Rónai György

Antivírus-szoftvert fejleszt a Microsoft

A Microsoft még mindig nem adta fel a terveit, hogy saját antivírus terméket vezessen be a piacra. A termék a Symantec és a Network Associates termékeivel fog versenyezni, de emiatt egyik cég sem aggódik túlzottan.

A Microsoft szerint az új szoftver külön lesz megvásárolható, tehát nem lesz a Windows operációs rendszer szerves része. Mike Nash, a Microsoft biztonsági részlegének elnöke elmondta, hogy a cég egy új szoftvert fejleszt, amely megvédi a gépeket a közelmúltban sokat tapasztalt káros programoktól, amelyek adatvesztéssel, a gép lekapcsolásával, vagy az internetforgalom lelassításával fenyegettek. "Még mindig tervezzük egy saját AV termék piacra dobását" mondta el Nash.

Arra a kérdésre, hogy ez mennyiben fogja veszélyeztetni a jelenlegi piacvezető cégek, vagyis a Symantec, és a Network Associates antivírus szoftvereit, Nash csak annyit válaszolt, hogy a termék nem a következő Windows részeként, hanem külön lesz megvásárolható. Az embereknek tehát továbbra is adott lesz a lehetőség, hogy maguk válasszanak közülük.

A konkurens cégek régóta tartottak attól, hogy a Microsoft vírusellenes megoldását beépíti a Windowsba, ezzel ellehetetlenítve az ő helyzetüket. A legújabb hírre reagálva azonban a Symantec már örömmel fogadta az új konkurenciát a piacon. "Ugyan a Microsoft még nem árult el semmit a terveiről, a Symantec örömmel hallja, hogy ugyanolyan fizetős rendszerben zajló, tehát fair küzdelem lesz. Egy ilyen kiegyensúlyozott piacon minden cég szellemi tulajdonát bocsátja versenybe, és az dönt, hogy a vásárlóknak melyik termék nyeri el a tetszését" - hangzik a Symantec hivatalos álláspontja.

A redmondi szoftvercég még tavaly vásárolta fel a román GeCAD Software Srl. antivírus technológiáját, hogy arra épülve fejlessze ki saját szoftverét. A cég még 2002-ben hirdette meg a "Trustworthy Computing" kampányát, amely keretében jelentősen javítani akarják a vírusok kedvenc célpontjának a biztonsági színvonalát. Az új Microsoft antivirus program megjelenési időpontja egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • targa6269 #27
    Sziasztok!

    Tudna nekem adni valaki egy felhasználó nevet illetve egy jelszót, hogy tudjam frissíteni.

    Köszi!!!
  • jumika #26
    Nod 32 a TOP ONE
    Tényleg mindent megtalál
    Sajnos nincs hozzá a neten használható crack/serial
  • pietro #25
    Igy van, a NAV azonkivül hogy keresés közben megeszi az összes memóriát, nem is talál meg minden vírust, nálam a NOD 32 és az avast antivirus van fent, párhuzamosan keres mindkettő, és közben tudok letölteni a netről, vagy filmet nézni.Volt egy idő, hogy fent volt a NAV is, meg a NOD 32 is, a nod megtalálta az ACE mega codec pack-ban lévő vírust, kiváncsiságból ráengedtem a NAV-ot is, az meg tapsolt neki, hogy milyen tiszta:-)
  • pietro #24
    Sziasztok! Valóban, a nod 32 a legjobb, de nekem idáig csak ugy sikerült, hogy a magyar nyelvű oldalról mindig letöltöttem az aktuális egy hónapos próbaverziót, de ahogy lejárt az egy hónap, nem tudtam frissíteni az adatbázist. Erre nem tudsz valami megoldást?
  • TeszteloPontHu #23
    Trend Micro IS az egyik legjobb.
    Forrás: www.checkvir.hu
  • Demon Eyes Kyo #22
    norton antivir, mcafee=sux
    kav überalles
  • Yfel #21
    A rendszert kellene ugy megirni, hogy ilyen programokra ne legyen szukseg.

    Y
  • An-Dee #20
    aki a a nav-ra eszküszik, az nézzem már nem néhány tesztet, kb 70-80%-os :)) ja és terheli a procit. Sophos és Nod32 ami használható.
  • Piscator #12
    el kell fogadni, msot fer módón játszik ms.
    De tuti, hogy vhogy jobban belelesz integrálva, mint pl office.
  • PetruZ #11
    Nagyon lol, amiket írsz, csak így tovább. :)