SG.hu

14 megabites adatátviteli sebesség mobilon

Az Ericsson bemutatta a video streaming és HSDPA technológián alapuló, nagysebességű letöltésre kifejlesztett, mobil szélessávú interneten keresztüli letöltési megoldását.

A bemutató egy élő WCDMA (3G) rendszer segítségével valós forgalmazás közben a China PT Expo Comm rendezvényen tekinthető meg Pekingben október 26-30. között. A WCDMA (3G) technológiára kifejlesztett HSDPA technológia jelentősen megnöveli a mobil letöltési sebességét, elérve akár a 14 Mb/s-ot is - ezzel mintegy megháromszorozva a rendszer kapacitását és javítva a végfelhasználó által tapasztalt minőséget.

A vállalat meggyőződése szerint jelentős igény van szélessávú hozzáférésre, hiszen a laptop-ok elterjedtsége együtt jár a mobilitás igényével és a nagy területet lefedni képes WCDMA hálózatok már ma is kecsegtető üzleti lehetőséget kínálnak a szolgáltatóknak. A WCDMA szélessávú internet-hozzáférés lehetővé teszi az időbeli és helybéli kötöttségtől mentes munkavégzést, egyszerűsíti a vállalati kapcsolattartást a modern végberendezések és laptopok használatával. Üzletfelek és magánemberek is bármikor elérhetik az internetet, a vezetékes szélessávú technológiánál megszokott sebességhez hasonló sávszélességben.

Az Ericsson rendelkezik a legtöbb, a WCDMA szolgáltatáshoz szükséges megoldás szabadalmi jogával és előrejelzések szerint a 2004-ben megvalósuló WCDMA szolgáltatások fele a cég berendezéseire épül. A társaság 2000 óta szállít WCDMA termékeket, melyek könnyen átalakíthatók és alkalmassá tehetők a HSDPA szolgáltatásra.

Ericsson HSDPA rendszerek 2004. második negyedéve óta már működnek, mérve a végpontok közti teljesítmény-mutatókat. 2004-2005 során a vállalat számos kísérleti folyamatban vett és vesz majd részt ügyfeleivel együttműködve. Várakozások szerint a HSDPA 2005 második felében kerül kereskedelmi forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    14 megabit .. zsíír .. mondjuk jó lenne itthon a negyede is mint adsl