49
  • NEXUS6
    Háj BlackRose!

Amiket itt leirtál a M$-ről, mint sikeres piacvezető és a számitástechnika szabványositásában élenjáró cégről az mind nagyon szép volt. Olyan szép, hogy még könnyet is ejtettem volna, ha az egész gondolatmenet nem lett volna tök elhibázott. Kezdjük ott hogy érzek egyfajta visszamenőleges igazolást a szavaidban, aminek valami olyasmi a lényege, hogy milyen fasza kis oprendszert irt ez a M$ mert látod, hiszen mindenki ezt használja és ugye x millió ember nem tévedhet .... (ez már nekem nagyon ismerős), bocs ha nem ezt akartad irni nekem ez jut erről az eszembe.

De a fő hiba nem is itt van! Hanem ott hogy azt hiszed, ha egy cég megszerez egy piacot akkor az az övé, ha megnyerte had vigye.
    Hát nem!!!!
    Nem tudom mond-e neked az valamit, hogy AT&T meg IBM. Ezek között az a különbség, hogy az elsőt szépen földarabolták amikor már mindenkit kiszoritott a piacról, az IBM-et meg csak majdnem, de a kiváló vezetésnek és valszeg másnak is köszönhetően ezt elkerülte.

Nos, a M$-re visszatérve, mint azt ezek után sejtheted az ő gondjuk nem az az anti töszt perekkel, hogy a média pléjer vagy az IE miatt esetleg néhány milkót le kell csengetni, hanem az, hogy amikor végre az a hivatal akinek ez már rég felelőssége lett volna, végre felébred és ezekből a perekből észreveszi, hogy a piacon egyeduralkodóvá vált a cég, szépen egy birósági tárgyalás után meginditja a monopól helyzetben levő cég feldarabolását. Bill Géc bátyót is megkérik, hogy szépen adja el a részvényei egy részét.

Amerikában nem ma kezdték az ipart és a 30-as évek óta törvényesen igyekeznek a karteleket és a rablóbárókat visszaszoritani. Nos BG egy ilyen őskövület egy rablóbáró, valszeg már rég elküldték volna a sunyiba, ha Amerikának nem csinálna jó kis reklámot, mint a leggazdagabb ember, meg a legdinamikusabban fejlődő IT cég meg akármi.

Kérdezem én amikor mindenkinek az IT szektorban a fogához kell verni a garast, akkor hogyan van az hogy egy cég számolatlanul szórhatja a pénzét (pl az XBOX-ra, az amerikai konzolra)?

Amúgy szerintem te kevered a szabvány és a szabadalom fogalmát.
  • lola
    xp
  • lola
    BG nem gazdasági zseni, hanem egy gátlástalanul korrumpáló bagázst vezet. A ms pénze az állami szektoros eladásokból és licence-ekből, valamint a kész gépkonfigurációk kötelezően win-nel való ellátásából adódik.
  • lola
    Totálisan ki lehet robbantani!!!!! Az IEradicatorról ezek szerint még nem hallottál...
  • dez
    Fikázás != "nem bárgyú felhasználó viselkedés".
  • Piscator
    Azért nem lenne jó, ha minden hasznosat beleépítenek a winbe, mert ezzel alaposan elesik az ember a választás lehetőségétől.
    És mint tudjuk, nincs tökéletes progi, Mozillában is akadnak biztonsági hibák.
    Fel lehetne hozni, akkor mi van a összeállított Linuxokkal, igen, ott is jó pár dolog be van rakva alapból, viszont a legtöbbterületen - szövegszerkesztés, böngésző, médialejátszó - egymás mellett alternativákat ad, nem egyet, és ha értesz hozzá, könnyebben testre tudod szabni.
    Meg ami a Winbe gyárilag bekerül, azt lehetetlen igazából kirobbantani, lásd IE.
  • Piscator
    Valóban haladás a Xp-de előtte - ha csak az igazán tömeghasználat idejét számítom - legalább 5-6 évig tök gáz, mindenre - mappa nyitásra - lefagyó valamit írtak.

Míg eljutott az MS a mai rendszrerei viszonylagos stabilságára, majd egy évtizeden át számítástechnikai szemmel hulladékot gyártottak, amit eléggé erőszakos kampánnyal, stratégiával terjesztettek, ráadásul sokszor minimális önkritika nélkül. Igaz, utóbbi nekem sincs mindig :)) de ez tényleg így van.
    Ha megnézel pár tanulmányt a cég történetéről, filmet, a függetlenebbek mind azt sutykolják, BillGécék sunyiak votlak.

Röviden: B.G. nem programozó zseni (a bandájával) hanem gazdasági zseni.
    Igénytelenebb mint a Mac, más, kevésbé minőségibb, viszont tömegtermékké lett, sok mindent ő terjesztett el. [más kérdés, úgy, hogy nem ő gyártotta, lopta, ügyes húzással lenyúlta]
    Érdeme van, de hogy nem a megbízható szoftverek kötődnek hozzá, az bizti.

Amúgy úgy láttam, a BKV új, tapiképernyős jegyautomatái Winnel, dossal mennek. Lehet ez?

Piscator
  • BlackRose
    "Most úgy teszel, mintha nem értenéd, amit írtam? Mennyire is függsz te a ms.hu-tól?"

0.00%

Amikor egy felső szervről van szó, amely működése biztosított közpénzből meg stb. akkor ott versenyserkentésről nem igen hiszem, hogy beszélni lehet. De pl. egy cégkonzorcium létrehozása amiben minden komoly cég benne lenne, mint pl. a WWW, ott már jobban mennének a dolgok, csak a baj ott van, hogy egy ilyen konzorciumot lehetetlen hosszú távon fenntartani, mert valakinek közüllük nem felelne meg feltétlenöl mindég az irány és ezért kilépne belölle. Ez persze úgy is szokott lenni, a WWW csupán azért él mert nem kötelező, tehát álltalában mindenki betartja, de hozzátehet még valamit, ami idővel esetleg bekerül a specifikációba, de nem mindég. Tehát nehéz vagy mondhatnám lehetetlen egy szoros kompatibilitást fenntartani, ez még a Linux esetében is igaz, ugyanis van a Standard Linux Base de nem éppen tartja mindenki be. Akkor volt a United Linux is ami éppen azért nem sikerült, mert széthuzott a társaság. Na most az IT fejlődik és úgy a Microsoft mint a non-Microsoft megoldások is fejlődnek, tehát a Világ ilyen amilyen, milyen lesz holnap nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy a fikázástól semmi sem fog megváltozni.

• dez
    Az "állami támogatás" ahhoz kell, hogy legyen is belőle valami, ne csak egy feledésbe merülő erőtlen próbálkozás legyen. És persze hogy a MS ne tegyen keresztbe.
  • dez
    Vagy mehetne úgy, ahogy a DVD és egyéb szabványokat versenyeztetik. Most nem ez a lényeg.
  • dez
    Ja, és az IBM és a többiek azért... csinálják (kvázi) azt, amit írtál, mert nem akarnak olyanok lenni, mint a setés az ólban, ami azt kapja, amit a gazda odavet.
  • dez
    Persze lehetne valamennyire nyitott a dolog.
  • dez
    Természetesen nem politikusokon múlna ott a dolog, hanem lenne egy független szakmai szervezet, aki kidolgozza ezeket, átlátható rendszerben (tehát nem egy délután alatt összedobott anyag, 25 millióért).

És nem korlátozásról van szó, hanem éppenhogy a verseny serkentésével.

Most úgy teszel, mintha nem értenéd, amit írtam? Mennyire is függsz te a ms.hu-tól?
  • dez
    Sokáig teljesen reménytelennek tűnt a MS-tal szembe menni, és ugye széllel szembe... A Linux az első, ami megmutatta, hogy nem lehetetlen. De voltak próbálkozások (BeOS, QNX [utóbbi mint ipari embedded rendszer most is él]), és igenis nekik is a MS tett keresztbe.

Az internetet is monopolizálni akarta.
  • BlackRose
    Kérlek csak ne azt. Ki az a felső szerv? Nem azt szoktuk mondani, hogy egyenlő világban akarunk élni, akkor meg minek a felső szerv? A politikusok mindent csak tönkretesznek, mondtam már nem korlátozással kell a dolgokat megoldani, hanem a verseny serkentésével. Nézd meg pl. mihez vezetett a korlátozás a Formula 1-ben...
    A felső politikai szervek (minisztériumok) meg alapvetően a korlátozások elvein működnek. Nem kell megengedni az X-nek az Y, mert akkor veszélybe hozza a Z-t. OPEN az nem ismer korlátozást. Pl. ha egy Pakisztáni jobban tudja elvégezni a munkát egy Amerikaitól, akkor ha figyelembe vesszük, hogy az Amerikainak 100x jobb feltételei voltak a tanulásra és fejlődésre és mégis a Pakisztáni jobb, akkor az Amerikai nem is érdemli meg azt a munkahelyet. Na most ezt persze vizumkényszerrel és munkaengedély megvonásával szabályozzák a "felső szervek", de ez a Pakisztánival szemben nem igazságos eljárás, Amerikának meg csak káros lehet, mert az Amcsi rosszabul fogja elvégezni a munkát, tehát védjük a rosszabbat a jobbtól, korlátozással, inkább azt kellene megoldani, hogy az Amerikai jobban tanuljon, és akkor a Pakisztáni nem is jönne.
  • BlackRose
    "Az a baj, hogy a piaci szereplők csak nagyon rövid távon gondolkodnak, és csak a viszonylag gyors profitszerzés jár a fejükben."

Tehát egyetértek veled tökéletessen. És most csak azt mond meg miért a Microsoft a hibázható azért, hogy ezek a független API-k létrejőjjenek, miért a Microsoft a hibás, hogy az OpenGL-en kivül niányoznak a DirectX-hez hasonló API-k, a Microsoft megcsinálta a saját rendszerét, a non-Microsoft pedig nem, pedig sokkal többen vannak. Még ha nem is lenne csak egy OS akkor is legalább gyorsulna a fejlődés, mert a verseny erre terelné a dolgokat. Pl. a Linux jól megzavarta a Windowsot, sokat fejlődött a Windows a Linux miatt. A Longhorn még magassabra teszi majd a lécet. És ez nem a konkurencia miatt, hanem a Linux miatt, ami egy free rendszer, tehát semmi köze a non-Microsoft táborhoz, ha Linus nem irja meg a kernelt és ha a GNU tábor nem irja meg a többit akkor ma csak 100% pure Microsoft világban élnénk. Az IBM meg hasonló cégek meg nem tudom mit csinálnának, igy pedig egy picit pofátlanok, mert a profitjuk nagy részét a Windows platformon valosítják meg. Magyarán mondva oda szarnak ahonnan esznek. OK legyenek anti Microsoftossak, de akkor ne fejlesszenek semmit sem Windowsra, ne forgalmazzák a gépeiket Windowsal, érted, kicsit nem szép dolog élni valamiből és szarni rá. Én pl. Windowson keresem a kenyeremet, van sok dolog ami nem tetszik benne, de majd akkor szarhatom le ha nem fogom használni. A Linuxot másként fogom fel, tetszik a tisztasága, jó rendszer, és 100% a kezem alatt érzem a gépem, de pénzt keresni rajta nem tartom jónak, mert azok akik megirták és ingyen adták nekem azok sem kerestek rajta, tehát valójában én most más munkájáért is elvenném a pénzt, ha Linus és a többiek nem irják meg a free OS-t akkor én nem dolgozhatnák rajta, tehát nem volna lehetőségem a munkám elvégzésére. Ez elvi kérdés, én a Linuxon nem veszek el pénzt még ha lehet akkor sem, ha pedig igen akkor egy részét a GNU nak küldöm. A Windowst meg megvettem, ezzel megkaptam a jogot, hogy pénzt csináljak rajta és minden centet jogossan csináltam rajta. Na most mindegy, ez az én világnázetem, ami nem feltétlenül jó, de szerintem a Microsoft a legkevésbé hibás, hogy megengedtük nekik a hadjáratuk sikerét. Mindenki így csinálnja, a tübbiek munkája az, hogy ök is elöre meneteljenek, tehát, hogy ne legyen félreértés nem úgy kell a Microsoftot megverni, hogy visszafogjuk, hanem úgy, hogy a többiek is telyes gözzel elöre fussanak, és a gyorsabb az erősebb győz, de csak pillanatnyilag, mert jön a következő futam és ott már mindenkinek annzi az esélye amennyit befektetett, amennyit edzett és amennyire képes a futamon maradni. Tehát fikázni a Microsoftot... telyessen felesleges.

Ellenálás a tehetetlenek lépése egy szabad világban. Amikor nem engednekj valamit akkor kell ellenálni, amikor szabad vagy mindenre akkor nem ellenálsz, hanem futod a saját futamodat, és ez alatt mindeneded beleadsz, hogy változás következzen be, de nem úgy, hogy visszafogod az ellenfelet, hanem úgy, hogy jobb legyél tölle. Egyszerűen a Windowsból a third party csinál hatalmat (a rajta futó programok) ennek nagy részét pedig nem a Microsoft fejleszti.
  • dez
    4. bek. folyt.:
    Persze ezt valamilyen felsőbb szervnek (pl. valamilyen minisztérium, stb.) kellett volna kikényszeríteni, rendeletek vagy törvények formájában. Csak éppen azok csak most kezdik ezt kapisgálni.
  • dez
    Ez egy hozzáállás, de nem az egyedüli. Pl. én sem osztom.

Talán a legfontosabb: több OS jelenléte egyátalán nem kell, hogy visszafogja a fejlődést. Csak ehhez az kellene, hogy független szervezetek dolgozzanak ki szabadon alkalmazható API-kat (Application Programming Interface).

Itt van pl. az OpenGL vs. MS DirectX esete. A Doom3 OpenGL-es, és van is Linux-os verziója (ami mellesleg gyorsabb, mint a Win+DX-es). Az OpenGL persze nem helyettesíti mindenben a DirectX-et (csak a D3D-t), tehát kellene még hozzá egy kiegészítő programcsomag (egyszerűsített input-kezelés, stb.).

És pl. létrehozhazó lenne olyan API, ami közvetít a különféle OS-ek API-jai, és a felhasználói programok között. A legésszerűbb és legoptimálisabb persze az lett volna, ha eleve egy fent említett módon létrehozott API-ból indulnak ki.

Az a baj, hogy a piaci szereplők csak nagyon rövid távon gondolkodnak, és csak a viszonylag gyors profitszerzés jár a fejükben.

Egyébként ez nem egyszerű fikázás, hanem egyfajta ésszerű ellenállás.
  • BlackRose
    Egyszerűen meg kell érteni, hogy a fikázásból semmi haszon, nekem sem tetszik a Microsoft egyeduralma, de előttem áll a kép, hogy a Microsoft magától sohasem érte volna el a hatalmának részét sem, emlékezz csak vissza 10-15 évvel ezelött a Microsoft korántsem volt az ami ma. Volt Lotus, Wordperfect, Watcom, Borland, stb. sorolhatnám. Tehát a Microsoft csak csinálta amit kellet, minden cég ezt csinálja, van amelyik sikeressen van amelyik nem, de ha nem igy működik akkor már az elején halálra van itélve. Vagyis a business vad világában csak így lehet túlélni. A baj ott van, hogy a többi nagy IT cég )pl. IBM, Sun, HP de előtte pl. a Digital, Compaq, NCR, stb. nem jól állitották fel a fejlődési stratégiát, a PC-t és a kisgépeket nem a lehetőségeknek a listájára rakták hanem inkább a veszály listára, mert alapból veszélyben érezték a maguk fennmaradását, ezért a PC-t próbálták marginalizálni. A másik oldalt nézve egy szintiszta PC világban (ami nagyjából ma van) a kompatibilitás az alapfeltétel, tehát ha ezek a cégek nem követik el a hibát és a Microsoftot nem segítik az egekbe, akkor ma valamelyik közülük lenne a Microsoft helyében ami nekünk mindegy lenne. Tehát elképzelhetetlen egy PC környezet ahól 100 fajta OS van, mert ez egyszerűen nem adhatna lehetőséget a fejlődésre, az árak meg sokkal magasabbak lennének. A Linux egy más mese, egy OS amit én nagyon kedvelek, de sajnálom, hogy ma ugyanazok a cégek akik a Microsoftot erősítették most a Linuxot rossz irányba terelik, a Linuxon sohasem lehet jó üzletet csinálni, mert a filozófiája a free software-nek alapból a businessnek az ellentéte, már 7-8 éve halgatom a meséket hogy a Linux tönkreteszi a Microsoftot, holott a Linuxnak és a GNU-nak nem volt az sohasem a célja. A cél egy free OS kifejlesztése, a Microsoftnak vagy akármelyik másik OS-nek ehhez semmi köze sincs. A Linux most sajnos kezd távolodni ettől a filozofiától. Na de ez már más mese. Az ami itt fontos, hogy a Microsoftot fikázzuk azért mert a azt csinálta amit kellet (a saját érdekében, de hát nem azt csinálja mindenki), az igayi hibásokat azokat akik azt megengedték neki, meg most éltetjük mert a Microsoft ellen vannak. Érted mire gondolok itt? És mind ez a fikázás melett holnap semmi sem fog különbözni, mert egyszerűen értelmetlen az egéssz. És figyeld meg, hog én sohasem fikáztam semmit, probálom néha elmondani másoknak is, mi a véleményem valamiről, de emellett a másik oldalt is megbecsülöm. Az imént leírt negativumok az IBM-ről, meg stb. nem jelentenek semmi IBM vagy X ellenes kijelentéseket és nem hiszem, hogy összeesküvés tárgya, csupán ezeknek a cégeknek a tudatlanságának eredménye. Bill Gates is hibázott és hibázni is fog, mert persze ő is csak ember, de ami a Microsoft előnye a többiekkel, hogy képessek rávenni magukat a hibák kijavítására, míg a többi cég zöme a hibát nem igen tudja kezelni. Pl. OS/2 az IBM esetében... na de mostmár túl sokat irtam. Röviden lehet, hogy igazad van a Microsoftal szemben, de a közelítésed szerintem nem jó, mert a Microsoftot mindannyian építettük, ezért a hibán mindenki osztozik, ki többé ki kevésbe...
  • Laci
    Mások már tapasztalhatták itt tőlem hogy ilyen gyanúk bennem is fel szoktak néha merülni, ezt néha le is szoktam írni, de ezzel tényleg csak újabb flame indulna, azt meg már nem akarom... Meg ilyenkor mindig rámutatnak, hogy paranoiás vagyok és kezeltessem magam, úgyhogy ezzel egy kicsit már elérték pl. a winfanok is hogy befogjam a számat:)) Természetesen ez a tényeken meg úgysem változtat...
  • dez
    Namost két lehetőség van: 1. nem ismerik a számtech-történelmet, akik ilyen kijelentéseket tesznek (pár éves távlatban sem), 2. ismerik, de úgy tesznek, mintha nem ismernék. Egyik sem jó.
  • Laci
    "Mióta foglalkozol számtech.-kel?"
    BlackRose valószínűleg elég régóta foglalkozik informatikával, legalábbis a fóruomt olvasva ez tűnik ki. Én egyébként tisztelem is és el is ismerem a tudását, csak amikor megláttam azt a mondatot tőle megint, nem értettem ilyet miért írt le és (állítólag flameindítómódon) azért próbáltam felvetni (láthatóan elég elcsépelten és idegesen) a problémát. De lehet hogy azt a mondatot én értettem félre, bár utána a válaszban is erre utalt... Szóval nem kötekedni akartam, csak ezt nem értem hogy miért ír le sokszor is ilyet, amikor ennél azért ő is sokkal többet érthet hozzá... Ha ez tényleg megzavarta valaki nyugalmát, vagy flame-nak érezte, bocs de megint nem volt már türelmem visszafogni magam.
    [HEGYIBESZÉD MODE OFF]
  • dez
    "egy átlag felhasználó aki a gépet neten szörfözésre, játszásra használja, abszolút a windows a megfelelő mer 1 rakás fölösleges írkálást és baszaxást vesz le az ember válláról"

Aha, az első "malőrig". Akkor jöhet az eszközkezelő-bújás, regiszty-bújás, driver-bújás, stb. stb. (Vagy amatőröknek a komplett reinstall.) Méghogy hogy a Windoz "abszolút" a megfelelő... Húh. Ilyen szempontból akkor már inkább a QNX lenne legmegfelelőbb, azt eleve a nem hozzáértő felhasználók figyelembevételével tervezték (de nem csak ez a lényege, amúgy is jó OS). Hallottál róla valaha? Ugye nem. Miért? Mert az ipar jó része a Windoz propagálásában érdekelt.
  • dez
    "Ki mondta, hogy a munkádat MS platformon végezd, ha nincs másik akkor azért nem az MS a hibás"

Nem-e??? Viccelsz? Mióta foglalkozol számtech.-kel? Keress rá a neten: "OS/2", "BeOS", "QNX"... Meg titkos megállapodások a nagy PC-gyártókkal, hogy csakis Windoz installal forgalmazhatják a gépeket, különben nuku "kedvezmény", stb. stb.
  • SuD
    A Windowsnak egy hibája van (végülis nem hiba): ez egy grafikus oprendszer, és nem látod a háttérben lefutó programsorokat...
    ez végülis egy új utat nyit a vírusoknak
    ja és még az is baj benne h a futó programsorokat elég maceráns lekapcsolni, de egyb. egy átlag felhasználó aki a gépet neten szörfözésre, játszásra használja, abszolút a windows a megfelelő mer 1 rakás fölösleges írkálást és baszaxást vesz le az ember válláról
  • Laci
    Nem lennének ilyen hülye flémek sem ha nem lenne néhány bizonyítványmagyarázó hozzászólás ami azzal hülyít hogy nincs is olyan nagy baj pl. az ms-el. Ez is egy szempont! Vakítják, altatják az embereket mint a politikában. Igen, ez undorító. Ha valakinek ez flém, akkor egészségére!
    Ne várjam el másoktól, hogyha nem akarják.Ehhh:)))) Az én, és sok más ember lehetőségét vették/vettük el azzal a normális mindennapi munkától és egyéb informatikai feladatok elvégzésétől, hogy VÉLT kényelemből nem hagyjuk ott ezt a kacatot a boltok polcain, hanem még képesek vagyunk bedőlni a "hibajavított", meg "forradalmi" windóz dumának. EZZEL NEKEM IS ÉS SOK MÁS EMBERNEK IS SIKERÜLT JÓ KIS KÁROKAT OKOZNI. És még én ne várjam el... Hát már ne is haragudjatok!
  • Laci
    EGYÉBKÉNT MI AZ HOGY FLÉMINDÍTÁS?? EBBEN MI VOLT FLÉMINDÍTÁS??????????????? Konkrétan!! Nemigaz!:))
  • Laci
    "Laci: Sztem nem kene itt flame-ket inditanod. Van eleg. Ha nem tetszik a WIN, ne hasznald. Masoktol ne vard el ezt, ha nem akarjak."

Báááááááá!:)))Najó hát így tényleg nincs értelme, most már belátom:))))
  • Laci
    "...ha nincs másik akkor azért nem az MS a hibás..."
    ÁÁÁ nem, de ezt is már 1000*-er sikerült megtárgyalni, az erőszakos üzletpolitika, meg minden de hagyjuk...

A második bekezdéssel egyetértek.

"ha tudnák miröl beszélnek ennyi energiával már két konkurens OS-t fejleszhettek volna ki."

Kifejlesztették már, de mivel azok jobbak voltak nem maradhattak versenyben. A konkurens OS úgy néz ki ha nem elég gagyi akkor nem versenyezhet...Ez hiszem, hogy meg fog változni és végre lesz újra lehetőség, csak ne kéne már mindig kivárni...
  • BlackRose
    Komolytalan... esetleg egy picit jobban User Friendly. Én pl. Fedora mellett Debiant és SuSE-t is használok, a Debián a legtisztább mármint a Free Software szempontból, a Fedora a leg leg (azt szeretem) előtte a Gentoo-t nyúztam, de úgy érzem a Fedora jobban tetszik. A SuSE pedig szép, jó de túlságossan egyszerűsítve van (sok dologban másolja a Windows-ot), egy ideje töröm a fejem, hogy LFS Linux-ot dobjak össze... de nincs sok időm sajnos egy ilyen kalandra. Komolytalannak nem nevezném, mert GNU/Linux mind, csak kinek mi tetszik jobban. Kezdőknek persze a SuSE vagy a Mandrake fekszik jobban, da attól még nem nevezném komolytalan Linuxoknak őket.
  • [HUN]PAStheLoD
    uhu és suse elég "komolytalan" ... használj debiant ..
  • lola
    Sikerült megerősítened a rád vonatkozó megállapításomat.
  • Myron
    nem eddig nem vetődött fel ilyesmi
  • h4x0r
    Myron: Biztos nincs olyan cucc Linuxra, amilyen neked is kell? Nem lehet, hogy csak elfelejtettel rakeresni?

Laci: Sztem nem kene itt flame-ket inditanod. Van eleg. Ha nem tetszik a WIN, ne hasznald. Masoktol ne vard el ezt, ha nem akarjak.
  • BlackRose
  • Myron
    És milyen igazad van! Én is csak itt cseszem magam és fikázom mások fikázását mert lefikáztak ahelyett hogy valami értelmeset csinálnék!
  • Myron
    Használtam SuSE linuxot és UHU linuxot is úgyhogy nem mondhatod, hogy MS felhasználó vagyok. Igaz ezt nem írtam de azért jól leszóltál. No mind1. Egyiknek sem vettem semmi hasznát mivel nem tudott olyat egyik sem amit az XP nem tudott volna. Ezt írta Laci is hogy mindenhez WIN kell. Vagyis nem mindenhez, de eddig nem találkoztam olyan progival ami nekem szükséges lett volna és nem WIN kellett volna hozzá. Csak az ellenkezőjével, avval pedig sokat.
    Másik: Ja nyilván neked nincsenek problémáid vele... Nekem pl csomószor volt hogy ha egy nagyobb fájlt letöröltem akkor csomót kellett várni míg visszafagy. Ikább ujraindítottam. És nekem is 5 évig volt, szal nem mondhatod hogy hozzá nem értési prob. jaim voltak mert amik voltak azokat mind megtudtam oldani, kivéve olyanokat hogy rámegyek valamire azt csak úgy lefagy. Ott nics mit megoldani.
    Másik:
    Ha valaki akkor én nem kattingatok gondolkodás nélkül. Apám pl 10 perc nethasználat alatt leszed 2 trójait megváltozik az indító oldal + 10 spyware meg 1-2 dialer.
    Azóta nem kattingatok össze vissza mikor olvastam a trójaiakról. Írta folytatás itt meg itt. Ez egy link vót. Mondom jó. Rámegyek elkezd letölteni. Monom OK. Majd megnézem vírusos-e. Aztán látom hogy a zipben van 2 kép meg egy html. Mondom jó van biztos van hozzá ábrázolás. Rámegyek html re nem törtéénik semmi. Nézem mi a neve a fájlnak: server.html... Hmm mit is olvastam? Ja hogy ha trójait nyitsz meg akkor nem történik semmi (vagy igen) és hogy bármilyen kiterjesztése lehet. Általában server.exe.
    Hát bazz kösz a további infót :) most már tom mi az. És aztán le tudtam szedni mert nem vagyok olyan fasz aminek te beállítottál. Mondjuk nem kell hozzá nagy tudás.
    Frissítésről meg annyit, hogy mindig lesz valam ibiztonsági hiba de ha még az előzőt sem foltoztam volna be akkor most a Blaster miatt szopnék (ami miatt sosem szoptam mer akkó még 98 am vót). Úgyhogy ha nem akarsz frissíteni hát ne tedd de nem sok értelmét látom, hogy az 1 éves férgektől sem vagy megvédve mert úgyis "leszenk ujabbak" alapon.
  • BlackRose
    Ki mondta, hogy a munkádat MS platformon végezd, ha nincs másik akkor azért nem az MS a hibás, mindenesetre telyessen hozzáférhetők a szoftverfejlesztő csomagok, hát fejlessz magadnak. Linuxon is elég sok dolgot meglehet csinálni... és van még sok más alternatíva is.

És még valamit, miért nem fikázod pl. az üzemanyaggyárakat, mert ugye azt meg kell venned ha autót vezetsz, pedig szennyezik a levegőt, növelik a rákbetegek számát, ölik a nemzőképességed stb. sorolhatnám még sokáig... igen igaz, és lehet, hogy neked is igazad van a Microsoftal kapcsolatban, de attol még a fikázásnak értelme nem lett. Tehát vannak akik dumálnak a jövőröl és vannak akik nem érnek rá, mert csinálják a jövőt. Ha minden fikázó a történelem során a fikázás helyett komolyan nekifogott volna a munkához, akkor a Microsoft, a benzin és még sok más fikázható dolog nem is létezne. Százezermilliárd ember-órát költöttek el az emberek csak az ilyenfajta fórumokon a Microsoft fikázására, ha tudnák miröl beszélnek ennyi energiával már két konkurens OS-t fejleszhettek volna ki. Nem látom, hogy Linus Torválds fikázza a Microsoftot, de viszont látom a Linuxot (most is onnan írok), a fikázásnak semmi értelme viszont a Linuxnak annál inkább.
  • Laci
    Ne má:(( Erre csak bekopizni tudom a topikból ismételten egy hozzászólásomat, ott is erre:"Ami nem free szoftver, azért fizetni kell és nem fikázni azért, mert nem free. Nem kötelező megvenni. Ennyi."

"Nem egyszer volt már erről is itt szó... Mi az hogy nem kötelező????? Gondoljunk már csak pl. a cégekre. Mit is kell ott használni? Számítógépet az irodai/nyilvántartó munkához... Milyen programmal is KELL azt végrehajtani?? Hát MS WINDOWS ALÁ ÍRT programmal... Mit KELL->KÖTELEZŐ tehát megvenni? Az MS WINDOWS egy verzióját!!! Milyen formátumot is használ az adattranzakcióra a program? Amit windózos progikkal tud a másik cég is, meg a kapcsolattartó szervek is leolvasni...stb. Hogy hogy nem kötelező?? Dehogyisnem! Épp ezért tehet már meg mindent egy ilyen cég mint az M$. Úgyis meg kell venni, azt a sz@rt sózza a népre amelyiket akarja, már mindent felvásárolt, minden mást tönkretett és annyi pénza van hogy nagyon sok mindent megtehet. ELÉG VOLT!"

+:

"A cégek és az ellenőrzőszervek között egy bizonyos formátumban kell elküldeni az adatokat/eredményeket és ezt csak az a program kezeli, amelyet a cég számára meghatároztak, hogy feltelepítsék. Ez természetesen windóz alatt szokott csak meglenni. De nemcsak cégekről van szó más munkahelyek/középiskolák/főiskolák is használnak fontos szakmai feladatra kijelölt programokat (azok ingyenes verzióját), amiket otthon is használni kell/meg kell tanuln kezekni és általában most már windóz xp-n futnak. Ehhez elvileg már meg is kell venni egy xp-t. Tehát UGYANAZT a programot kell használni.
    Ha meg visszafejtené valaki a formátum kezelését, valószínű, hogy az is szellemi tulajdon lopása, meg jogsértés lenne:))
    Az embereket ránevelik/kényszerítik a windózra, mér nem nagyon kell emiatt az m$-nek sem aggódnia."

És nem azért másolom a saját hozzászólásaimat mert szerintem olyan jó vagyok, hanem mert látom az ember hiába panaszkodik nem egyszer valamire jogosan, tapasztalatból (amit itt fikázásnak titulálnak) nem nagyon érdekel sokakat és leírják ugyanazt a lejárt mondatot...Sorry!
  • lola
    A Palladium csak egyre lenne jó: a ms profitját növelni.