Gyurkity Péter

Beperelte egyik partnerét a Hewlett-Packard

A HP tegnap beperelte egyik korábbi viszonteladóját, amely a vádak szerint több alkalommal hazudott a cégnek annak érdekében, hogy kedvezőbb vételárat csikarjon ki a nagy tételben vásárolt számítógépekre.

A Tennessee állam szövetségi bíróságára eljuttatott beadványban a HP 8,6 millió dolláros kártérítést követel és szerződésszegéssel, csalással és összeesküvéssel vádolja a Capital City Micro vezetését. A HP képviselője elmondta, hogy a Capital City Micro azzal az ígérettel vásárolta fel a nagymennyiségű szállítmányt, hogy rövid időn belül továbbítja azt egy Kentucky államban működő nagyvállalatnak. A HP - a jó üzlet reményében - elfogadta az ajánlatot, de mint utólag kiderült, a megvásárolt termékek nem jutottak el az állítólagos vevő - a P&E Distributing - telephelyére, mivel a viszonteladó - a HP megkérdezése nélkül - inkább másoknak adta el a szállítmányt.

A beadvány megemlíti, hogy a Compaq 2002-es felvásárlásakor a HP emberei észrevették, hogy a Capital City Micro korábban is eljátszotta ezt a trükköt, és ugyanúgy a P&E Distributing nevű céget jelölte meg vásárlójaként. A viszonteladó mellett most David Welker, a nagyvállalat elnöke is vádlottként köteles megjelenni a bíróságon, mivel a HP szerint a két szóban forgó cég vezetői együtt tervelték ki a műveletet. A hírek szerint a Capital City Micro egyetlen nyilvánosan feltüntetett telefonszámát kikapcsolták, míg a P&E Distributing egyelőre nem kommentálta a fejleményeket.

A HP szóvivője ugyanakkor leszögezte, hogy a cég továbbra is elkötelezett az úgynevezett "szürke piac" elleni küzdelemben, amely évek óta jelentős bevételtől fosztja meg az informatikai cégeket. A szóvivő utalt a KPMG nemrég közreadott felmérésére, miszerint a szürke piac évente 5 milliárd dolláros kárt okoz a PC-gyártóknak, és az elektronikai termékek illegális forgalmazása csak az idei évben mintegy 40 milliárd dolláros bevételtől fosztotta meg a kereskedőket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #5
    pff .. kocka-helyesírók ..D

    amúgy meg hp mondjon le ;]
  • gz8 #4
    Számból vetted ki a szót
  • asdasdasd #3
    Hejesiras!!
  • crx #2
    Nem mindegy a hp nek hogy kinek adja el ne adjon semit olcsoban senkinek.
  • rolika #1
    a versenyszféra összes szereplőjét perelni lehetne ilyen alapon...
    amerikaiak...