Rónai György

T-Mobile okostelefon különleges zenei képességekkel

A T-Mobile az iPod-nak és a Creative hasonló lejátszóinak kíván konkurenciát állítani legújabb okostelefonjával, amely komoly digitális zenei képességekkel rendelkezik. Van benne 64MB ROM, 32MB RAM és még Mini-SD kártya-hely is, ráadásul az összes népszerű zenei formátumot kezeli.

A GSM/GPRS zenei készülék a Windows Mobile 2003 for Smarthphones operációs rendszerre épül. Egy 176 x 220 pixeles, 65 ezer színű kijelzője van, és még VGA kamera is került bele. A készülék beépített memóriája és a Mini-SD kártya-hely ugyan nem fogja iPod-verővé tenni, de olyan dolgokról sem feledkeztek meg, mint a Bluetooth, vagy az USB csatlakozás lehetősége.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülék egyébként a normál okostelefon képességekkel rendelkezik, a zenei formátumok közül pedig támogatja az MP3, WMA, WAV, AMR-NB, Midi és SP-Midi lejátszást. Ami igazán megkülönbözteti az SDA Music-ot a többi készüléktől, azok a dedikált lejátszó-gombok. A 108 x 47 x 20 mm méretű, 100 grammos telefonon a T-Mobile WAP gomb mellett külön Play/Pause, és ugrató gombok is vannak. Az 1050 mAh kapacitású telep gyári adat szerint 240 perc beszélgetést, vagy 200 óra készenlétet tesz lehetővé, arról azonban nem szól a fáma, hogy hány perc zenelejátszásra van mód.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A T-Mobile először Németországban dobja piacra a készüléket, szerződés nélkül 370, kétéves szerződéssel pedig 100 euróért. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy más országokban is megjelenik-e az SDA Music Smartphone.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • selwik #14
    Hát ja, majd ha legalább 1Gb-nyi mp3-at/videót/képet lehet rajtuk nézni/hallgatni, és félhavi fizunál nem kerül többe talán veszek egy ilyet.
    Bár sztem addig eltelik még egykét év...
  • Mike #13
    de legalább oocssó
    kérdés ki a gyártó
  • macuser #12
    Szerintem kicsit megmosolygató az, hogy az iPod-nak kívánnak konkurrenciát állítani egy mobiltelefonnal. Pont az egyszerű, célirányos, felhasználóbarát kezelhetőség az ami az iPodot a design (!) és a jelentős tárolókapacitás mellett a legelterjettebb mp3 lejátszóvá tette a világon. Erre meg akarják váltani a világot 32 Mb rammal és egy SD kártyahellyel. 370 euro. Akkor már inkább egy új 20gb iPod és egy használt Sony Ericcson T610, ugyanennyiből kijön.

    Én úgy érzem hogy messze van még, amikor valakinek sikerül egy olyan all-in-one készüléket csinálnia, amelyik az emberek többségének az összes komponens felé táplált elvárásait képes kielégíteni. Pl. a Treo széria erre hajaz(ott), és mégis szerintem se PDA-nak nem jó, se telefonnak, se kamerának.

    Nem véletlen hogy az Apple nem merészkedett még a telefonos piacra...
  • Munch #11
    Én meg azt, ha beépített kamera akkor legyen legalább 2-3 Mp, ha MP3, vagy Rádió, akkor az aksi bírja megfelelően, ha Internet Explorer, ICQ, vagy Msn, akkor legyen olcsó a net a teló szolgáltatóknál.
  • Munch #10
    Én is félek a windows-os telefonoktól, viszont amikor meghallottam hogy realplayeres fileba rögzítenek egyes telók videókat, ott felállt a szőr a hátamon. Gyűlölöm a RealMedia-kat...
  • tehen_m #9
    Én meg azt mondom hogy az írógépet használjuk, a telefon legyen tégla és a kamera meg legyen 2 kiló mp3 lejátszó helyett pedig walkmant használjuk....
  • Troll #8
    Én meg azt mondom, a telefon legyen telefon, a digikamera legyen digikamera, a médialejátszó meg legyen médialejátszó. Ezek a BMSZ ketyerék mindenből tudnak egy kicsit, de semmit se jól. Kivétel talán a telefon funkció, arra jók.
  • Tetsuo #7
    A telómban már ne legyen Winfosh! (pls my God!)
    VAjon max mekkora kártya mehet bele?
  • Cat #6
    nekem nagyon teccik, főleg az hogy bazinagy kijelzője van
  • BubaMester #5
    Én is..