Rónai György

Újfajta játékok a láthatáron a kamerás telefonokra

A német Mobile Scope nevű szoftverfejlesztő cég bejelentette a népszerű Moorhen nevű játékának új verzióját, amely Moorhen Camera X néven jön ki márciusban. Az előző verziókkal ellentétben itt már nem gombokkal kell célozni, hanem a játék az integrált kamera segítségével érzékeli majd, hogy merre mozgatjuk a telefont.

Ez az új irányítási mód egészen újfajta játékok előtt nyithatja meg az utat a különböző kamerás mobiltelefonokon. A Tyúkvadászat, Moorhuhn Jagd és egyéb neveken elhíresült lövöldözős játékban eddig a mobilokon a navigációs gombokkal kellett célozni a csirkékre, az új verzióban azonban a célkeresztet a program maga állítja be, attól függően, hogy a kamera által felvett képkockák közötti különbségből milyen elmozdulást állapít meg. Ennek révén tehát a célkeresztünk (vagyis az egész háttér) annak függvényében fog mozogni, ahogy a mobiltelefont mozgatjuk.


Ilyen formában a Moorhen Camera X lesz az első játék, amely a kamera segítségével fogja az inputot érzékelni, ez pedig egy teljesen új megközelítése a mobil eszközökön a programok irányításának. Természetesen akármennyire is innovatív, nem csak előnye van a megoldásnak, hiszen a pontosság egyrészt függ a kamera felbontásától és a háttértől, a kamera fogyasztása miatt pedig játék közben jóval több energiát fogyaszt a telefonunk, lecsökkentve ezzel a rendelkezésre állási időt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KIP #12
    nem jósolok neki tool nagy szavatosságot, hamar megunják ,majd a lame-ek:)
  • Darth Sith #9
    ez szar, mert akkor töri órán hogy fogok játszania telefonon, ha állandóan mozgatni kell? :)
  • Cheky #7
    Mellesleg nagyon élvezetes, de ajánlatos ott játszani ahol nemsokan látnak... Akinek feltünési viszketeksége annak kiváló! ;)
  • Cheky #6
    Remélem nem árulok el nagy dolgot, de 2 ilyen játék is létezik S60ra: Virus, Mosquito. Mind a kettővel a telcsit kell mozgatni és lövödözni... ennyit a nagy ötletről!
  • a_n_d_r_e_w #5
    Az újfajta VR :)
  • gz8 #3
    Anno a kvarcjáték. Aztán az is lefutott, lett helyette új és jobb :)
  • Pakosz #1
    Szerintem ez kiraly az elozo jatekokhoz kepest!!!