Berta Sándor

Sok pénzt hoznak a konyhára a mobiltelefonos játékok

A mobiltelefonokra írt játékok a fejlesztőknek és a kiadóknak csak az idén egy milliárd dollár bevételt hoznak, ráadásul az előrejelzések szerint 2004 és 2010 között ez az érték tovább fog növekedni, és 2010-re elérheti a 6,4 milliárd dollárt.

A Screen Digest cég legfrissebb tanulmánya szerint jelenleg Japánban és Dél-Koreában adják el a legtöbb mobiljátékot, az összes ilyen termék körülbelül 80 százaléka ebben a két államban talál gazdára. A két ázsiai ország az értékesítési ranglistán megelőzi az Egyesült Államokat és Európát is. A vállalat állítása szerint Európa azért szorult le a képzeletbeli dobogóról, mert itt érdeklődnek a legkevésbé az ilyen típusú játékok iránt. Szintén közrejátszik a felhasználók látszólagos érdektelenségében az is, hogy az egész világot tekintve gyakorlatilag Európában a legáttekinthetetlenebbek a mobilszolgáltatók letöltési és egyéb tarifái. Így történhet meg az, hogy Észak-Amerika, amely a szakértők szerint az "öreg kontinensnél" némileg fejlettlenebb mobilpiaccal rendelkezik, ebben a tekintetben megelőzi Európát és ott jóval több mobiljátékot értékesítenek.

Természetesen a folyamatot árgus szemekkel követik nyomon a nagy játékfejlesztő cégek mint például az Electronic Arts, az Eidos, az Ubisoft vagy a THQ, és egyikük sem titkolja, hogy a jövőben erősíteni, bővíteni akarják a mobiljáték-fejlesztő részlegeiket. Hamarosan tehát senki se csodálkozzon , ha megjelenik a népszerű The Sims játék mobil verziója.

Egy amerikai játékfejlesztő cég, a July Systems időközben azon dolgozik, hogy lehetővé tegye a mobiljátékok megvásárlás előtti kipróbálását. A tervek szerint a felhasználók a mobiltelefonjaikra letölthetnék, majd pedig tesztelhetnék a kiszemelt játékokat és így mindenki eldönthetné, hogy valóban megveszi-e az adott szoftvert vagy sem. Az új rendszer előnye lenne még olcsósága, illetve a rugalmas árstruktúrája. A cég már felvette a kapcsolatot a nagy játékfejlesztő stúdiókkal, így ez a módszer várhatóan hamarosan bemutatkozik a mobilpiacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sub #8
    de telefon funkciót is ellát.
    próbálj meg Nintendoval telefonálni...
  • Shadow_THH #7
    keress meg dc++-on nyugodtan :)
  • Cat #6
    az azért nem mobiltelefon, hanem játékgép, speciálisan játékokhoz tervezve
  • akyyy #5
    nem tud valaki javas jatékokat mobilra warezeseekt? [komoy]
  • Sub #4
    "Hamarosan tehát senki se csodálkozzon majd, ha megjelenik a népszerű The Sims játék mobil verziója."
    már meg is jelent N-gage-re
  • Jimmyke #3
    Még valamelyik baromarcú a mobilt is a konzolokhoz fogja rakni, azt megint a pc vs. konzol rágotcsont rulez ideje eljön. Huhha dejó magyarnak lenni :D
  • Ombika #2
    Ez az erre vartam!
    Barcsak lenne Gran Turismo 3 :)
  • Wilddog #1
    Mobil game warez ruleZ