Alex

A Siemens bemutatta a CX70-et

A CX70 az első olyan Siemens telefon, amelyek rendelkezik a Push and Talk (PaT) funkcióval. A mobilhálózaton zajló adóvevő szolgáltatás leegyszerűsíti a kommunikációt, emellett megkönnyíti a csoportos hívások lebonyolítását.

A háromsávos, 3D Java motorral felszerelt CX70 65 000 szín felbontású kijelzővel, beépített VGA videokamerával és videórögzítési funkcióval rendelkezik, emellett vörösszem-hatást csökkentő funkcióval ellátott vaku is csatlakoztatható hozzá. A telefon menürendszerében való tájékozódást három virtuális "személyi asszisztens" segíti, amelyek közül a készülék használója választhatja ki a számára legszimpatikusabbat. Az "asszisztensek" figyelmeztetést küldenek fontos események - évfordulók vagy születésnapok - közeledtével és jelzik az MMS és SMS üzenetek érkezését is. Emellett különleges élményt jelentő háromdimenziós játékokat is játszhatunk telefonunkkal. A CX70 várhatóan az év végén jelenik meg a magyar üzletekben.


Siemens CX70

A CX70-es készülék kifejezetten fiatalok számára készült változata, a CX70 EMOTY lehetővé teszi számunkra, hogy MMS-üzeneteink segítségével "megosszuk másokkal érzelmeinket". A telefon érdekessége, hogy segítségével érzelmeinket - például vidámságunkat, szomorúságunkat vagy dühünket - tükröző MMS-üzeneteket is küldhetünk a háromdimenziós EMOTY figurák és a billentyűzetről kiválasztható tíz érzelmi kategóriának megfelelően. A figurákat az előlapba beépített ütő, nyomó és rázó érzékelőkkel irányíthatjuk. Az érzékelők azonosítják a felhasználó érzelmeinek erősségét, és az EMOTY figura ennek megfelelőn "viselkedik". A szöveggel együtt a közvetített emóció animációként küldhető tovább MMS-en keresztül.

A 116 grammos készüléket személyiségünkhöz igazíthatjuk új képek, ikonok és kulcsszavak segítségével, emellett a fotószerkesztő lehetővé teszi, hogy új formába rendezzük fényképeinket. Szórakoztatásunkról háromdimenziós játékok gondoskodnak. Az akkumulátor a gyári adatok szerint 300 órányi készenléti időt és csaknem öt és fél órányi beszédidőt kínál. A kék színű CX70 EMOTY várhatóan az év végén kerül a hazai üzletekbe.


A Push and Talk szolgáltatás

A Push and Talk szolgáltatás működésének lényege, hogy a felhasználó először kiválasztja és értesíti azokat, akikkel beszélgetni szeretne. Amint a résztvevők visszajeleztek, a híváskezdeményező megnyomja a PaT feliratú gombot és kezdetét veheti a beszélgetés, amelyet mindenki egyszerre hall. Fontos előnye az ilyen típusú társalgásnak, hogy az összeköttetés sokkal gyorsabban létrejön, mint amit a GPRS hálózat "Always On" funkciója biztosít. A beszélgetésben résztvevő csoport valamennyi tagja azonnal válaszolni tud a PaT gomb megnyomásával. A kommunikáció egyirányú, ami azt jelenti, az mondhatja a magáét, aki elsőként nyomja meg a PaT gombot.

A Push and Talk segítségével telefonunk rádió-adóvevőhöz hasonlóan működik, ugyanakkor az új funkció ennél többet kínál. Fontos előnye például, hogy miután ezek a beszélgetések mobilhálózaton bonyolódnak, a szolgáltatás bárhol igénybe vehető, így külföldön is. Emellett azt is lényeges kiemelni, hogy a beszélgetést csak azok hallhatják, akik a csoport regisztrált tagjai, így a társalgást nem lehet lehallgatni.

A Push and Talk technológiában további lehetőségek is rejlenek. Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyon gyors. Elemzők szerint a Push and Talk szolgáltatás elterjedése nagy mértékben meg fogja gyorsítani a mobilhálózatokon lebonyolított forgalmat, így várhatóan fel fogja váltani az SMS-t és kiváltja majd az ennél bonyolultabban megszervezhető konferenciabeszélgetéseket is. A Siemens szerint az új mobilszolgáltatás hamarosan helyettesíteni fogja a hagyományos rádiós kommunikációt például a futárcégeknél, taxivállalatoknál vagy építési vállalatoknál.


Siemens CX70 EMOTY

A Push and Talk már évek óta nagyon sikeres az Egyesült Államokban, ahol ez a szolgáltatás a Zelos nevű piackutató cég felmérése szerint a második helyen áll a leginkább igényelt mobilfunkciók között, közvetlenül a színes kijelző után. Ugyanakkor csak akkor fog igazán elterjedni a teljes piacon, amikor az információcsere egyszerűbbé válik a különböző mobilhálózatok és készülékek között. Mindezt nagy mértékben elősegíti, hogy a CX70 a bárki által szabadon felhasználható, nyílt IMS (IP Multimedia System) GPRS és UMTS adatátviteli szabványt használja a PaT szolgáltatáshoz, ami azt jelenti, hogy a készülék bármely, a technológiát használó más típusú mobiltelefonnal és a legtöbb hálózati infrastruktúrával is képes kapcsolatba lépni.

Az IMS jelentőségét jelzi, hogy a jövőben ez biztosít majd technológiai alapot új típusú szolgáltatások, például a videótovábbítás, a multimédiás üzenetküldés vagy a több játékos által egyidőben játszható játékok számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Flashy #21
    hát ebben a sötét színben a kinézete még nem is akkora gáz. de ez az EMOTY ez nocomment, a push to talk meg egy újabb kezdeményezés az előfizető megfejésére, talán ha nem kell mindig tárcsázni hanem csak nyomod a gombot akkor nem ér el az agyadig hogy most épp hány perces impulzust számláznak egyszerre és mennyiért :)
  • AlexX #20
    Menő a Nokia 6600? Siemens szerint nagyon úgy néz ki hogy igen, ezért csináltak egyet ők is.
  • Sliders #19
    Szerintem pedig a decemberben megjelenő nokia 6630-as magasan veri. Jahh és amiket most mutatott be a nokia az design telefon. De szerintem a nokiák eddig is királyak voltak. Az új Kommunikátor sem elhanyagolható! Igy vagy úgy a Siemens nem tud valami igazán csúcsot alkotni!
  • BubaMester #18
    Akkor tökéletes egyetértés van.
  • Dr DeViLKiNG #17
    nalátod, de teljesen más a kettő nem? :D
    erre gondoltam :D
  • BubaMester #16
    Épp ezt mondom..
  • ThomasTheKoRner #15
    Megelőztek :)
  • [HUN]PAStheLoD #14
    hát aztkell mondjam jobb mint a vadiúj nokiák .. de attól még broáf!
  • ThomasTheKoRner #13
    "cxv65 nem összekeverendő cx65 el, mert a 2 teljesen más"

    Elárulom neked hogy a kettő teljesen ugyanaz,csak a külsejük különbözik a cxv65 egy undoritó kinézetü a cx 65 meg egy gyönyörű előlappal forgalomba hozott telefon!
  • BubaMester #12
    Én úgy tudom ,hogy a cxv65 és a cx65 között az a különbség ,hogy az egyik sima siemenses a másik meg vodás előlapos és livos menüje van...