SG.hu

A belföldi turizmust segíti a mobiltelefon

Szeptember 27-e, a Turizmus Világnapja alkalmából a Magyar Turizmus Rt. új szolgáltatással segíti a belföldi turizmushoz szükséges információk széleskörű terjesztését.

A nemzeti turisztikai marketing szervezet ezzel az új kommunikációs eszközzel igyekszik segíteni azokat, akik itthon szeretnének pihenni és kikapcsolódni. A belföldi turizmus fejlesztésére az ágazatért felelős szervezetek évről-évre növekvő figyelmet fordítanak, hiszen az az ország lehet versenyképes a nemzetközi idegenforgalomban, amelynek belső utazási piaca is erős. Ennek a törekvésnek köszönhetően az elmúlt két évben lényegesen bővült az üdülési csekket igénylők köre és az elfogadóhelyek száma is.

A Magyar Turizmus Rt. is számos eszközzel segíti a belföldi turizmus fejlődését és ennek keretében új lehetőségeket keresett a hazai turisztikai információk továbbításához. A szervezet az új kommunikációs formát a T‑Mobile t-zones WAP-portáljában találta meg. A Magyar Turizmus Rt. és a T‑Mobile közös munkájának eredményeként ezentúl minden WAP-képes mobiltelefonnal bárhonnan és bármikor elérhető az időpontokat, helyszíneket és rövid ismertetőt egyaránt tartalmazó aktuális programajánló. Megtalálhatók az MT Rt. legfrissebb, fényképpel illusztrált hírei, valamint megismerhetők az üdülési csekkek jogosultságával és igénylésével kapcsolatos tudnivalók.

A T‑Mobile közel 4 millió előfizetőjéből a megfelelő mobiltelefonnal rendelkező ügyfelek ezen felül - a GSM rendszer helymeghatározó képességére alapozva egyszerűen és gyorsan kereshetik meg a tartózkodási helyükhöz legközelebbi szállást, éttermet, gyógyfürdőt, kempinget, látnivalót vagy Tourinform irodát. A szolgáltatás a jövőben a tapasztalatok alapján további lehetőségekkel bővül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fapapi #1
    Mindenfele idiota dolgot kitalalnak hogy felenditsek a turizmust. Csak rohogni tudok ezen.
    En balatonparton elek, ha nem lenne ilyen qurva draga minden.
    Itt nem a programokkal van a gond abbol van dogivel hanem az arakkal,balatonnal lassan nem merek lemeni a partra enni egy lángost vagy meginni egy kolat mert annyit fizetek erte mint egy kupiban. De az aremelkedenek is meg van az oka!
    A balaton vizallasa, koszos, budos (iden 1x mentem bele a vizbe terdig de azt is megbantam" ezek az aprocska okok miatt mar nem olyan keresett ez a kornyek sem a kulfoldieknek sem a belfoldi turistaknak tehat vagy felverik az arakat vagy nem lesz belolunk semmi mivel itt majdnem mindenki ebol el.
    A magyar turizmus RT nek mas is foroghatna a csopp agyaban mivel ha az ember nyaralni megy, altalaban celtudatosan teszi azt tehat tudja ,hogy hova es mit csinal ott.
    Ahol elek iden nem is lattunt turistat vagy nyaralot akik ebbol elnek becsuktak a kaput.
    Horvatorszagban Rab szigeten voltam nyaralni es olcsobban kijottem mint mikor csak siofokon voltam 1 hetig es mennyi elmeny tenger,sziget,delfinek stb.
    Egy kicsit elgondolkodtato.
    Egy kicsit eltertem a tematol 1000 bocs