliárd dollár bevételt produkált, mely 1993 óta tízszeres növekedést jelent. Az ITU tanulmánya szerint az internetfelhasználók száma is növekszik, hiszen míg 2000-ben 400 millióan voltak, ez év közepére már 700 millió netezőt találhattunk a világon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!