Berta Sándor

Virtuális barátnő magányosoknak

Elsősorban a magányos emberek számára kínálja újonnan kifejlesztett "virtuális barátnő" játékát az Artificial Life nevű cég. A hongkongi székhelyű vállalat érdekes módon nem egy számítógépes, hanem egy UMTS- vagy 3G-mobiltelefonon magunkkal vihető virtuális barátnőt hozott létre.

A saját világukban elérhető háromdimenziós női karakterek SMS vagy MMS útján kelnek életre. A műbarátnőket minden napszakban más és más tevékenység elvégzése közben figyelhejük meg. Lehetnek éppen otthon, munka vagy bevásárlás közben, ülhetnek egy bárban vagy egy virtuális étteremben. A hölgyről természetesen a barátnak illik gondoskodnia, például nem árt szóval tartani, felvidítani vagy szórakoztatni. A játék természetesen folyamatosan változik, az eltelt idő alatt a 3 dimenziós női karakter is fejlődik. Az SMS-en és az MMS-en kívül lehetőség van egy úgynevezett J2ME valós idejű chatkliens igénybe vételére is, az ikonok segítségével pedig további interakciókra is lehetőségünk nyílik, például ajándékot adhatunk a virtuális barátnőnknek. Persze minderre már csak azért is szükség van, mert különben nem tudunk előrébb, a következő szintekre jutni a játékban.

Az alkalmazott Smart Engine Mobil Platform motornak köszönhetően az Artificial Life szerint a női karakterek igazán élethűen mozognak és viselkednek, ráadásul értenek és beszélnek németül és angolul is. A párbeszédek és a 3 dimenziós animációk tehát szintén a játék részét képezik. A 3G mobiltelefonok mellett ugyan a 2G-készülékek tulajdonosai is játszhatnak a játékkal, ám a női karakterek automatikus viselkedése ebben az esetben hiányozni fog és a grafika minősége is romlik. A játéknak van ugyan WAP-képessége is, ám ez meglehetősen korlátozott.

A virtuális barátnők készítése idén december elsején kezdődik a vállalat üzemeiben, azonban a "hölgyek" már megcsodálhatók lesznek november 15-én, a Hongkongban megrendezett 3G Világkonferencián. Az Artificial Life természetesen gondolt a hölgyekre is, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a virtuális barátnőt 2005 februárjában követi majd a virtuális barát is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bld #21
    Ajjaj! Bocs de ha nm vagyok idiszkrét milyen problémákra gondolsz?
    "bekaphatod" nm gondolod h ez ide egy kicsit erős vagy te ilyen mizantróp, brüszk gyerek vagy?
    1ébként mindenkinek lehet véleménye sztem erre van kitalálva többek között ez a fórum is de te vélemény nyilvánítás helyett csak sértegetsz
    (ez is csak egy vélemény....)
  • Tiby #20
    Ati Radeonos grafika.De aki már nem bír magának barátnőt szerezni annak tényleg jó ez a masina
  • JZO #19
    #5 bekaphatod az a helyzet, ne nyilatkozz, olyasmiről, amit nem tudsz. Pláne ne általánosan, mert nem tudhatod másoknak milyen problémáik vannak, világos?
  • TheZsenyka #18
    Kegyetlen
  • [HUN]PAStheLoD #17
    kocka mobil .. vajon lányoknak nincs ? :D
  • Frank99 #16
    ez akkor lenne jó, ha érintőképernyős lenne a mobil, és lehetne vele "játszani"
    :-)))
  • FtranX #15
    hehe egész élethűek! :)
  • papabear #14
    És képzeljük el, hogy ezek 1904-es telefonok, majd hogyan fejlődnek mai mobilokká.
    Szal nagyon valszín, hogy lesz olyan önjáró műszopógép a század végére, amit nehéz lesz megkülönböztetni agy átlagos plázacicától, persze az iq-t is értve.
  • Tetsuo #13
    Mér, az legalább nemmongya hogy fáj a feje meg megjött a mikulás. :)
    Valósághű szilikoncsodák már amennyire..

    A kibernetika csúcsa ami még elég béna..

    A mesterséges agy hehe
  • Munch #12
    Ja! :(